Съвременната жена

• 7 615
  • 220
  •   1
Отговори
# 165
  Ама за кой слаб пол говорим - за мъжкия или за женския?

# 166
Тролвам само да събудя темата, не се палете Trollface

# 167
Жалко, жалко, темата се събужда, но аз заспивам. Лека нощ! Sleeping Ще ви чета утре.

# 168
Жените били слабия пол ... Ама защо са го били? Grinning

# 169
Още не са измислили роботи, които да ви плащат сметките и издържките 😁

Сметките винаги съм си ги плащала сама, издръжка никога не съм взимала от бащата на децата ми. Точно за това мъжете вече ги ползвам само за поддържане на хормонален баланс. Чувствам се ок така. Може да е удар по самолюбието на мъжете, но е факт, че има и такива жени. Даже стават все повече.

# 170
Какъв удар по самолюбието, ти ми изпълни душата.Kissing Face

Цитат
Даже стават все повече.

Дано направо всички станат така Simple Smile

# 171
Всички едва ли ще станат така. Мяукащите и мъркащите ще си ги има винаги. Grinning Ще има и мачовци, дето им се връзват. Но в съвремието има разнообразие от типове и всеки си намира според таргета, който го устройва. Това му е хубавото на 21 век! Grinning

# 172
  • Насред хаоса
Още не са измислили роботи, които да ви плащат сметките и издържките 😁
Ако имаш желанието и обективността да се абстрахираш от разбиранията за разните му плеймейтки и златотърсачки и да погледнеш как живеят нормалните обикновени хора, ще видиш, че почти няма семейство, в което жената да не работи. Оттам нататък дали от нейните пари ще се плащат сметки, храна, разходи по децата - няма значение, но те също се вливат в семейния бюджет. Не виждам всеки втори мъж да е станал Бил Гейтс, че да е поел абсолютно всички разходи в семейството.
А защо си мислите, че няма мъже, които живеят на издръжката я на родителите си, я на жена си, не знам. Само в нашия квартал има един, който редовно идва да ограбва пенсиите на родителите си, и един, чиято жена работи на две места, докато на него никой не ще да му дойде на крака да му предложи подходяща като за негово величество работа. В кварталната кръчма от сутрин до вечер висят разни кибици, които би трябвало да са на работа. Ама за такива случаи не говорите.

# 173
  • Най-красивата страна
Има много жени,които сами издържат децата си ,плащат си сметките,че и Мунчо издържат.
За издръжките-ами като гледам около мен разведени жени получават издръжка -някакви смешни пари -100лв.
И всъщност пак сами издържат децата.

# 174
Хмм, нали съм родом от провинцията и все още родителите ми живеят там, да ви кажа за кибиците в кръчмата, защото случайно познавам такива. Те са т. нар. работещи на парче. Тоест има някой да си обере някакъв зарзават - наема кибиците. Има режене на лозя - кибиците. Да се пренесат някакви мебели - те. Ходят за по няколко месеца на морето или в чужбина на сезонна работа. Непостоянна работа, непостоянни доходи, но не са все пак само в кръчмата. При този живот и (предимно) земеделски труд как да не се спиртосаш. Smiley Повечето от тях са ергени, но има и женени. Thinking Жените им също се занимават с разни тежки и неприятни неща, например гледане на стари хора срещу заплащане.

# 175
  • Насред хаоса
И така да е, мантрата "плащаме сметките и изобщо живота на жените" пак издиша. Как пък не седнаха жените да се спиртосват от сутрин до вечер, като няма кой да им плаща сметките.

# 176
Това че в България жените носят наравно с мъжете, че чак някои ги издържат, не значи че е така в богатите държави. И на мен не ми харесва, че е така, но нашите мъже са такива. На маса и само на приказки са голяма работа. Не успяха, не се пребориха за държавата, за да живеят добре жените и децата им.
Виж, българките са железни мадами. Ето и тук виждам майки на 2-3 деца, които не получават помощ от никъде и пак се оправят. Шапка им свалям ! Не ги виждам другите на мястото на българките с тая заплата и мижавата издръжка дали щяха да оцелеят и месец.

# 177
Ами, българските жени вместо да се бият в гърдите колко са силни и оправи, да впрегнат тая сила, да се разбунтуват и обединят, и да си извоюват правата, които са си извоювали жените в белите държави. То голяма гордост, че опъваш каиша сама и децата ти мизерстват (често), а мъжа хвърля някакви си там 100-на лв и му е широко около врата.

# 178
  • Насред хаоса
Е, тия подробности великите мъже не ги виждат. Някъде четох, цитирам по памет, че според много мъже ако една жена се справя като мъж или по-добре в нещо, то тя или е лесбийка, или нещо не е у ред. Щом не е слаба и зависима, и не мяука, значи не е читава. И тук мернах нещо подобно някъде - ако някоя има по-високи доходи и е независима финансово, или няма мъж, или е властна. Изобщо, що си с шапка, що си без. Та най-добре е човек да живее както му харесва и кой каквото ще да мисли.
Иначе в нормална страна на бая български мъже ще им отеснее светът, като им шибнат огромните издръжки, че и за жената в някои случаи, и няма мърдане. Не като нашите смешни тарикати тук.
Ами, българските жени вместо да се бият в гърдите колко са силни и оправи, да впрегнат тая сила, да се разбунтуват и обединят, и да си извоюват правата, които са си извоювали жените в белите държави. То голяма гордост, че опъваш каиша сама и децата ти мизерстват (често), а мъжа хвърля някакви си там 100-на лв и му е широко около врата.
Ами за това се изисква да има и читава държавност и законодателство. Жените се борят, макар че скапаната система може да смаже и отчае всекиго. Една приятелка се бори години наред, докато съдът най-накрая наложи на бившия да плаща нужната издръжка под заплаха от изпълнително дело, че и да плати и всичко, което е трябвало да плаща през тия години, ама се е правил на улав и не е плащал. През цялото време, докато той не плащаше нарочно, за да отмъсти на нея чрез децата, тя се гърчеше да ги издържа. И ще ми разправят после, че жените не можели да се справят без мъж.

# 179
И така да е, мантрата "плащаме сметките и изобщо живота на жените" пак издиша. Как пък не седнаха жените да се спиртосват от сутрин до вечер, като няма кой да им плаща сметките.

Е, не е нужно да правят абсолютно същото, някои пишат по форуми, други мънкат на приятелки по кафета Simple Smile
Искам да кажа, всеки си намира своя начин. Иначе наистина издръжката е доста ниска в България. Нали, и доходите ни не са кой знае какво, ама там 200-300 лева на месец за дете си е подигравка. В крайна сметка обаче всеки си е избрал съдбата - не може винаги другия да ти е виновен за положението, в което си се поставил след поредица от лоши твои избори и решения.

Общи условия

Активация на акаунт