Съвременната жена

• 7 615
  • 220
  •   1
Отговори
# 30
  • BG
Според мен, съвременната жена трябва да е магьосница. Wink Толкова много станаха изискванията от всички страни, към нея, че за да се справя се налага да се превръща в жонгльор. Обичам силните и независими жени, които същевременно излъчват женственост!

# 31
Аз пък си мисля, че версията на жена, която се опитва да огрее на всички фронтове, вече е по-скоро остаряла. Особено пък да я гледат подробно дали балансира добре и е перфектна.

В някои аспекти обичам комфорта, но не и чак краен комфорт, в който на жената е забранено да се понапъне за нещо и да усети доволство от постижение. Това е вид ограничаване.

# 32
Според мен, съвременната жена трябва да е магьосница. Wink Толкова много станаха изискванията от всички страни, към нея, че за да се справя се налага да се превръща в жонгльор. Обичам силните и независими жени, които същевременно излъчват женственост!

Жената винаги е била магьосница. Просто в различните исторически времена и в зависимост от обкръжението, е вадила различни магии от торбата Blush
Жонглирането е умение от първостепенна необходимост за жената. Винаги. Хубавото е, че по природа сме надарени с това умение, само трябва да го открием и развием Blush

# 33
Аз пък си мисля, че вече е време жените да спрат да показват, че правят всичко с лекота, докато тайно се чувстват изцедени. Да покажат и да кажат, че всъщност е трудно. Иначе всички искат да сме безпроблемни - без мрън, слабички, да не заемаме много място, без много изисквания, да се правим на луди и да лъжем околните колко е прекрасен животът. Щото нали, да не се стресират, жените да им изглаждат трудности и неприятности.

# 34
  • BG
Аз пък си мисля, че вече е време жените да спрат да показват, че правят всичко с лекота, докато тайно се чувстват изцедени. Да покажат и да кажат, че всъщност е трудно. Иначе всички искат да сме безпроблемни - без мрън, слабички, да не заемаме много място, без много изисквания, да се правим на луди и да лъжем околните колко е прекрасен животът. Щото нали, да не се стресират, жените да им изглаждат трудности и неприятности.

Това, което си описала не пасва много със "силна и независима жена". Не е нужно да правим всичко сами. Силата се изразява и в това, да заявиш себе си и да споделяте задълженията. Как бихме могли да бъдем адекватни и пълноценни личности, ако непрекъснато сме изнурени?!

# 35
Тия дни се замислих за различните начини да живееш. Дали си ориентиран към цели или ориентиран към процеси. Доста хора са ориентирани към процеси - как трябва да се правят нещата, и оттам вече какво им се случва е ефект от тия процеси. Вторият ми мъж ме научи да съм ориентирана към цели. Говорили сме за това. Аз съм учена да
следя процеса, само че с времето видях, че това в живота ме кара да вървя в едни малки кръгчета.

Обратно, ако позабравиш процесите, почваш да изпитваш задоволство от постигане на цели. Това изглежда малко техническо и нечовешко за хората, ориентирани към процеса. Но е много функционално и решава доста проблеми в някои фази на живота.

Жената си има сезони. В някои сезони следва да е мила и отстъпчива, да се доближава повече до традиционната роля. Понеже обичам митопоетичното, в началото на приказката мъжът и жената са Иван Царевич и Василиса Прекрасна - срамежливи, той притеснен, тя гледа тайно да помогне. Като почнат да мелят брашно, работата става Баба Яга и Кашчей, вече правим каквото си искае, доста неща си казваме в прав текст ("Днес се държиш като г§з, гладен ли си, пожар ли имаш в работата или иди на фитнес да си проветриш главата").

Та така, ако една жена трябва в целия си брак да е мяу-мяу и да внимава какво казва, това си е токсична връзка.

Хубав пост,сетих за мъжкия живот като приказка..

Мужкая жизнь как в сказке:брат - Соловей Разбойник,тесть - Кощей Бессмертный, жена-ведьма, теща- баба яга, дети-черти…и только соседка- Василиса Прекрасная,ну за то муж у нее- Иван-дурак…
Joy

# 36
Много ми харесва темата, и ще споделя МОЕТО мнение подчертавам. Съвременните жени, виждаме ги оплакваме се от мъжете от жените че не струват.... и т .н
Една жена трябва да е домакиня, да готви да пере нищо че има перални . Да не е превзета лигла. Да е с зряло мислене, отглежда заедно с мъжа си децата си. Да ги възпитава както сметне за добре, по възможно най добрия начин. Да е модерна но не прекалено с изкуствени неща по нея( хилорон , силикон и т . )Да се уважават с мъжа си, да са верни един на друг това е много важно. Да е сексапилна, добра, грижовна. В трудните моменти да се подкрепят. Най важното да не е тъпа селска кифла, която си мисли че е нещо. Да е скромна, не с вирнат нос, да са отделени с съпруга си. Да имат свои ценности и морал .
Еми може и още да пиша, но така мисля азз, успех на тези които намерят така жена, и подобен мъж. Но да не забрявяме , и външният вид е важен поне малко.

# 37
  • София
Съвременната жена трябва да е такава, каквато е. Всяка по различен начин. Ако иска да мрънка и да се глези. Ако иска да тегли като вол и да носи мъжа си на гръб. Ако иска да си слага силикон. Ако иска да ходи в мъжки дрехи. Ако иска да ражда. Ако иска да не ражда. Ако иска да работи, ако иска да е домакиня и т.н., и т.н., и т.н.

Не мисля, че трябва да вкарваме жената в калъп. Постижението на еманципацията и на съвременната цивилизацията е правото на жената да бъде себе си и да се отстоява, както намери за добре.

А що се отнася до отношенията й с мъжете, съвременната жена трябав да е достатъчно умна и да се възползва от свободата, която има да избере подходящ за себе си мъж, с когото да може да бъде себе си. За всеки тип жена този мъж е различен. За да са щастливи заедно, трябва да си паснат и да се допълват.

# 38
Съвременната жена е мъж! 😂

# 39
  • София
И обратното. И слава богу, защото сме равни.

# 40
Съвременната жена има куче и няма мъж. Grinning

# 41
Съвременната жена има куче и няма мъж. Grinning

2 кучета, котка и 2 папагала 😂😂😂

# 42
Интересна тема. Покрай #Metoo се заговори много за жената и ролята и, написаха са книги, и се снимаха документални филми. Най-накратко това което става е: Жената търси себе си, мъжът търси жена, а него никой не го търси.

Това води до много проблеми в отношенията. Някой от по-важните са изброени вече във форума.

Това цялото ще приключи, когато жената се намери себе си. Но като гледам скоро няма да е.

Исторически и еволюционно жената не е можела да оцелее без мъж. Обратното е било възможно. От там мъжете са имали жените предимно за разплот и за работа, мъжът е карал влакът, той е вземал важните решения. Жената е имала нужда от мъжът за закрила и за физическото си оцеляване. Това са били роли, които и двете страни са приемали. В Библията също има пасажи, че жената е в подчинено положение, но мъжът има задължения към нея. И то дълго време си е било така. Последните 100- 120 години жената криволичи по пътя на еманципацията.

Моята теза е че нещо много важно се забравя, жената може да си намери ново място и роля, само в съгласие с мъжът. И новите им роли трябва да бъдат взаимно признати.

# 43
  • София
Тропси, оправи си пълните членове, много е мъчително да те чете човек.

Твърденията ти са валидни за един свят преди 20 век, когато физическата сила е била равносилна на доходи. Светът, обаче, благодарение на бързите промени в технологиите, съществено се е променил през последните 100 години, и сега "физическа сила  не е равно на пари", а "интелект е равно на пари". Трудно е да го разбереш, ако ментално си останал/а в 19 век. А жените имат също толкова интелект, колкото и мъжете. И перфектно оцеляват без мъже, иначе как след всяка от световните войни миналия век толкова много жени са си отглеждали и изучвали сами децата.

И чисто теоретично, с развитието на инвитро технологиите и клонирането, мъже може и да не са необхоми за размножаването.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 12:35 от Sharky*

# 44
  • Бургас
Моята теза е че нещо много важно се забравя, жената може да си намери ново място и роля, само в съгласие с мъжът.
А моята теза е, че е ужасно да има жени, които все още имат такова мислене.
Каква трябва да бъде Тя-жената,майката.
Тя - съвременната жена на първо място не трябва да забравя да бъде ЖЕНА. Но не в качествата и ролите, които й вменява за нужни мъжът. Или който и да е било друг.Не трябва да забравя, че функцията  й на майка и домакиня не изчерпва нейната идентичност и роля в обществото. Жените извоюваха трудно и много по-късно някои свои права. /на работа, образование, гласуване, придвижване/, а в някои страни все още са условни и трудни, за да могат да се възползват от тях . За съжаление, дори и у нас , има такива тенденции. Жени, които забравят, че са жени когато се омъжат и родят. Стават майки, съпруги, домакини, слугини, секс робини /справка: една съседна тема/. Някои дори не особено свободни от оковите на предразсъдъци /техни лични или обществено налагани/, ревност от страна на мъжа, финансови и други зависимости. А това е жалко, толкова жалко ... за уж съвременната, свободна жена.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 10:32 от rosi81

Общи условия

Активация на акаунт