Пубертетът при момчетата - тема 6

• 41 250
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм отгледана с аспирин, аналгинхинин( бяха едни зелени гланцови хапчета)и амидофен...
Спряха аналгинхинина....сега за сефте чувам, че аспирин се препоръчева след 22 г.
За мен нурофенът е много по - тежко и силно лекарство...ама всеки има различна поносимост.
На сина ми давам парацетамол от бебе.

# 496
  • София
Аз съм отгледана с аспирин, аналгинхинин( бяха едни зелени гланцови хапчета)и амидофен...
Спряха аналгинхинина....сега за сефте чувам, че аспирин се препоръчева след 22 г.

не след 22 г - не е разбрала добре потребителката.

аспирин не се препоръчва до 12 г заради риск от отключване на синдром на Рей.
това, че ти или аз сме гледани с аспирин не значи, че риск няма за някое дете да го отключи.

затова го пише във всички листовки. четете. и педиатрите би трябвало да са ви го казали.

"Приемът на аспирин от деца под 12 години може да доведе до животозастрашаващо състояние, наречено Синдром на Рей. Той се изразява в увреждане на мозъка, силни поражения върху черния дроб и е възможно дори да завърши със смърт.

Най-честата причина, която може да доведе до това състояние, е приемането на медикаменти, съдържащи аспирин, от деца. Симптомите се изразяват в прилошаване и повръщане, накъсана реч и неадекватно поведение, липса на енергия и сънливост. Въпреки че повечето лекари препоръчват аспирин да не се дава на деца до навършването им на 12 години, наскоро британски лекари предупредиха, че е по-добре възрастта да бъде увеличена до 16 години."

# 497
За мускулна треска прецеждат е сока на 1-2 лимона,може да разредител с малко вода ако не може чист и го изпива.Това е изпитана рецепта дадена ми от спортист.Синът ми е алергичен към аспирин,а тренира футбол и след тежка тренировка пие това вече 3 години.

# 498
  • Варна

Именно защото и аз направих пред него подобно заключение последния месец винаги теста е бил сложен и той нищо не е написал. Викам на баща му - мани тази година нещо много са се взели насериозно с тези тестове , а той се смее и ми вика - то не включили ли още че това е провокация. Казва ти така за да може ако е слаба оценка да няма неприятна изненада , а ако е хубава всичко да е ок.

Ние имаме нова постановка, вече втори път я прилага, та ми светна лампичката.
"Мамо, казвам ти много труден тест, ма много. 20 двойки и 5 тройки."
Аз разбира се подскачам и чакам да ми каже той колко има. Доволен казва "3 имам".
Първия път мина, викам оф добре, че е поне 3, ама след втория път се съмнявам, че  май няма да са баш така нещата. Глупави са още и не могат да лъжат като хората.

# 499
  • Някъде в Европа...

Именно защото и аз направих пред него подобно заключение последния месец винаги теста е бил сложен и той нищо не е написал. Викам на баща му - мани тази година нещо много са се взели насериозно с тези тестове , а той се смее и ми вика - то не включили ли още че това е провокация. Казва ти така за да може ако е слаба оценка да няма неприятна изненада , а ако е хубава всичко да е ок.

Ние имаме нова постановка, вече втори път я прилага, та ми светна лампичката.
"Мамо, казвам ти много труден тест, ма много. 20 двойки и 5 тройки."
Аз разбира се подскачам и чакам да ми каже той колко има. Доволен казва "3 имам".
Първия път мина, викам оф добре, че е поне 3, ама след втория път се съмнявам, че  май няма да са баш така нещата. Глупави са още и не могат да лъжат като хората.
Глухарче, синовете ни да контактуват някъде из мрежата? 😁...Абсолютно същото чувам и аз като в допълнение - "дааа, като оценка е ниско, но е най-високата за класа" 😉

# 500
  • Варна
Всичките сякаш една майка ги е раждала Joy

# 501
Ох, много се забавлявам с вас и ми олеква, че не съм луда Satisfied Или поне не съм само аз Simple Smile
И нашият ползва похвата с "това не е ниска оценка, то на всички писаха ниски, аз даже съм добре", както и любимото ми - "госпожата е виновна, тя наиш ли колко ме мрази" Simple Smile Нооо аз пък си имам коз, че са близнаци и информацита достига до мен по два канала Simple Smile
Абе, че си го помръзва, че е разсеян, че все е сгафил нещо, за което пък никога не е виновен той, това ми е ясно. Като направя грешката да звънна на класния по някакъв въпрос и се почва - той не внимава, тай говори, той дразни момичетата, той нарушава дисциплината и като му направя забележка винаги се оправдава, че някой друг го е ударил, блъснал, спънал и той затова е ударил, блъснал, спънал някого. Не че той е виновен, да не си помислите Satisfied Той на мен ли ги обяснява тези работи Simple Smile Аз нали по цял ден им се наслаждавам вкъщи Simple Smile Само да изляза от стаята им, ама само за секунда и отвътре се чува - мамооо, кажи му на тояяяя Rage Леле, откачам...
А да не казвам какви епитети си лепят Rolling Eyes

# 502
  • София
За мускулна треска прецеждат е сока на 1-2 лимона,може да разредител с малко вода ако не може чист и го изпива.Това е изпитана рецепта дадена ми от спортист.Синът ми е алергичен към аспирин,а тренира футбол и след тежка тренировка пие това вече 3 години.
Благодаря, ще пробвам.
За алергията разбрах по трудният начин. Не сме правили изследвания обаче.

# 503
  • На морето!
Благодаря за информацията за Аспирин. Не я знаех, досега си мислех, че лекарствата в тази спорна възраст се съобразяват с теглото, а не с годините и бях спокойна. Давала съм 1/2 аспирин след тежко състезание.
Сега предстои държавно първенство по плуване и пие магнезий, че там крампите и схващанията са много брутални.
За оценките е същия- "всички имат 3-4, а на мен не ми стига само 1т. за 5". Не бил пълен отличник, но сравнение с другите бил направо супер. И като погледна класацията в Школо- 7ми. Да му имам самооценката.

# 504
  • София
Ето този лаф с "Не ми достигна 1 точка за 5" ми е най-любимия. Все една точка не му достигнала - как става този номер не знам. Другото любимо "Учителката по БЕЛ пише нарочно ниски оценки на целия клас, защото ни мрази." Да, ама като мина ПИ в школата и, като видях, че там оценката е същата му натрих носа, че си му пише точно толкова, колкото си заслужана.

# 505
  • Пловдив
Ето този лаф с "Не ми достигна 1 точка за 5" ми е най-любимия. Все една точка не му достигнала - как става този номер не знам. Другото любимо "Учителката по БЕЛ пише нарочно ниски оценки на целия клас, защото ни мрази." Да, ама като мина ПИ в школата и, като видях, че там оценката е същата му натрих носа, че си му пише точно толкова, колкото си заслужана.
Ааааа, да ...това е другият коронен номер  Whistling hahaha

# 506
  • Варна
Ааа ама то и точкуването им е много грозно.Верни 7-8 въпроса от 12-13 и едвам 3. С въпрос по-долу и е 2, толкоз колкото и на този дето нищо не е писал. Не е съвсем честно. Случвало ми се е 2-3 пъти да ми мрънка, че учил пък...

# 507
Ох,ама при нас да ви кажа донесе два теста,при които точно 1т.го дели от 6-ците и самият той се ядосваше,нооо да не си помислите,че се напъна и положи усилия,нищо подобно.Страда два дни и накрая отсече,че няма как само 6-да носи.Примири се човека и не му пука.Някак е изгубил мотивацията и стремежът към успех и това ме притеснява.Да,има основно 5-6,но изкарани с много нерви и разправии.Много искам да е преходен период.

# 508
Ааа ама то и точкуването им е много грозно.Верни 7-8 въпроса от 12-13 и едвам 3. С въпрос по-долу и е 2, толкоз колкото и на този дето нищо не е писал. Не е съвсем честно. Случвало ми се е 2-3 пъти да ми мрънка, че учил пък...

Аз също трудно свикнах с този начин на точкуване. При чужди езици трябвада имаш над 50 %,за да получиш 3,т.е.ако имаш 48 % е 2,а ако нищо не си писал,пак е 2.

Освен това, на някои тестове се отбелязват само точките, но не пише колко точки за каква оценка са.
 И изобщо, тези тестове са глупава работа и не дават представа за общото ниво на знанието.

# 509

не след 22 г - не е разбрала добре потребителката.

Въпреки че повечето лекари препоръчват аспирин да не се дава на деца до навършването им на 12 години, наскоро британски лекари предупредиха, че е по-добре възрастта да бъде увеличена до 16 години."

Напротив, много добре съм разбрала и болднатото в изречението го доказва Wink
Аз съм отгледана с инжекции гентамицин, но това не означава, че сега, когато имам информация, така ще отглеждам детето си.

Общи условия

Активация на акаунт