Съвременната жена

• 7 657
  • 220
  •   1
Отговори
# 135
  • Насред хаоса
Той тоз инструктор малко като оня таксиджия, който качи убиеца на жена си и после се похвали пред де що има телевизии, че му подметнал "какво е направила" или нещо подобно (демек, имало е защо). Все имам чувството, че на такива глупендери цялото им самочувствие се гради върху омаловажаването и осмиването на жените и оттам - тяхната самооценка, че са върхът на съвършенството.
Хич не ме интересува колата. Но когато един напушен и пиян идиот ни блъсна с децата в нея, след първоначалния уплах за децата така побеснях, че ако не беше избягал, щях да го разкъсам жив. Пък нека не било женствено.

# 136
Само да напомня на мъжете, които искат жена с определени качества- задачата да я откриете и да я вдъхновите да прояви качества е ваша. Няма такъв филм, в който всяка жена се отнася като съпруга с всеки мъж, а той избира по каталог. Така че няма такова нещо като определено женско поведение, което да е универсално. И никоя жена не е задължена да се хареса на всеки мъж.

Освен това е адски смешно да се качиш на таралясник и да се правиш на мъж.

# 137
Аман от стереотипи! А по-лошото е, че жените ги поддържат. Жените не можели да шофират. Хайде де! Ако има кандидати, да се пробваме, ама не на магистралата, а на градско. Ама това не е женствено... 😁 Пък и трябва да мяукат, за да получат нещо. На мен с тропване по масата ми се получава по-добре. 😁

# 138
  • София
Скрит текст:
Не, Абсурд. Например аз и ти имаме огромна разлика в светоусещане, нагласа, психика...

Разбира се, че имаме ОГРОМНА разлика- ти се опитваш всячески да догониш мъжете и да се уеднаквиш с тях, докато аз държа на женската си същност. Peace
Ако приемем, че това е така, значи аз и ти, и двете сме жени, имаме огромна разлика в светоусещането и нагласите. И не различният пол е причина за нея (очевидно), а различният човек.

Идентификацията е която прави разликата в случая.

# 139
Около мен има куп прекрасни, изключителни жени дори. Една с една не си прилича - нито по призвание, нито по статус, че и по мъж. Красиви, елегантни, самоуверени и позитивни. Само една я "гледа" мъжа й, но точно тя пък е със самочувстието на истинска кралица - защото той се държи с нея така. И тя дори спря да работи преди 3-4г , защото роди 2ро дете и после каза, че иска да се грижи за мъжа си и да го вдъхновява. Ми получи й се - мъжът й "дръпна" много определено.

# 140
  • Насред хаоса
А за други въпросното усещане може да се поражда от и дължи на друго. Хората са толкова различни, че не разбирам защо изобщо е било нужно вкарването на една или друга група в едни определени граници и изисквания. Най-общо съвременната жена трябва да бъде такава, каквато самата тя се усеща и каквато иска да бъде. Всички останали изисквания и очаквания да прави така или иначе и да бъде такава или онакава са натиск да бъде натикана в определени рамки.

# 141
  • София
Има хора, които увисват в безтегловност без рамки

# 142
Въпрос: а позволено ли е на съвременната жена да живее, без да блести чак толкова, и пак да си гони целите? В смисъл, ако е по-склонна към депресия, не толкова елегантна, ако въпреки всичко се съмнява в себе си, има ли право на глас?

Нали се сещате, че на тоя свят не са само блестящите с лека доза нарцисизъм...

# 143
Сирен

Задаваш не особенно трудни въпроси. Отговорите са два пъти Да.

Истинския въпрос е какви са тези прословути цели на тази съвременна жена?

Това което аз до сега, не само от форума, разбрах, че е много важно за съвременната жена е да не готви, и да е независима. Това са и двете основни цели. Да не готви почти го е постигнала. За независимостта обаче ще и доста трудно, това е най-скъпото нещо, което се купува с пари в нашия свят. Доста ще и се наложи да поработи.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 17:22 от Анонимен

# 144
  • София
За онези, които съм постигнала, ли питаш?

# 145
  • Насред хаоса
Истинския въпрос е какви са тези прословути цели на тази съвременна жена?
Каквито си поиска. Сама, без натиск и очаквания от други. Точно както при мъжете.
Какво повече се изисква (отново) от жената, за да се смята за независима?

# 146
  • Най-красивата страна
Не,въобще не е проблем на съвременната жена готвенето.
Проблемът е,че Ганьо не желае да се включва нито в готвенето,нито в отглеждането на децата.Смята,че това са изцяло женски задължения.
Има достатъчно теми тук в които се споменава този проблем.

Някак си е останало това консервативно мислене,че жената трябва хем да ходи на работа и да изкарва пари,хем да върши и цялата домакинска работа.
Ами не е справедливо.

За независимоста-има жени със собствено жилище-без значение наследствено или не,с добро образование ,добра професия и прилични доходи.И с подкрепа от близки.
Такива жени са независими,защото с мъж и без мъж те могат да отгледат децата си и да им осигурят един нормален живот.

# 147
Темата може би е вече време да се прекръсти от "Съвременната жена" на "Моите комплекси".

# 148
Аз съм забелязал , че почне ли някой да се бие в гърдите колко е независим, нещо не му е наред. Нямам предвид да е на практика такъв, а да го изтъква постоянно като някакво велико постижение. А всички жени, които познавам и повтарят колко са независими, са или сами или мъжете им не смеят копче да им кажат , понеже ги смачкват с властен характер - за мен далече от хармонично семейство.

# 149
Каквито си поиска. Сама, без натиск и очаквания от други. Точно както при мъжете.
Хахаха, за малко да изплюя кафето върху монитора си. Явно тревата от другата страна на ограда ти изглежда по-зелена. 

Проблемът е,че Ганьо не желае да се включва нито в готвенето,нито в отглеждането на децата. Смята,че това са изцяло женски задължения.

А тая жена, къде е дремала като е решила да ражда на Ганьо децата !? Стига с тия глупости, все някой друг да ви е виновен.

Общи условия

Активация на акаунт