Съвременната жена

• 7 615
  • 220
  •   1
Отговори
# 150
Да, някой, който настойчиво твърди, че е някакъв, обикновено не е.

Също е факт обаче, че много мъже са женомразци, неуверени, и искащи да контролират (пасивно или активно) жените си. Именно те са тези, които се увличат по някакви "консервативни" идеи, или непременно си врат носа и дават мнения и съвети какви трябва да са жените, как трябвало да се държат, какво е добре за жените, за децата и за обществото и т.н. ... Дървени философи и уж загрижени, а дълбоко в себе си уплашени от женската енергия.

И не, не мразя мъжете. Има прекрасни мъже. И точно те не са плашат от жена, която е личност и която е себе си, и не се опитват всичко да натикват в някакви рамки.

# 151
  • Насред хаоса
Не ме интересува тревата или каквото и да е там от другата страна. Аз съм от моята си страна и смятам, че целите и изобщо всичко онова, което искам да бъда и правя, са моя работа. Попитах защо мъж за пореден път смята, че знае целите на жената или какви трябва да бъдат. Като погрешно сочи, че едната непременно е отказът от готвене, все едно това е някъде разписано и подпечатано нейно задължение.

# 152
Например, едно от хубавите неща е в някои периоди да може без усещане на вина да изоставиш готвенето или някоя друга подробност, за да гониш примерно работа и пари. Да, знам, че не са всичко, ама понякога си трябва.

Друга цел? Да не ме занимават с протоколни събития, само защото съм жена. Натискът да организираш срещи и празници е голям, никой не те пита не предпочиташ ли почивка и тишина.

Още една цел - лична финансова независимост, без значение от партньорството.

В семейството сме се разбрали, че преживявания, знания, проекти, пари и развитие ще са приоритет и няма да гледаме на дребно за ежедневни глупости, кой е "истинска жена" и други подобни.

В сравнение с поколението на баба ми, има някои позитивни неща. Грижата за себе си вече е наистина грижа, не лъскане. Храна, здраве, отспиване, хубава усмивка, спорт. А не изтощение, наднормено тегло, болести, ама отгоре с фризура и на токове. Впрочем и токове не нося, причиняват ми болки. За по-старите поколения съм неглижирана, но за себе си мисля, че се грижа добре.

Та такива ми ти работи и цели. Като на Ханибал Лектър - да си гледам кефа и да не ме закачат.

# 153
Ла Сомбра,

Добре де, твойте цели са си твоя работа. Значи това ще го добавя към моя списък с целите на съвременната жена под номер 3. "Нейните цели са си нейна работа."

За щастие мъжете не са неразвити и глуповати и няма и те да кажат "Абе мойте цели са си моя работа."

За да можеш и ти нещо да ископираш ще ти нахвърлям от няколко мои цели.

1. Да остана себе си (Не да намеря или да бъда, да остана)
2. Да предам ценностите си на децата си.
3. Да не се изплаша като погледна в очите на сатаната.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 18:19 от Анонимен

# 154
  • Насред хаоса
Да, страшно развити и интелигентни сте, изобщо гении, дума да няма. И като ви види човек целите, да падне. А вие в ДВ ли ги публикувате?
Мисълта ми е, че като човек, какъвто съм най-напред, всичко, което искам и планирам да направя, си зависи от мен. Не от очаквания и стереотипи. Целта ми може да е именно всякаква - да уча за хирург, да родя 10 деца или хич да не раждам, да работя като еди-каква си, да седя и да гледам в точка ако щеш. Не знам откъде накъде някой външен знае и мисли какви цели трябва да имам аз, въз основа на предразсъдъците и стереотипите, от чиято позиция говори. И аз не знам какви са целите на съвременните мъже, ама и не се тикам да изказвам или определям такива. Като интелигентен и всестранно развит, надявам се, разбираш, че животът и всичко в него на един човек са си негова работа, плод на негови желания и решения.
Не се надценявай типично по мъжки, няма какво да иЗкопирам от теб, понеже не е нужно някакъв да ми казва какво значи поставяне и постигане на цели - достатъчно съм наясно. Да се чудиш чак как може.

# 155
Да не забравяме, че инструкторите си имат манталитет - едва ли смятат жените за равни.

Жените се шашкат при шофиране, защото може да ударят колата и мъжО ще се разплаче. Затова - учиш се на таратайка, по възможност собствена. Поне аз съм така, плащам си ремонтите , огънатите врати и фаровете - 2 за една седмица.
Ами ето, постоянно произшествия - доказателство, че не ставаш за шофьор. Що се мъчиш тогава? Факта, че така само пречиш на останалите водачи и повреждаш чужди коли, дори не го споменавам... Simple Smile

# 156
Франсоаз, мъжът ми е много добър и спокоен шофьор, за 30 години има едно нарушение. Удрят го 4 пъти през последните 4 години, докато е спрял на светофар. Не го били видяли. Една жена и трима мъже.

# 157
  • София
Франсоаз, мъжът ми е много добър и спокоен шофьор, за 30 години има едно нарушение. Удрят го 4 пъти през последните 4 години, докато е спрял на светофар. Не го били видяли. Една жена и трима мъже.
Брей, и ММ 3 пъти го удрят, все като спрял - а той е със златен талон и няма нито едно нарушение за 20 г. Нито една жена няма от "спиращите в нас".

# 158
Аз пък не мога да разбера защо жената с нещо трябва да се доказва на мъжа? Или пък да се нагажда според неговите предпочитания и интереси? А ако щете и защо трябва да има непременно семейство/връзка? Има жени, които чудесно си живеят сами, не са финансово зависими, не перат чорапи, не готвят. Както казват хората - за един салам струва ли си да вземеш цялата свиня. Grinning

# 159
Както казват хората - за един салам струва ли си да вземеш цялата свиня. Grinning

Joy Накрая само вкуса на лимончето остава.

# 160
Оля, то по тази логика като навлезат секс роботите, жените също ще станат ненужни, тъй като 90% от мъжете се интересуват само от секс.

За ограмотяване и поглед към бъдещето на жената горещо препоръчвам краткия разказ на Шекли - Идеалната жена: https://chitanka.info/text/1448-idealnata-zhena

# 161
Ами то техниката вече е заместила мъжете Grinning Пък и жените де Grinning

# 162
Още не са измислили роботи, които да ви плащат сметките и издържките 😁

# 163
Ох, смешни сте с тия сметки и издръжки, не сме в 15 век, и ние работим и изкарваме пари. Знам, че некои само това ги крепи, ама... време е да си го кажем.

# 164
Възмущавам се. Smiling Imp Не се говори така на слабия пол. Sob

Общи условия

Активация на акаунт