Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 976
  • 968
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Точно март месец се тегли лотарията и силно ме съмнява, че ще има теглене при тези рестрикции, затваряне на граници и т.н.

# 421
  • Down south
Хора, дали при създалата се ситуация, ще се тегли изобщо лотарията?
Тегленето, според мен, едва ли би било проблем, все пак се "тегли" електронно. По-скоро обработката на изтеглените и всичко съпътстващо процеса ще стане сложно.

# 422
Теглене ще има, но последващите процедури не се знае ще се състоят ли.

# 423
  • Sunshine state
И аз съм на мнение, че теглене ще има, но както се каза - обработката може би ще се замота. 🙄

# 424
Момичета понеже си правя едно проучване лично за мен и (евентуален план дай боже за вбъдеще). Имате ли някакви наблюдения лични , достоверни и актуални относно  Houston, Texas . Наеми , намиране на каквато и да е работа , горе долу заплати ,квартали , климат и т.н. В интернет разглеждах квартала Katy там наемите варираха от рода на 1800$ . Не знам кой квартали да разглеждам кой ще са по безопасни и по спокойни. Предварително благодаря за отделеното внимание и време .

# 425
  • Down south
Цитат
Наеми , намиране на каквато и да е работа , горе долу заплати ,квартали , климат и т.н. В интернет разглеждах квартала Katy там наемите варираха от рода на 1800$
Не знам, как е в Тексас, но знам, че като цяло нещата са взаимно свързани. Деца -->търсене на добър квартал, добро училище, от там --> скъпи жилища/наеми. Гаранции при наемане.
Питаш за заплати, ако има въпрос, на който не може да се отговори, това е този.
Наем $1800 за какво?

# 426
  • Sunshine state
Ако имате деца, търсите хубав квартал заради училището, където съответно и наемите ще са по-високи.Аз лично дори и да нямах деца, пак бих си търсила хубав квартал. Зависи какво ще започнете в началото - обикновено каквото и да е,за да изкарвате пари. После постепенно ще си хванете по-хубава работа и така. Simple Smile

# 427
Деца имаме и за това ме интересуваха кой са добрите квартали. Съвсем случайно се натъкнах на този в  Katy . На мен ми изглежда хубав и спокоен , но едно е на снимки друго е действителност някой да изкаже лично мнение. А наемът от 1800$ е за къщи с две или три спални и в повечето случай и две бани. Горе долу толкова варираха има и по евтини и по скъпи аз съм дала средна цена. От работа каквато и да е нито аз нито мъжът ми се плашим. А за заплати горе долу колко се плаща ниско квалификацирания труд на час . Защото на мен ми е пределно ясно , че в самото начало няма да съм на работа с висока заплата . А и другото което да попитам децата от колко години тръгват на училище. Дъщеря ми съм я записала на частни уроци по английски език на синът ми го учи в градината и с мен и баща му. Да знам дали да си засилваме и обучението и към него. Макар , че той много ми подава и помни какво сме учили.

# 428
  • Sunshine state
Трудът варира - от 10$-12$ на час до няма таван. Simple Smile Децата тръгват от 5 на училище, води се градина тук и е в самото училище. После е първи клас и т.н.Иначе можеш да го запишеш и веднага на градина /ПреК/ като дойдете. Вие кога ще пътувате?

# 429
Pupitka, тя пита, ако евентуално ги изтеглят. Grinning

# 430
  • Sunshine state
Аааа, е, тогава не бих се задълбавала чак толкова с уроци и квартали. Хубаво е да сте подготвени, но след евентуално изтегляне ще имате достатъчно време.

# 431
  • София
И на мен това ми е смешно, с тигана преди да е хваната рибата Simple Smile. Като вероятността да я хванат рибата е 0.5%.

# 432
Какво смешно има в това човек да има някаква предварителна представа как стоят нещата и да бъде информиран. Или по типично български нека се пресмиваме на тези дето питат и се интересуват. Има една поговорка с питане до Цариград се стига.
П.П. не се заяждам просто и аз си изказвам мнението нищо лично! И благодаря за споделената информация за мен е ценна.

# 433
  • Down south
Каквото и да кажем за работа, търсене, намиране и заплащане, всичко ще се отнася за миналото, какво идва, едва ли някой може да каже с точност.
Относно къщата с трите спални и наем от $1800, звучи евтино. но за ТХ може да е добре. Имай предвид, че без кредитна история, могат са поискат два-три наема авансово. Виж и какво влиза в този наем, ако въобще влиза нещо. Не пропускай, че къща се топли/охлажда по-скъпо,
отколкото апартамент с три спални.

Гледай рейтинга на училищата и прилежащата им територия. Понякога една улица разстояние, може да прати детето в друго училище.

# 434
Какво смешно има в това човек да има някаква предварителна представа как стоят нещата и да бъде информиран. Или по типично български нека се пресмиваме на тези дето питат и се интересуват. Има една поговорка с питане до Цариград се стига.
П.П. не се заяждам просто и аз си изказвам мнението нищо лично! И благодаря за споделената информация за мен е ценна.
Типично по български не си мисли, че все някой се присмива за нещо и е срещу теб... е моят съвет. По същество-обикновено в сайтовете за наем са посочени училищата в близост (и рейтингът им) до съответния имот - разглеждаш и тях, има дори изчислени суми хипотетични за глава от семейството за битови нужди на месец/година, ориентировъчни. В бг-мама трудно ще намериш някой, който да живее в произволно избран от теб квартал някъде си и да те информира от - до за всичко характерно за него. Владееш английски език - чети в щатски форуми също мнения от първо лице.  Относно работата - не споменаваш с какво образование сте ти и мъжът ти - това също е критерий в процеса за намиране на работа... Никой не ти се присмива, овладей целият този ентусиазъм, да не си "урочасаш" късмета и да останеш разочарована, от постовете ти човек може да остане с впечатление, че едва ли не тази лотария за теб е на живот и смърт и вече си избрана. Казвам ти го с най-добри чувства, успокой топката, чети си информативно и си стискай палци.

Общи условия

Активация на акаунт