Съвременната жена

• 7 615
  • 220
  •   1
Отговори
# 180
Ами, българските жени вместо да се бият в гърдите колко са силни и оправи, да впрегнат тая сила, да се разбунтуват и обединят, и да си извоюват правата, които са си извоювали жените в белите държави. То голяма гордост, че опъваш каиша сама и децата ти мизерстват (често), а мъжа хвърля някакви си там 100-на лв и му е широко около врата.
Ми хайде де !
Защо никоя власт не говори за издръжките ? Защо не е променян закона от 196- и някоя си ?
Защо никой не говори за това ?
А...да, сетих се !
Май така им изнася на нашите мъже.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 12:56 от Анонимен

# 181
  • Насред хаоса
Братан, издръжката в масата случаи е някакви нещастни стотина лева. Не 200 или 300. Наистина е подигравка, най-вече с децата. И мнозина решават, че могат да си спестят и тия мизерни пари - така де, що па да ги дават на децата на "оная". Само нейни са, нали, те нямат нищо общо с тях. Жалка работа.
Всеки може да сгреши. Това не значи да продължи да греши, оставайки в положение на тормоз и риск и за децата - такъв беше случаят на момичето, за което споменах. Но както и да е, тя се справи.

# 182
Е... Може понякога верно да не са техни, а само на жената... Smiling Imp

# 183
Е... Може понякога верно да не са техни, а само на жената... Smiling Imp

Преди доста години, още бях с другия юзърнейм, имаше тема, където една жена споделяше, че направила бебе от друг, защото ненавиждала мъжа си и всеки ден и било кеф, че той дори не предполагал, че не е баща на детето си. Беше травмиращо дори да го четеш, добре, че вече е по-отбран форума  Smile

La Sombra, всеки може да сгреши, волно или неволно, съгласен съм. Но неизбежно е след всяка грешка да има последици. Не е реално издръжките да са толкова ниски Sad Доста глупаво е разни феминистични организации да се борят за правата на лесбийките, жените с татуировки на работното място и други глупотевини, а толкова важна тема да бъде пренебрегвана.

# 184
Е, все трябва да има някаква прилика между баща и дете. Ако има между дете и комшия... лошо. Laughing

# 185
  • София
Какви 100? 60 лв., от 13 години насам, промяна се прави само чрез ново дело. Дори телефона на детето не може да покрие, камо ли ½ от образование или нещо друго.

# 186
  • София

Ми хайде де !
Защо никоя власт не говори за издръжките ? Защо не е променян закона от 196- и някоя си ?
А...да, сетих се !
Май така им изнася

Ми, не, не им изнася, а няма как да му вземат цялата заплата. Взимат процент, еднакъв за всички, които получават минималната. За 2019г. е 140 лв.
И ако майката реши, може да се бори не да ѝ дават издръжка, а тя да я дава на юнака, пък той да гледа децата.  Mr. Green

А, сериозно- и на запад не им спускат огромни издръжки по подразбиране, а си е борба да извадят на светло доходите на "милото", както и да докажат по- високи нужди на децата.

И да, навсякъде се минава през съд, та не виждам защо властта да е виновна, ако някой не иска да се занимава със защита на интересите си.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 11:42 от absurT

# 187
Нямам думи !
И с к'во е повече французойката от мен ? Повече се е напъвала ли по време на раждането ?

# 188

Ми хайде де !
А...да, сетих се !
Май така им изнася

Ми, не, не им изнася, а няма как да му вземат цялата заплата. Взимат процент, еднакъв за всички, които получават минималната. И ако майката реши, може да се бори не да ѝ дават издръжка, а тя да я дава на юнака, пък той да гледа децата.  Mr. Green

А, сериозно- и на запад не им спускат огромни издръжки по подразбиране, а си е борба да извадят на светло доходите на "милото", както и да докажат по- високи нужди на децата.

60-100 лв  какъв % са от заплатата  ?
Под " изнася" имах предвид, че на мъжете 7м изнася. Аз лично не виждам друго логично обяснение

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 11:57 от Анонимен

# 189
  • София
Издръжката се определя в абсолютна стойност, не в %, както е било преди 50 години.

# 190
  • София
Издръжката се определя в абсолютна стойност, не в %, както е било преди 50 години.
http://www.advokat-penchev.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B8%D … D1%82%D0%B0-2019/

# 191
  • София
Да де, при всяка промяна на МРЗ, ново дело, нали и аз това казвам. Отделно, няма никакъв законов начин да научиш брутната заплата на БНД, за да се поиска по съдебен път ¼ от нея Simple Smile. Удобно и весело, да му мислят майките с ниски доходи.

Аз никога няма да заведа дело за промяна на размера, старая се да печеля достатъчно, че да мога да си позволя да плащам най-доброто образование, за което детето ми се класира.

# 192
  • София
Да де, при всяка промяна на МРЗ, ново дело, нали и аз това казвам. Отделно, няма никакъв законов начин да научиш брутната заплата на БНД, за да се поиска по съдебен път ¼ от нея Simple Smile. Удобно и весело, да му мислят майките с ниски доходи.

Аз никога няма да заведа дело за промяна на размера, старая се да печеля достатъчно, че да мога да си позволя да плащам най-доброто образование, за което детето ми се класира.
Нищо не е "да, де", защото пак не си разбрала, че минималната издръжка е 1/4 от минималната заплата и се присъжда дори лицето да се води безработно.
При теб е въпрос на незнание и нежелание да си потърсиш правата, както и при болшинството, които плачат, че властите не били направили това и онова.
Ето разликата между българката и западнячката- едната се изживява като жертва на мъжа и системата, а другата си се бори за всяка стотинка, която ѝ се полага, а не се бие в гърдите как можела да се справи сама, ако ще на товарен добитък да се обърне.

# 193
  • София
Преди 50 години издръжките са били процентни от заплатата на БНД и не се е налагало за всяка промяна в РЗ да се води ново дело. Сега са удобно фиксирани, да познаем в чия полза.

# 194
  • София
Преди 50 години издръжките са били процентни от заплатата на БНД и не се е налагало за всяка промяна в РЗ да се води ново дело. Сега са удобно фиксирани, да познаем в чия полза.

Не е вярно. И преди 50 години, който искаше увеличение на издръжката, водеше дело.
Как си представяш държавата да следи заплатите на всички разведени и осъдени на издръжка, и да нарежда на счетоводителите на фирмите да им одържат по- високи суми? newsm78

Освен това- къде в закона пише, че децата задължително се присъждат на майката, че и издръжките да са "удобно фиксирани"?
Уж все за равноправие се борим, ама искаме привилегии, вместо равенство пред закона....

Общи условия

Активация на акаунт