Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 985
  • 968
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, от 2007 участвам в лотарията и тази година и аз съм сред печелившите. Пиша, за да окуража тези, които след няколко опита се отказват! Имам две деца- на 7 и на 4 и мъж, с който нямам брак! Той пък от преди мен  участва в тази лотария! Леко съм в шок, че и аз съм се установила добре, но пък това не си е за изпускане! Ще следя с интерес темата!

# 601
  • Fort Worth, TX
Най сетне, йес за мен.
Избрана съм с малък номер! 2к
Супер.Много, ама много се радвам.Не беше ли споменавала за ТХ. или се бъркам?

# 602
Може ли малко помощ? Виждам, че пишете клс какъв номер сте избрана? Къде да видя номера, с който аз съм избрана?
Най сетне, йес за мен.

# 603
Много се радвам за всички изтеглени! Успех в новото предизвикателство!
И благодаря на всички, които ни окуражават нас останалите - има надежда 🤗

# 604
  • Сф
Eхе, много изтеглени тази година. Честито на всички!

# 605
Най сетне, йес за мен.
Kреми, аз Тексас много си го обичам: Галвестон, Хюстън и т.н. Обаче, за сега май везните клонят към Флорида, защото там имаме познати.
Много бих искала да съм в твоя щат, но там няма работа за нас, а в момента това е водещо. Лично на мен мечта ми е Вегас, но мъжа каза да забравя....

# 606
  • Sunshine state
Лъки, искаха само 10 години назад, започвайки от настоящата работа. Ако сте се насочили към Флорида, ще се видим значи. Simple Smile Работа да искаш тук. Simple Smile

# 607
  • Чикаго / София
So Lucky* честито и от мен! И аз те помня отдавна в тази тема! Дано всичко ви е на късмет!

Честито и на всички останали спечелили в лотарията! Успех и късмет в предстоящото приключение!
[
Ако може да задам няколко въпроса относно този бюлетин. Тъй като и аз съм малък номер -18**, това означава ли че трябва да попълня формата възможно най-скоро? Какво ще стане, ако пропусна този бюлетин? Ще се наложи да сключим брак с приятеля ми, което ще ни забави няколко месеца предполагам и не знам дали това ще се окаже проблем или не. Head Band До колкото разбирам, до няколко седмици трябва да излязат инструкциите за попълване и т.н. Там някъде ще се вижда ли някакъв краен срок до който трябва да се попълни формата, за да не се изтърве този бюлетин? Като цяло сроковете за попълването и ваденето на документите не са ми много ясни. Извинявам се ако са ми глупави въпросите. Sad Благодаря!

Аз не бих изчаквала. Сключете брак възможно най-скоро, едно подписване, пък празненство си правете по-късно. Номерът ви е доста малък и ще сте в началото, така че няма нужда от изчакване. По-добре действайте възможно по-бързо. Има срокове за попълване на формуляра. Не си спомням как беше, че ние  бяхме през 2007г. но имаше срокове. нашият номер беше доста малък и на интервю бяхме първата седмица след като започнаха интервютата.  Не виждам смисъл да се бавите с документите, направете си ги в срок.

# 608
  • САЩ
Ако изпуснете бюлетина, т.к. ако не сте попълнили ДС-а, но ви излезе номера, не си губите мястото, но рискувате да "свършат" визите.

За ДС-а:
Подгответе си всички работи (име, телефон, адрес, дати) през последните 10 години, всички адреси, на които сте живели от 16тата си годинс насам, по спомен мъжете ги питаха за казарма, така че военната книжка, имена, дати и места на раждане на родителите ви, паспорти, брачно свидетелство, дипломата за гимназия от кога и къде е.

Ето детайлна и ясноразбирарма инструкция, на мен тя ми беше най-полезна:

http://britsimonsays.com/completing-the-ds260-for-dv-lottery-entrants/

МНОГО ВАЖНО:
Ако не сте женени още, НЕ ПИШЕТЕ, ЧЕ СТЕ ЖЕНЕНИ, даже и да планирате брак. Или попълвате ДС-а след като се ожените, или се попълва сега от титуляра, и след брака формата се отключва и се добавя съпруг/а .
Внимавайте и с децата. Звучи абсурдно, но масово хората объркват какво да пишат там. Примерно: имате брак с някого, този някой има дете от предишна връзка. Детето за вас е step child по американските правила, независимо, че фактически на вас не ви е никакво.

За свидетелствата за съдимост: искат от всички държави, в които сте били за повече от 6 месеца. (полицейски свидетелства). Доколкото разбирам, нещата са се променили откакто аз кандидатствах и сега NVD или USCIS пращат мейл с искане на всички документи преди интервюто.

За копията: на общи документи правете по две копия, по едно за всеки кандидатстващ.

Медицинските прегледи: непосредствено преди интервюто, но поне 3 дни по-рано (заради теста за гонорея се чака 3 дни за резултати)
Да, можете и месец по-рано да се явите, но това ви изяжда от валидността на визата за влизане, защото тя е със срок 6 месеца от ПРЕГЛЕДА.
Изровете по възможност всички ваксинации на цялото семейство. Основно ви интересува ММР ваксината да намерите записки, че са ви я поставяли.
Можете да минете през личната лекарка (преди мед. преглед) и да се реимунизирате за ДТ, ако не сте в последните 10 години, както и да си поставите противогрипната ваксина, ако ще сте на интервю между октомври и март - да спестите някой лев в частната клиника.

На първо четене, това са ми спомените Simple Smile Но питай. ВРЕМЕ имаш Simple Smile

# 609
  • с трима мъже :)
Не сме избрани за 7 поредна година ...  но като чета тук ще ми трябват още няколко живота, за да ме изберат... с бастуна си ще ходя там... свърши тя.
Успех на тези, които са изтеглени - това си е за млади хора!

# 610
  • Варна
Леле, като ви четох и видях толкова избрани, направо се развълнувах и имах усещането, че съм избрана. Мислех, че вчера е тегленето и затова бях оставила за днес и като проверих, хъ ... HAS NOT BEEN SELECTED ... Е, следващия път. Но все още се вълнувам за всички вас, които сте избрани. Едно голямо успех от мен и да ми пазите мястото, докато дойда Kissing Face

# 611
Лъки, искаха само 10 години назад, започвайки от настоящата работа. Ако сте се насочили към Флорида, ще се видим значи. Simple Smile Работа да искаш тук. Simple Smile
Насочваме се към Маями ериа, но не сте далеч, ще се видим. Wink

Благодаря за подробните пояснения. Ще се бракуваме явно преди ДС-260. Няма как, налага се.

# 612
А ние попълнихме ДС260, после сключихме брак и след това писахме да ни отключат формата, за да можем да подадем информацията. Не сме имали проблеми с това. Изтеглиха ни през май 2018 и сключихме брак юли 2018. Номерът ни беше близо 18000.

Благодаря за подробните пояснения. Ще се бракуваме явно преди ДС-260. Няма как, налага се.

# 613

Много амбициозно, но пък както се казва ако ще е гарга, да е рошава. Аз съм с маслинова кожа и навсякъде ме заговаряха на испански и сигурно щях да се впиша по-добре, ако говорих и този език.

# 614
Скрит текст:

Много амбициозно, но пък както се казва ако ще е гарга, да е рошава. Аз съм с маслинова кожа и навсякъде ме заговаряха на испански и сигурно щях да се впиша по-добре, ако говорих и този език.
Защо да е амбициозно? Там имаме познати, които можем да помолим да ни помогнат в началото, за елементарни неща. Амбициознио би било да се засилим към Хаваи,( които обожавам)...за там нямаме капацитет.
Аз ползвам испански. Той си е приложим във всички южни щати.

Общи условия

Активация на акаунт