Съвременната жена

• 7 615
  • 220
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Естествено, има различни характери и нива на интелект. По- рационално е да избираш целенасочено партньора. Гонейки фертилност, меркантилност или детско влюбване за кеф, някои си усложняват (провалят)драстично живота. Защо трябва да моделираш, променяш партньора си, вместо да потърсиш нов, адекватен на твоите нрави и разбирания?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 16:05 от Viviana91

# 121
  • София
Колко дребнави мъже съм виждала... Кварталната ни клюкарка е мъж. Кой заблуден е набедил тези характеристики за женски?
Да, за клюкарстването мъжете и жените са наравно, дори тези дни се ядосвах на един такъв мъж-интригант
Под дребнави имам предвид - вторачване във външен вид повече, отколкото във функционалност или в относителни дреболии - какъв цвят да е латексът в коридора.
Мда, лошо подбрана дума, чудя се за по-добра

# 122
Много отклонихте темата. По мое наблюдение повечето жени са щастливи, когато имат мъж до себе си на когото могат да разчитат - т.е. имат партньор в живота. Някой с когото имат общи цели или просто следват общ процес.
И да, партньорство е форма на зависимост. Ето например, имам бизнес партньор - щом става върпос за право, преговори, споразумения той е човека. Без него аз съм неспособен да се справя. Обаче, ако отидем в ядрото на бизнеса, всичко що е с компютри съм аз, той без мен не може. Дали сме зависими - определено. Дали се караме - да. Дали сме по-дорбе заедно, от колкото отделно - пак да.

Партньорство с жената, не е по-различно. Тя си има нейни компетентностти и отговорности, аз си имам мойте. Допълваме се и си живеем по-добре заедно от колкото отделно.

Мъжете правят катастрофи, именно защото са мъже и не се опитват да избягат от себе си, съревнованието с другите мъжкари е част от тях. Нима искате да се превърнат в жени на пътя, бъркайки спирачката с газта? Simple Smile
Или може би, защото са по-често на пътя. Я ми кажи, ако никоя жена на шофира, колко от карастофите ще са предизвикани от жени ? 0 .

Сега, ще ви разкажа една мърдост, която научих от моя инстуктур по шофиране. Като карах курсовете, още при първата грешка, той почна да вика. Аз съвсем нормално му обясни, че разбирам, че съм сгрешил и по-лесно ще се науча, ако не ми вика. Човека, помълча изестно време и ми отговори:
"Хубаво, няма да ти викам. Ще мине курса, ще си вземеш изпита, ще почнеш да караш без мен. Ще возиш жена си и точно когато има критична ситуация, тя ще се панира и ще се разпищи. Ако аз не ти викам сега, ти няма да си подготвен и да реагираш адекватно под крясъците ѝ. Жените са така, в най-критичната ситуация, тя е там за да ти забие нож в гърба, не за да ти помогне."

ЗЛАТЕН ЖИТЕЙСКИ УРОК !

# 123
  • София
h7akhu, а жената на твое място възможно да ревне, ще се фръцне и ще се откаже от този инструктор.

# 124
  • Насред хаоса
Взимам си бележка отсега нататък да почвам да пищя и да дудна на мъжа си, при критична ситуация, докато шофира, и да му забивам ножа постоянно. Досега не съм имала такива прояви, така че се оказва, че не съм никаква жена. Така де, каква жена съм иначе, като случайно съм такава сбъркана, че в момент на опасност не изпадам в паника. Отиде ми на кино женската същност.
Аман от тъпи стереотипи.

# 125
Аз само да вметна следното. Понякога "състезава се с мъжете" се ползва като вид обида. Ми разбира се, че ще се състезавам с някои мъже. Отстъпчива ще съм само с близките мъже, защото от това имам полза. Но да отстъпвам на всеки Ганьо във всяка ситуация, само щото е мъжко? Много ясно, че първо ще си гоня интереса, после ще мисля дали няма да му се обиди мъжкото его.

# 126
Жената трябва да бъде себе си, автентична. Да не позволява да бъде използвана, да има стандарти и да цени себе си Simple Smile

# 127
  • София
Жената трябва да бъде себе си, автентична. Да не позволява да бъде използвана, да има стандарти и да цени себе си Simple Smile
Това се отнася за всеки човек, не само жените. Дори и за Н-тия пол

# 128

То хубаво, но понякога обществото има норми за поведение, които вървят напряко на автентичната ти природа. А това жената да е използвана или не...на по-късна възраст го научава, вече като са я използвали. И често жени, които отстояват себе си, срещат двойна критика, че са себични, дръпнати, не истински жени...изобщо - що си с шапка, що си без.

# 129
Аман от тъпи стереотипи.

И женомразки, също така Simple Smile

Онзи тип със странния ник, доста интересен "подпис" си си избрал... Аз бих казала, че във женски форум, учудващо (или пък не?!), доста мъже-женомразци са се събрали.

# 130
Затова не трябва да ти пука кой какво ти казва, а да си действаш в живота така както ти смяташ за добре.

Аз не съм женена. Все още се мисля и за млада.
Преодолявам обаче тази мания да се харесам на всички. Включително на мъжете. Много е токсично това - "Бъди такава, бъди онакава". За да те одобряват хората - били те мъже или не.

Хората, които са от твоето "племе", ше те приемат какъвто си. Ако ще те критикуват, ще е градивно е.

Няма да го има това отношение - Прави това, за да те обичам... Не прави това, за да не те мразя...

Темата от самото начало ми се вижда наклоняваща мисленето на хората в някаква токсична посока. Каква трябвало да бъде жената... Себе си...

# 131
  • BG
......
Сега, ще ви разкажа една мърдост, която научих от моя инстуктур по шофиране. Като карах курсовете, още при първата грешка, той почна да вика. Аз съвсем нормално му обясни, че разбирам, че съм сгрешил и по-лесно ще се науча, ако не ми вика. Човека, помълча изестно време и ми отговори:
"Хубаво, няма да ти викам. Ще мине курса, ще си вземеш изпита, ще почнеш да караш без мен. Ще возиш жена си и точно когато има критична ситуация, тя ще се панира и ще се разпищи. Ако аз не ти викам сега, ти няма да си подготвен и да реагираш адекватно под крясъците ѝ. Жените са така, в най-критичната ситуация, тя е там за да ти забие нож в гърба, не за да ти помогне."

ЗЛАТЕН ЖИТЕЙСКИ УРОК !

Определено има двойки, които се допълват независимо дали горовим за бизнес партньори или семейства. За съжаление, що се отнася до семейни взаимоотноошения, около мен няма много такива.

А за шофирнето само ще кажа, че инструкторът ти явно не е блестял с голям умствен капацитет. Точно преди месец, един шофьор на ТИР (професионалист, значи)  щеше да ме удари докато пътувах по магистралата, докато аз го изпреварвах с мигач. Просто решил да избегне малко парче от гума на пътя, и не погледнал в огледалото за обратно виждане, дали има кола до него. До мен беше мъж, който се изплаши повече от мен, но не съм викала, нито съм правила драми, само адреналинът ми се качи (което мисля е нормално в такава ситуация). Така че не всички жени "крещят" в опасна ситуация. Това е чиста проба предрасъдък! И има както добри/лоши мъже-шофьори, така и жени такива!!!

# 132
  • София
Да не забравяме, че инструкторите си имат манталитет - едва ли смятат жените за равни.

Жените се шашкат при шофиране, защото може да ударят колата и мъжО ще се разплаче. Затова - учиш се на таратайка, по възможност собствена. Поне аз съм така, плащам си ремонтите , огънатите врати и фаровете - 2 за една седмица.

# 133
  • София
Да не забравяме, че инструкторите си имат манталитет - едва ли смятат жените за равни.

Скрит текст:
Жените се шашкат при шофиране, защото може да ударят колата и мъжО ще се разплаче. Затова - учиш се на таратайка, по възможност собствена. Поне аз съм така, плащам си ремонтите , огънатите врати и фаровете - 2 за една седмица.
Е, този конкретно е бил чиста проба селски бек. Не всички са такива.

# 134
Типично по български дискусията поизпростя.

Аз лично често гледам едно предаване по темата, като си мисля за нея. Може и за вас нещо полезно да има,

https://www.zdf.de/gesellschaft/precht/precht-die-zukunft-von-ma … spoehler-100.html

П.п Вярвах че има английски субтитри, ама май няма. Ами само за немско говорящ тогава.

Общи условия

Активация на акаунт