Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 963
  • 968
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря Daylily много е ценно написаното от теб. Ще се постарая да го разнищя по обстойно. Друго е някой който ти даде съвет какво точно да гледаш . Благодаря Ви много точно такива насоки ми трябваха. А относно тегленето ще стане ясно. Но когато и да ни изберат дали тази или някоя друга година ще знам какво търся и как да го намеря. Още веднъж благодаря 🌹

# 436
Tolly за мен не е всичко тази лотария съжалявам ако съм създала такова впечатление. Просто искам да знам и да съм информирана , нали знаеш колкото повече информация толкова по добре . Може би грешката ми е че питам много рано. А иначе и в България сме що годе добре . Не се оплаквам парите за сега ни стигат да си покриваме всички нужди в семейството. Живота не е само една лотария ☺️. Благодаря и на теб за вниманието и добрата информация.
П.П. и двамата сме вишисти.

# 437
Не пиши последователни постове, а редактирай.

Хубаво, че се информираш но има отделен форум където само с четене ще разбереш много за системата в САЩ.

Лично аз мисля, че няма да отменят лотарията, но ще има забавяне тази година.

# 438
  • Down south
Цитат
Деца имаме и за това ме интересуваха кой са добрите квартали. Съвсем случайно се натъкнах на този в  Katy . На мен ми изглежда хубав и спокоен , но едно е на снимки друго е действителност някой да изкаже лично мнение.
Събърбия изглежда различна, от това, което много хора са свикнали да виждат около себе си. Подредени къщи, зелени морави и т.н. но това далеч не е всичко.
Ако ви изтеглят, не залагай на случйни неща, като "намерих това място, изглежда спокойно" Водещото е, къде може  намерите работа с вашето образование, да имате добра реализация и нормален живот. Приятели, познати, които биха могли да помогнат, също е фактор.
Както по-горе каза и Tolly, чети и други форуми, професионалните дават добра ориентация.
За нивото на английски на две малки деца, поне аз, не бих се тревожила.

# 439
Добре е че искате да се информирате,  а че децата учат английски може само да им е полезно. Ако чувствате,  че този край на света ви е на сърцето,  може да проучите други пътища освен лотарията. Някой хора участват в нея от 1999г. и още чакат....

# 440
  • Fort Worth, TX
Какво смешно има в това човек да има някаква предварителна представа как стоят нещата и да бъде информиран. Или по типично български нека се пресмиваме на тези дето питат и се интересуват. Има една поговорка с питане до Цариград се стига.
П.П. не се заяждам просто и аз си изказвам мнението нищо лично! И благодаря за споделената информация за мен е ценна.
Няма лошо да се онтересуваш.Аз обаче при такава ситуация не бих си пълнила главата.Мен ако ме питате дори и да има теглене може и да няма обработка на документи.Те говорят за локдаун в мащаб и изобщо няма да изненадам, ако се случи.Затвориха всичкиДПС офиси при нас.Всички са настръхнали.Последната им грижа в момента е ЗК.

# 441
Още един глас да добавя, че е мега безмислено да гледаш квартали преди да са ви изтеглили, освен ако не искаш да помечтаеш.
И аз така проверявам как са апартаментите с гледка океан по крайбрежието на Маями - ако ме изтеглят, ако си работя настоящата професия по специалността, ще мога да си го позволя без проблем.
Ама ми е малко рано да тръгна да питам как са училищата по North Beach примерно 😅

Не го казвам, за да се заяждам, а с апел за малко здрав разум и реалистични очаквания.
Имам познати 10г подред пускат и нищо, а са с възможности и бизнес, който да продължат без прекъсване оттам.

# 442
Аз лично не бих търсила къща за първа квартира по няколко причини. Първата е, че обикновено има повече разходи като сметки за боклук, за вода, която нерядко е включена в наема на апартамент, разходи по подръжка на двор и т.н. Освен това, къщите в повечето случаи са собственост на частни лица, които едва ли ще са склонни да пренебрегнат липсата на кредитна история. В някои райони със силно търсене и с наличието на добра такава искат депозит плюс първи и последен наем, което е сериозна сума. Човек колкото и да прави проучвания от дистанция, трудно може да предвиди какви разходи ще има след наема и според мен по-консервативен подход към създаването на месечен бюджет само би бил от полза. Също така не бих се хвърлила в търсенето на топ квартала на града. Възможности за амбициозните ученици има във всички училища и в по-средните квартали.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 18:12 от lena1

# 443
  • Down south
Още един глас да добавя, че е мега безмислено да гледаш квартали преди да са ви изтеглили, освен ако не искаш да помечтаеш.
И аз така проверявам как са апартаментите с гледка океан по крайбрежието на Маями - ако ме изтеглят, ако си работя настоящата професия по специалността, ще мога да си го позволя без проблем.
Ама ми е малко рано да тръгна да питам как са училищата по North Beach примерно 😅
Сега, когато повечето от нас имат свободно време, идеята да се разглеждат различни места, не е за пренебрегване. Ако не друго, гледайки снимки и четейки отзиви, се събира информация, а защо не и обогатяване на общата култура.

Мислех си за хората, които са минали процедурата с интервюто и са заминали или им предстои пътуване Sweat

И аз гледам и разглеждам Naples, обичам града.

# 444
  • Sunshine state
Ами харесваш го, ама не идваш. 😀 На мен вече за втори път ми гостува една  редовно пишеща дама от темата и беше много приятно. Тя по работа, де, ама това няма значение. Добре, че си тръгна малко преди ситуацията с вируса. ❤️
Ето един линк на доста известен тук сайт с имоти, за да се придобие представа кое колко върви, рейтинг на у-ща и тн.

https://www.zillow.com/

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 20:59 от Pupitka

# 445
Pupitka, щяхме и ние да идваме към Naples по НГ, ама се отклонихме пак към Florida keys 😊

# 446
  • София
Сега вече всички  се размечтахме.

# 447
Трудът варира - от 10$-12$ на час до няма таван. Simple Smile Децата тръгват от 5 на училище, води се градина тук и е в самото училище. После е първи клас и т.н.Иначе можеш да го запишеш и веднага на градина /ПреК/ като дойдете. Вие кога ще пътувате?
Всъщност започва от $7.5/час. Кейти е град, а не квартал. Скул дистриктът е добър, зависи след това от конкретното училище. Работа в момента ( не само заради вирусът) се намира трудно.
За районът сайта е https://www.har.com/

Интересно, как давате акъл, без да знаете.

# 448
Сега вече всички  се размечтахме.

Хаха, близо час мечтах по къщи в Zillow - кеф ти гледка към Golden gate, кеф ти плажа 😍

# 449
  • Sunshine state
7.5$ са тези на т.нар. типинг позиции, или тези, които разчитат на бакшиш. Те правят нелоши пари. Да не изпадаме в подробности.

Общи условия

Активация на акаунт