Пубертетът при момчетата - тема 6

• 41 343
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
емоето дете е викало за помощ, но никой не се е отзовал дори поне да звънне на 112.

По-късно, когато нападателят си е тръгнал, приятелят на сина ми, който до момента се е криел в един магазин се е обадил на 112. Дошла е навреме полицейска кола и обикаляли с децата, но той пък нападателят точнополицията ще чака, че да и се представи...

Ужас.
Преди няколко дена пътувам рано с автобус и едно дете стои отстрани може би втори трети клас с чанта по-голям от него. По едно време хвърля чантата хуква към вратата и почва да повръща. Никой, абсолютно никой не става не помръдва, продавачката на билети почва да следа настрани. Както му е главата навън от вратата а тялото във автобуса ме обхваща паника, че шофьорът, който не го вижда ,ще тръгне да затваря вратата и ще го защипе. Скачам хукваме към него почвам да крещя да не тръгва автобуса, забравила съм си чантата на седалката. Отивам при детето, подхващам го. Питам хората наоколо някой може ли даде сухи или мокри кърпи. Глас в пустиня,никаква реакция, всеки гледа настрани. Връщам се бързо вземам си чантата , вадя мокри, сухи, бърша го. Хората почват да мърморят че задържал автобуса , а е седем часа сутринта. Добре че имам нова вода, отварям давам му. Гледам че му просветата. Влача го на седалка , домъквам му чантата. Питам за къде пътува , обаждам се на майка от неговия телефон и казвам че ще го оставя в лекарския кабинет на училището. Добре че ми беше сравнително в посоката. Хората са ужасни. Много са е овълчили.

# 406
Мен са ме нападали. И ме е страх.
Моля се. Това имам. Молитвата.
Научих по трудния начин, че трябва да не ни е страх от нищо друго, освен от това да не съгрешим ние.

# 407
  • На острова
Харес ми темата за мацките - вашите имат ли си “приятелки” (освен на Sunshine, за който няма достойна 😆)?

Моят миналата година си имаше. Два пъти ни беше на гости, първият път и подарихме една роза, много готино. Гледаха филми и играха на плейстейшъна. Иначе те от първата година са си най-близки, но пък като не я бяхме поканили на един негов рожден ден и майка и ми звъня, че тя била разстроена. Пък моят тогава си “харесваше” друга съученичка. Трябваше да му оправям бакиите на 9 години.

Както и да е, в началото на новата година “скъса” с нея. Викам е как скъса с нея, ми питал я три въпроса за него, тя не познала и той и казал, че вече не са си boyfriend и girlfriend. Доста брутално 🙈 Сега дойде нова съученичка и той вече нея си я харесва. Имали и още една приятелка, тя била третото колело. Направо не знам от къде му идват на акъла тези лафове.

Тук е много разпространено да се ходи на sleepover - да преспиваш у някое приятелче. Той не е ходил разбира се, но ме пита дали не може двете му приятелки да дойдат на слийпоувър. Казах категорично не, абсурд. За него беше много невинен въпрос. На мен ми прозвуча много “шведско” 🤣

Ще си имам един Казанова, усещам ❤

# 408
  • София
Моят този sleepover го практикува от миналата година, когато беше 6 клас, но не с момичета, а само с приятелчета момчета, или някое идва у нас, или той ходи. Тази година малко разредиха, че нали 7-ми клас, всеки учи..

# 409
  • София
Моят е все още малък за гаджета. От краят на миналата учебна година харесва една девойка, ама толкоз. Не смее да се обади по телефона и съученичките (съседки) само го бъзикат.
Още е малко и глупаво пате Simple Smile

Бумът при едно съседче беше в 7ми клас. Смени май 2.

# 410
  • Пловдив
Моят е в 7-ми...ма никви наченки няма Simple Smile или поне аз не съм разбрала.

# 411
  • Русе
Големият(16.5 г.) явно се пази за сватбата  Mr. Green но малкото (10.5 г.) беше "гадже" с всички съученички, като едната много трудно я преживя. Малеее, какви драми бяха. Иначе, редовно е с преспиване някъде. Този уикенд обаче аз му уредих  преспиване в негов приятел, че с баща му си спретнахме мръснишки уикенд, то пък се оказа, че имал други планове и малко се посдърпахме. Ще отиде но пазарлъците бяха големи  Laughing

# 412
  • Варна
8-ми клас е моя, няма още приятелка и дори не отваряме тема. От време на време само споменава, че е грозен.

# 413
  • София
Моят син ще навърши 14 в края на ноември и от крайността "момичетата са кифли", скочи в голямата любов от 4 месеца Simple Smile Сега изпраща девойката - въпреки че са в различни гимназии всяка вечер я чака и изпраща до тях.  Постоянно си говорат, чатят и т.н. Много са сладки Revolving Hearts

# 414
  • Някъде в Европа...
Момичета, ще ви върна в темата за опасностите, за да ви предупредя...
Синът ми е на 13, много нахакан, оправен, разбиращ от игри и пц....(пиша това, за да сте наясно за какво дете става въпрос и все пак..)
Във фейсбук, в група Фортнайт, има пост за печелене на айфон. Записал се е с коментар...В четвъртък около 15.30 му пишат по месинджър, че е спечелил телефона, да си даде номера за контакт. Той го пише и ми звъни - аз му казах нищо повече да не прави, да дава моя номер, който иска да се обажда на мен. Той пише моят номер като обяснява, че това е майка му. Онзи отсреща явно се усеща и го пита - ти не получи ли смс, я дай кода, записан в смс, да установим, че си ти...Синковецът, без да прочете смс, който е на английски и пише, че се оторизира плащане в iTunes, app store с този код, дава кода (заслепен, че виждаш ли печели iphone). Веднага след това получава 3 смс за успешно плащане по 20 лв...
Като се прибрах от работа много виках, обяснявах пак (за втори път му е, но преди поне сам, без да разбере се беше записал за игри някакви), вкарвах го във филми, че от стремеж да е оригинален и да има повече, така могат и с наркотици да го вкарат, престъпник да стане, да изнесе къщата...абе, ясно ви е приказките ми от какъв род бяха...И не е за парите, ами за това, че се е поддал и оставил толкова лесно да бъде измамен, а се пише за голям разбирач...
Не сме получавали индикации за други плащания, тази сметка ще си я плати той от събраните пари и най-вероятно ще му спра картата (фирмена е и човекът-посредник казва, че само това е изхода). Картата е с много добри условия, не ми се иска да я спорам, още повече че нова така ще мога да взема мин. след 3 месеца, а може и след година...
Та понеже не сме ползватели на айфон, нямаме id apple и не знам как се пазарува в iTunes - някоя може ли да ми отговори:
дали като пазаруваш и дадеш метод на плащане чрез мобилен номер и вкарвайки кода получен по смс, при следващо пазаруване това е запаметено и само купуваш (ако е така - значи ние не можем да следим процеса и крадецът може да си пазарува когато иска), или при всяка покупка се изпраща смс с код (тогава кодът ще се получава на телефона на сина ми и контролираме процеса) Ясно е, че някой през профил използва номера на сина ми, но ние яма как да знаем ни профил, ни пароли, че да променим настройките...И в такъв случай ще спра картата (до момента са само тези 60 лв, картата е с лимит 100лв и не може да се намали)
Та, внимавайте -даже и вкъщи ги грози опасност...
Съжалявам за дългия пост и се надявам на съвет!
П.С. забравих - звъннах чрез месинджър на въпросният, който е писал за наградата, "крадецът", по гласа беше тийн между 15-20 г, обясняваше ми да съм дадяла кординатите да прател тел...на въпроса защо му е трябвал кода - за да проверял...на въпроса - какво е плащал - затвори и блокира профила на сина ми, като преди това му написа, че му писнало и теглел друг печеливш...Не знам за измама между деца ли става въпрос или това е нещо по-голямо...в групата Фортнайт членовете са деца, а под поста за печелене на айфона има много деца коментирали; коментарите, че е измама се трият...

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 10:46 от AIR

# 415
  • София
Тези от Фортнайт са такива наистина. Не знам дали са от самата игра или някой допълнително се включва, обаче в самата игра дори се пуска някакъв линк, в който за да се логнеш ти иска мейл и парола и после хоп - крадат акаунта. На сина ми му откраднаха вече 4 акаунта. И, като пише до поддръжката отказват да му ги възстановят, защото били баннати. Сега вече знае и не се логва никъде с паролите, обаче аз си мисля, че това си е от самите създатели на играта.
Някъде в един сайт четох, че създателите на играта наемали психолози, за да могат да я правят максимално пристрастяваща

# 416
имам нужда от преводач за последите два поста Flushed
Ще ги дам задължитело на баща му, да взима мерки и да обяснява. Мен не ме бива в такива модерни сложнотии.Blush
Но страшно звучи....психолози, пристрастяване.....наркотици...да пази Господ!

# 417
Благодаря за споделеното,за мен определно е полезно и ще уведомя домашните.Жалко,че използват именно деца за такива цели.

# 418
  • Варна
Крадат акаунти, да. Благодаря и аз ще подпитам, имам някакви спомени, че се коментираше тази награда.
Относно кода, различен е на всяко плащане.

# 419
  • София
И аз винаги съм имала различни кодове за всяко плащане, но в случая ме озадачава факта, че има 3 смс-а за по 20лв, а не един за 60лв.

Общи условия

Активация на акаунт