Лотария "Зелена карта" 2021

• 70 142
  • 968
  •   1
Отговори
# 855
Благодаря Ви за бързите отговори, waterproof и Titina.

# 856
Скрит текст:
Цитат
Здравейте! Съпруга ми е изтеглен с номер 2021EU00005XXXX. Изпратили сме DS260, a вчера получихме и имейла с документите, които трябва да сканиране и да изпратим.
Имам един въпрос: аз съм живяла и работила в Гърция през 2007 -2008 година, но без договор. От КСС искат police certificate от държавите , в които сме живели. Как трябва да постъпя - от къде да си набавя този документ, аз не съм имала договор за работа, нито пък някакъв временен адрес. Благодаря.

Ако никъде не е било отбелязано, че сте живяла там - нищо.
Извадете си само от нашенски съд, преведете и пратете.
[/spoiler]
Извинявам се за глупавия въпрос, но какво и защо трябва се превежда от нашенския съд?

Благодаря Ви за бързите отговори, waterproof и Titina.
Хубаво си прочети изискванията.
Ако си пребивавала над 12 месеца в дадена държава, трябва свидетелство за съдимост от там.
Не е кой знае колко трудно да се извади такова при нужда.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 22:05 от So Lucky*

# 857
  • Sunshine state
Аз вадих за Германия и си беше малко ходене по мъките, защото пращаш попълнена бланка, която взех от немското посолство, по обикновената поща (да!?), а после чакаш да дойде пак по същата. Дебнех пощата като луда,защото нали си знаем тук пощите, но дойде след месец и нещо. Добре, че не трябваше да сканираме нищо, а ни трябваше за интервюто, че щеше да ни замота, а аз не обичам да чакам. 😆

# 858
Защо ти е трябвало от немско посолство? Пребивавала си в Германия над година ли?

# 859
Проблема при мен е, че аз когато съм живяла и работила в Гърция (бях на 22 години), нямах договор за работа, нито пък съм имала регистрация за временен адрес. И се чудя дали изобщо имам право да подам заявление за издаване на този полицейски сертификат.

# 860
Здравейте! Съпруга ми е изтеглен с номер 2021EU00005XXXX. Изпратили сме DS260, a вчера получихме и имейла с документите, които трябва да сканиране и да изпратим.
Имам един въпрос: аз съм живяла и работила в Гърция през 2007 -2008 година, но без договор. От КСС искат police certificate от държавите , в които сме живели. Как трябва да постъпя - от къде да си набавя този документ, аз не съм имала договор за работа, нито пък някакъв временен адрес. Благодаря.

Това означава ли че всички с номер преди 50'000 би трябвало да са получили вече 1st NL ?

# 861
Извинявам се, объркала съм номера е 5ХХХ.

# 862
А как ще коментирате, че в обявите пише, че компанията е equal opportunity employer?

Аз бих го коментирала като лъжа.
2003 е приета поправка в закона даващ право на фирмите и университетите Affirmative action is a policy under which racial minorities historically subject to discrimination are given certain preferences in education and employment.
Има няколко лоусюита заведени, последните  2 в Тексас, срещу този закон. Преди това имаше и срещу Харвард, но Съприим корт реши в полза на университета (хората все пак спазват закона)

# 863
Извинявам се, объркала съм номера е 5ХХХ.
О, благодаря. Че се шашнах. Все се притеснявам маила им да не дойде в спам и да го затрием... Но ние сме доста по-висок номер от 5xxx

# 864
  • Sunshine state
Защо ти е трябвало от немско посолство? Пребивавала си в Германия над година ли?
Да.

# 865
Аз също получих 1st NL. Дойде 4ри дена след подаването на DS260. Доста бързо работят наистина. Да се надяваме, че няма да е било напразно всичко. Blush

# 866
Аз също получих 1st NL. Дойде 4ри дена след подаването на DS260. Доста бързо работят наистина. Да се надяваме, че няма да е било напразно всичко. Blush
Какъв кейс номер?

# 867
Какъв кейс номер?

18XX

# 868
Какъв кейс номер?

18XX
Много малък наистина.

# 869
Да споделя линк към сайт на които може да сравнявате всевъзможни  градове от цял свят по качество и цена на живот 😊Мисля ,  че може да бъде полезно на някои хора в темата
https://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

Общи условия

Активация на акаунт