КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 109
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добър вечер!
Луси, бабите знят всичко. Новите комуникации ряпа да ядат пред тях.
Габката, благодаря за файла, ще го боря. За незапознатите - Габката издирваше 1 книга във ФБ групите. Стори ми се интересна и я помолих да ми препрати файла.
Янке, как са англичаните? Май са във ваканция сега?
Жабката, моля когато имаш реме сподели за белия сос. Харесва ме го с Пл, пробвахме класическия, но не беше вкусно. Замина в купата на блоковия помияр. А с Филаделфия и др. звучи вкусно.
Като споменах блока - имаше екшън при нас, в новините влязохме  https://www.24chasa.bg/novini/article/7712771  . Пл. се прибрал преди екшъна. Аз като дойдох - полиция, ленти, салтанати. Едвам ни пуснаха да си влезем - искаха лична карта с адресна регистрация. На 1 съседка не и пуснаха гаджето - бил регистриран на друго място. А те от поне 10 г. си живеят заедно.
ПП - Луси, писали сме заедно. Мисля като тебе, но няма как - насила хубост не става.

# 136
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Добър вечер , дружки!
Луси , споделям , но не съм пример.
Айша , една кутия филаделфия мисля 125 гр. беше. 4 жълтъка ,
2 суп.лъж кисело мляко и лъжичка чаена оцет и джоджан подправки
на вкус. Разбих всичко добре и изсипах във врящите и готови кюфтета.
Изключих котлона и оставих да кльокне. Ако ти се вижда рЕдък соса
добявяш пармезан. Това в общи линии.
 Тук от три дена пак се започнаха митинги , стачки , блокажи ...
Страхотия. Полицията яко бой , то с тая болна паплач няма оправия.
Подпалиха апартаменти на хора в центъра на Барселона.
Направо думи нямам , луд народ. Жалко е , че са разпуснали ученици и студенти
и са вечер по улиците. Има много ранене и опандизени.
Следя тв-то , имаме Бг сайт и момичето предава непрекъснато он лайн по улиците на
Барселона и денем и вечер.
Лека вечер и нощ на всички!

# 137
https://www.24chasa.bg/novini/article/7712978
Липсва сърцето на групата.
Има такива периоди ,ще се оправи.
За 35лв бил скандала , осъвременена статия.И е ударен ,не прострелян мексиканеца.Гледал бабичка ли, намазал.Ама и купонясвал там, що пък не , явно не може да му попречи.Да се питаш чий дири чак тук.
И държавата като групата.Кандидат кмет на ГЕРБ обещава да надигне минималната в Плевен с 500 лв. Ади де,  илядарка става, да му мислят тия с квалификация колко да искат, щом може в един град да реши проблемите.
Какво да кажа, не коментирам почивки и купони ,че съм зле с тях.Искам ,ама няма.Не може  както да я глася.
Фло ,появи се малко ,примамка слагам, да разлаем кучетата и да тръгне темата,  дамите не щат да се раздават.
Делта бе сложила притча,  те са сложни старозаветни морални  норми.Чак толкова дълбочина не им трябва. Църквата да си ги тълкува.Аз съм миролюбов човек и съм съгласна с прошката,  но там  е сложно ,Йосиф е продаден от братята си та  вината къде  е не знам.Не ми се разсъждава май  по хилядолетни  приказки.Малко не са за този свят.Та тази притча за телето-май  и сега си  е така-детето ни винаги  ни е дете каквото да направи и му прощаваме.Прахосва , дори  по-тежки бели прави и си е наше пак.
Айша ,поздравления за редовното явяване. Янка за кИфето редовно, другите  не ги виждам .Здравка се е разписала, не  япритеснявам, дано пропише редовно, май  при затишие го прави.

# 138
  • София
Добре де. Разбирам тревогата ви. ма какво д аапишааа просто не зная.
Едната ми котка роди три котета. Едното, това последното /щото тя роди пред очите ми , това никога не съм виждала и съм много впечатлена, но ще ви разкажа, ако искате/.
Та последното котенце е болнаво. Братчето и сестричето са станали като малки слончета, а моето Топче едвам си движи крачетата. Е, от вчера мама го прибра при себе си на изхранване.
Сега имам другия проблем - коремчето се поду. Имам си занимавка - масаж н а едно малко коремче.
Това от мен, да не кажете, че не пиша.
Ама като няма какво и като зная, че нищо няма да ви е интересно...

# 139
  • София
Хули, и аз съм така. Единствено мога фа кажа че още дишам и мърдам, леко накуцвайки. Ти поне си имаш котенце.

# 140
Ти нямаше ли кученца, Римар?Моите живи още , уж не ги гледам ,и са стари над 15 годишни.

# 141
  • София
Ти нямаше ли кученца, Римар?Моите живи още , уж не ги гледам ,и са стари над 15 годишни.

На големия син са. Аз само им се радвам.

# 142
Римарче, ти защо накуцваш?
Хули, разказът, ти е толкова интересен! Хайде продължи го, де, според както се заканваш. Много ми е приятно.
Луси, ти пък защо се превожиш?Аз не виждам нищичко обезпокоително в темата. Всичко си е редовно и както винаги. Добре ще е някои основни сили да прекратят отсъствието си. Като напр. нашата новодомка Марианка, Яжка - защо ли мълчи тая жена врачанска?, нашата студентка Фло, Ихичка и др. Важното е, че Борянка се съвзе.
Аз никак не усещам темата на униване. Както винаги тук ми е топло, уютно, чувствам се добре.
Хайде лека, че заспивам права.

# 143
  • София
Мамси вярно е много гаден вируса- Тази седмица дъщерята и двете по големи деца боледуваха- Доведоха ми и трите деца в петък и аз бях в приятна компания-  Вчера се возиха за пръв път на влак. Следобяд големите бяха в природонаучния музей с вуйчо си. Наготвих манджите за кутиите. Решавахме задачи,че им е трудно. Бях приятно заета. Сега си ги взеха и е много тихо.Блазя за театъра, гледала съм зимата - Един безумен ден.
И аз пера на една програма само.
Неша топлото време те задържа на село.
Времето е само за разходки. Утре зачезвам до Троян на гости на съквартирантката ми от студентските години. Не се  бяхме виждали  40 и повече години.
 Мариянка честит ти нов дом.
 Фло  заета си, но е приятно.
 Жабче  прегръдка и да си идваш само за хубави поводи.
     И като писАх?На кого му дремеше?       Върнах се,видях патриарх Неофит,манастира,града и бях посрещната много мило от приятелка.Има добри дни.Призивите за закриване що се появиха след една друга среща?За мен по добре малко но от сърце.Пиша от телефона та греша. Останете си със здраве.Картинки и аз мога да слагам...и ще съм активна.Има и по големи загуби от една тема,но приятелите остават.  Лека и мека нощ.

# 144
И аз не съм от най-редовно пишещите,но когато мога -тук съм.
Не мисля,че има проблем.
Имало е такива моменти и преди.
Имало е и по-неприятни в миналото моменти,но както казва Борянка ще се оправят нещата.
Всеки пише когато и колкото поиска.
Аз съм си тука.

Хули, колко големи са писанките?
Давала ли си нещо против вътрешни паразити?Подобни са симптомите като при твоето коте.

Жабче,интересна рецепта предлагаш.Готвя фрикасе,но консумирам без мерак.
Ще пробвам твоя начин.

Шпунци,😍😍

За всички лека и спокойна нощ.

# 145
  • София
Ето съм и аз! Останаха само още 4 дни люти напъни и после малко по-спокойно.
Хареса ми ДЕЛТА с включването си за блудния син. Чела съм притчата и сериозно съм се замислила. Кое е по-добро - да си кротък и праведен или да си "блуден"? Мислила съм и за прегрешението, и за опрощението...Блудният син не демотивира ли другите, които кротко и почтено си вървят по пътя? Щом и той, прахосникът ще попадне в рая, другите защо да не живеят по неговия модел??? Сложни въпроси, а колкото хора, толкова отговори.
ДЕЛТА, питаш ме защо съм решила да уча. Това не е мигновено желание. От няколко години го обмислях, но все още преценявах, че внучетата имат нужда от мен. Сега, когато вече попораснаха, реших, че е време да направя нещо за себе си. Та ето защо уча. Не беше лесно, но сега ми е мъчно, като наближава финала. Научих много нови неща, запознах се с нови хора-колеги и преподаватели. Чувствам се добре!
Момичета, на мен всеки ваш разказ ми е интересен, Дали ще пишете за котета или за бял сос, за градински мъки и неволи или за консервпром,коя какво чула или какво е видяла, всичко е добре дошло. Знам, че съм част от група, която може да ме разбере, да ме посъветва или да ми помогне. Тези дни ми мина една такава мислА, която упорито гоня от главата си. Ако нямаме какво да си споделим, защо да се събираме тогава? Ей така настъпва охлаждането на чувствата и отчуждението.Това от своя страна води до лоши неща, но сега не ми се изнасят лекции посред нощите.
Хайде лека нощ и спокойни сънища. А утре нов ден, нов късмет.
ЯНЕ, приготви джезвето за сутрешното кафе. Ако няма кафе да изпратя, а? Wink
А пък на градската ми ЯЖКА колко съм й събрала, не е истина. Само да ми попадне в полезрението.   fight
ПП БОРЯНЧИЦЕ, прекрасни са маргаритите!

# 146
Добро утро!☺
На село бързо се наспива.
Да  поднеса кафето  за ранобудните,а Янка като стане,може пак да сложи джезвето.☺

Много приятно ми стана,като видях,че има движение в темата.
Обичам си това местенце и съм щастлива,че тук се свързах с такива стойностни приятелки, на които много държа.
Ами тревожно ми стана, от апатията която обхвана темата.
Шпунц, огорчиха ме думите ти,че искам да се закрие темата,след друга среща!!!!  Колко грешно съм разбрана!!!!!!  Всеки има право да се среща с всеки,който иска и това няма нищо общо с нашите отношения в темата.
Аз си ви обичам ,а всеки да си мисли каквото иска.💟

Урок по щастие

Вървял по пътя си един мъдрец, любувал се на красотата на света и се радвал на живота.
Неочаквано забелязал нещастник, прегърбен под непоносимия си товар.
- Защо се подлагаш на такива страдания? – попитал мъдрецът.
- Страдам за щастието на децата и внуците си, - отговорил човекът. – Моят прадядо цял живот е страдал за щастието на дядо ми, дядо ми е страдал заради щастието на моя баща, баща ми е страдал заради моето щастие, а аз страдам през целия си живот само и само децата ми да са щастливи.
- А бил ли е поне един човек от вашето семейство щастлив някога?
- Не, но моите деца и внуци със сигурност ще бъдат щастливи! – отвърнал нещастникът.
- Неграмотният не може да научи другите да четат, а къртицата не може да възпита орел! – казал мъдрецът. – Научи се първо ти да бъдеш щастлив, тогава ще разбереш как да направиш щастливи децата и внуците си.

Александър Шубников

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 07:49 от lusi60

# 147
  • София
Добро утро !
Котето ми умря...
Останаха ми пет - три момичета и две момчета.

# 148
  • Вила Великула

И аз да ви покажа две от трите котета бебета, които си отглеждаме на терасата на вилата. Родиха две котки по три котета в двора на съседите. Едната котка скоро си изостави нейните и другата ги осинови. Съседите се прибраха в София за зимата и ни заръчаха да ги храним докато сме тук. Да ама след големия дъжд преди две седмици изчезнаха и котета и котка. Не знаехме дали нещо ги е изцяло или котката ги е пренесла на друго място. И ненадейно десет дни след това три от котетата се появиха в нашия двор. Не ми е ясно как и от къде. Явно пак тя ги е пренесла. Другите липсват. Тези трите ги прибрахме на терасата и се грижим за тях. Мисля да ги оставим и през зимата тук, ще идваме от петък до неделя и така. Купих им нещо като диспенсър за храна. На пролет ще са вече големи и ще ги пуснем, но някоя от софийските баби ако иска коте, мога да и дам.

# 149
Здравейте дружки – веселушки ! От сърце ви пожелавам много позитивни емоции и настроение !

Може би с малко страх и притеснение , но ще си позволя да споделя моето мнение за нашата тема. (Ако си спомняте , по-рано бях от най-редовните и упорито поддържах темата) С времето погледнах нещата и от друг ъгъл. Това го видях и в други теми , които според мен са съвсем на ниво , без да е необходимо всеки ден да се пише /не ми допадат задължителните обязаности/. Когато на човек му се иска да сподели нещо , то да става искрено и спонтанно. Да си кажа , хич не ми допада , когато някой се обижда , “че не е отразен” Стои ми дребнаво . Т.е според мен , за да е приятна атмосферата в темата , трябва да има уважение , волност и доволност.
Някога , когато влязах в тази тема, си представях , че тук ще споделяме впечатления /от различно естество/ , ще си разказваме спомени  , което е типично за бабите , ще решаваме проблеми, ще разказваме за внуците. Много приятно впечатление ми направиха Алфея , Здравка и Мамси с коментариите и обсъждането на притчата и картината. Тягостно и подтискащо впечатление ми прави , че повечето са прикрити /”Някой щял да ги прочете”??? – Та човек е свободен да прави каквото си иска/ Например с разказите за пътешествията – според мен това е едно споделяне с другите ,да споделиш трепетите си, а не да се криеш и усукваш (Аз така разбирам нещата)/.....и т.н....

Малко ежедневие. Напоследък по една седмица , през една седмица, гледам болния внук от яслите. (Сега и аз съм болна от вируса му). Много се разбираме и се радваме един на друг. Но като проклета бабичка ме е яд , че всички нови думи , които научава са на английски. (Аз му казвам на български , той ми отговаря на английски)/А баща му ми обяснява , че българския език бил по-труден / . Майка му каза , че в края на месеца щяло да има среща с бабите и дядовците , които да разкажат на децата (1г.8м.) за своя живот. Аз казах , че не знам какво мога да разкажа на такива малки деца , а ми беше казано да кажа как съм обичала математиката , а дядо му военното дело. Какво им разбира главата от тези неща ! Трябвало да правя и сладки за Хелуин /пак не наш празник/. Май ще ме хване ината.....

Общи условия

Активация на акаунт