Лотария "Зелена карта" 2021

• 71 097
  • 968
  •   1
Отговори
# 225
  • Down south
Първата опция е направо безумна 
Цитат
Option A: Ignore the new requirement and hope the COs have not been told to permanently refuse a case with no healthcare insurance plan. That would meaning “hoping” that the CO will either ignore the new requirement or at least put you on AP and tell you to follow up with proof of a plan for insurance. The policy states the CO will review medical and financial information that is already part of the file. So it is ESSENTIAL that you show adequate cash savings OR an I-134. You should already have prepared those, so I won’t go into great detail other than to provide this link about meeting financial requirements.

ooooh! ooooh! ooooh!

# 226
  • Fort Worth, TX
Абсолютна каша е, макар че това може и да е добра, и лоша новина, защото както го разбирам, трябва да бъде убеден консула и неговата субективна преценка, без да има обективни критерии.

365 дни звучат абсурдно, никой няма да даде "туристическа" застраховка за цяла година, как ще убедиш застраховател, че ще си някъде 1 година и ще си "турист".

Маркетплейса е година за година. Дори да си избереш план предварително от https://www.healthcare.gov/ и да покажеш, че имаш средства да го плащаш, то този план е до края на календарната година.

Но аз това бих направила - бих сключила примерно месец туристическа застраховка след идването ми, след коетото план от маркетплейса - в случая, бих доказала, че имам пари да покрия вноските по тази застраховка.

Смешното е, че Медикеър също е в списъка на ОК застраховките Grinning
В Маркетплейса искат доказателства.ЗК, ССН от къде ще ги изкарат, ако не тук.Всичко трябва да се снима, прикачи и да им се изпрати.

# 227
Здравейте, за първи път ще попълвам документи за зелена карта, като ще го направя само за приятеля ми, защото към момента нямам валиден паспорт, пък ще се надяваме на късмет Simple Smile
Извинявам се предварително за някой глупави въпроси, които ще задам Confused
1. Снимката, която ще използвам е правена преди около месец/два за паспорт точно - това е снимка с размер и необходими спазени условия, които се изискват за лотарията, нали?
2. Като сканирам снимката ще се вижда отстрани частите на скенер, защото тя все пак е малък размер, това дали е проблем? Или след като я сканирам я режа на компютъра в размера, които си е снимката, за да не се виждат други неща?
3. За завършено средно образование само (тоест до 12клас), кое трябва да отбележа на въпроса за образованието?
4. На въпроса за пощенски адрес какво трябва да попълня на in case of... И адрес 1  и други неща които се изискват за адреса
5. Понеже днес отворих да разгледам формата с въпроси, за да знам какво да приготвя точно като информация и да се запозная с всички въпроси, преди официално да я попълня, стигнах до въпрос 15ти, но без да попълня няма как да продължа натък да видя има ли още нещо необходимо, та бихте ли ми казали след 15 въпрос има ли още и какви са горе долу, за да знам да се подготвя преди да почна да попълвам
Благодаря на всички отзовали се и успех!

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 13:51 от edelvais0404

# 228
1.Да снимката в деня на подаване на формата не трябва да е по-стара от 6 месеца. Снимката има точно изисквания каква да бъде, като тези изисквания са точно и написани в инструкциите, “за паспорт” е доста разтегливо понятие за БГ паспорт ли или за US Visa. Сканирането да направиш снимката невалидна е доста висока.
3. Да изискванието да имаш завършено средно образование (да имаш диплома)
4. 15-ти въпрос се записват броя на децата, ако нямаш деца пишеш 0
ПС: Има още време, направете си снимка във фото студио за 1 минута работа, ще ви я изпратят по електронната поща и струва 5 лева.

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 14:00 от Scott

# 229
1. Това, което прочетох е че снимката трябва да е с размер 5см*5см правилно ли съм разбрала?
3. Имам предвид кое трябва да избера от там посочените варианти.
4. Разбирам 15ти въпрос, имам предвид дали има и други въпроси след 15ти или това е всичко, което е необходимо да се попълни Thinking

# 230
Здравейте,

1. за снимката най-добре прочетете информацията тук: _Requirements for the Diversity Visa (DV) Program_ https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-informa … urces/photos.html

2. Изберете номер 3 (high school diploma) ако в момента на подаване е завършил средно образование и не е записал други курсове.

3. Няма други въпроси, само данните трябва да се валидират.

За повече информация как да попълните електронния формуляр прочетете тук: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Ins … ons-Bulgarian.pdf

Успех на всички!!!

1. Това, което прочетох е че снимката трябва да е с размер 5см*5см правилно ли съм разбрала?
3. Имам предвид кое трябва да избера от там посочените варианти.
4. Разбирам 15ти въпрос, имам предвид дали има и други въпроси след 15ти или това е всичко, което е необходимо да се попълни Thinking

# 231
  • САЩ
Креми, могат да се видят плановете и цените и без да аплайваш / взимаш план. Аз поне, преди да имам виза, не бих сключвала каквато и да било застраховка. Но поне човек може да се ориентира какви финанси ще трябва да "доказва"

# 232
Беше обсъждано по назад но пак да питам аз и сина ми носим очила постоянно на снимките с очила или без трябва да сме?Имайте впредвид че на снимките на личните ни документи сме очила.Благодаря предварително за отговора.

# 233
Беше обсъждано по назад но пак да питам аз и сина ми носим очила постоянно на снимките с очила или без трябва да сме?Имайте впредвид че на снимките на личните ни документи сме очила.Благодаря предварително за отговора.
Според изискванията трябва да сте БЕЗ ОЧИЛА, на снимките.

# 234
А относно маеждународните паспорти,цялото семейство имаме всички ли трябва да ги вписваме или само този от чието име е са подадени документите?

# 235
А относно маеждународните паспорти,цялото семейство имаме всички ли трябва да ги вписваме или само този от чието име е са подадени документите?

Само на титуляра се попълват димните от паспорта на другите нетрвбва

# 236
И аз да питам да не сгреша.Вписвам само децата нали,нямам брак с любовта.
И къде трябва да прикача техните снимки?Благодаря предварително.

# 237
  • Down south
Креми, могат да се видят плановете и цените и без да аплайваш / взимаш план. Аз поне, преди да имам виза, не бих сключвала каквато и да било застраховка. Но поне човек може да се ориентира какви финанси ще трябва да "доказва"
Абсурд да сключа нещо предварително, без да има виза.
Добре, доказва се, че има налични средства, а каква е гаранцията, че човек ще я купи застраховката впоследствие?

Много мътно ми се струва или поне засега.

# 238
  • София
Здравейте, отностно изискването за снимки - при все че ползвам снимка направена във Фото трябва ли да я мина  на Photo tool(crop) от официалния сайт или просто си я качвам без да пипам нищо. Trophy
*снимката си е направена специално за американска виза, би трябвало да е точен размера 600х600 излиза

# 239
И аз имам въпрос относно снимките: грима разрешен ли е? Вие гримирани ли се снимате (ежедневен разбира се, не силен)?

Общи условия

Активация на акаунт