КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Епизод първи - Завръщане на блудните дъщери Wink

Маринка, аз съм №1 за вилата. Знам я, чудесна е, времето все още е прекрасно. Не мога да те предам!

# 166
Добър вечер дружки!
Е .. това е друго да виждаш активност в темата.
Прибрахме се от село с чанти и торби ,мляко и цветя както обикновено.
На връщане купихме и два чувала зеле за налагане в бидона.Топло е ,но тъкмо за Нова година ще стане.
Доста работа си свършихме на село.
Прибрахме вече и изкуствената трева маса и столове и едно по едно зазимяваме. Вече по-рядко ще ходим.
А цветята ми полудяли да цъфтят, но сега не мога да им се радвам толкова често и затова си направих два големи букета за да им се радвам в къщи.

Ето ги и моите селски ,чисто черни ,две котенца.Много са сладички.Миналият път се появиха незнайно откъде.Нахранихме ги и край,наши са.,😃☺.Сега като отидохме,пак пристигнаха и не се махнаха.Оставихме ги да спят на постелката.Сипах им храна и вода в две кутии.

В къщи пък ме чакаше моето бяло пухче.☺. Та така на село две негърчета,а в града бяла пухкава принцеса.☺
Обичам си ги и те ме обичат.

Борянка и твоите слънца пораснаха . Все по-забавни стават.
 Здравче, пожелавам на твоята щерчица,бързо възстановяване.Бог да я благослови!🍀💟😃
Маринка, съгласна съм с твоето предложение, но зависи кога ще бъде.
Заета съм за изборите на 27 окт. и 3 ноември.От 13 до 16 ноември съм в София,а от 24 до 30 сме на почивка във Велинград.
Ако срещата не съвпада с тези дати,с удоволствие ще присъствам.
Чакам млякото да се подкваси да го открия, но през това време ще влезна в банята.
Лека и спокойна нощ на всички! 😃☺🌷💟🍀🍀🍀🍀🍀🍀💟💟💟💟💟💟

# 167
  • София
Добър вечер!
Мамси, защо се изтри? Ти си знаеш, но от мене - браво!
Офертата на Маринка ми харесва, но скоро ще пътуваме при Ани и Мрънчи. Та предните съботи и недели са ни заети със задачи - кое от къде да купим от поръчаното.
Иха, внучо сигрно е в частна ясла. В държавните - абсурд да пуснат хора вътре. На твое място бих отишла и разтегнала 1 -2 локума. Малчовците няма да разберат, но явно учителките си пишат актив така. А пък и родителката ще си подкрепила.
Габката, нищо не стана с изпратения файл - пише ми, че страницата не съществува.  Няма проблем, подпуках поредното криминале. Ако може като дойдат дъщерите и имат време да ми я метнат по друг начин. Ако не - здраве да е.
За котенца, кученца и подобни няма да се изкавам, че ще ме отлюспите от темата. Откакто имах домашен любимец с бяла козина вече у нас може да влезе само тарантула в аквариум. То ние си имахме Тули, вадех я да пълзи по ръцете ми. Но Ани като затръгва за чужбина я даде на приятел и ми остана само къщичката и.
Здравке, какво се разболя дъщерята? Поговори с докторите като и мине да я агитират да прояде  месо и млечни. Освен еко-био подбудите в тях има и незаменими аминокиселини, от веге храни организма се уврежда. Да и го обяснят научно, че дете има да гледа.
То и друго четох днес и мислех да коментирам - ама забравих.
ПП - Луси, пак се изморих от вашите дейности.
ПП 2 - снощния екшън в блока ми не е баш така, както днес го описват медиите. Ако има интерес ще опиша какво се знае в кулоарите.

# 168
  • София
Да,на мен ми е интересно.Маринка аз съм за Костенец

# 169
Айша, съжалявам за файла.
Няма друг начин.Проверих и пробвах.
А съм инатлива и не се отказвам лесно😁😉

Преди да пратя на теб изпратих на една приятелка.
Получи,изтеглила е и чете.
Аз не сэм я започнала още,че имам да довършвам други.

# 170
Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 06:48 от Didia

# 171
  • София
Маринка, зло да ви забрави.
Все се каня да честитя новия дом и все забравям. Видях Там, но бях от тел., в рейса и уж после да напиша в къщи... замина доброто намерение.
Да сте живи и здрави, да имате много хубави моменти в къщата!
Не съм разбрала - сега всички ли сте там? А Влади как ще ходи от там на у-ще?

# 172
  • Вила Великула
Маринка, завидях благородно за райграса. Моля за малко инфо. Имате ли поливна система, какъв вид е тревата и т.н.  Ние избираме и подравнихме двора където ще е само трева, но все още се лутаме-кое, как.
Здравунче, какво се случва с дъщеря ти? Ако с нещо може да помагаме?

# 173

Да започнем деня с едно турско кафе, пък нататък и с друго може да се подкрепим.Яне ,вчера обеща да черпиш  с нещо по така късно но не видях, то и притичквам навън навътре  още, да ползвам времето и оправя,бавно  и славно, то всяка година към 8 ноември свършвам , та  дано смогна и бавно.То пък други  като са писали , може и ад са черпили, не съм видяла и опитала.Мъча се да се сетя какво са писали,дали съм го видяла и не мога, то старост вече.Да го напишат пак.
И аз мислех да ви покажа  малките колко са порасли, но не съм питала и  кой ще ги види за минутка, като изтрия.А и не може да пиша само аз по цял ден.
След малко навън  докато е  циганското лято и  мотиката  ме вика, че и правата лопата след нея.Едно време се радвахме на големи дворове, сега не е за радост.Но тогава  булката още на ден пети  и даваха  да работи,че и напрежение  мойте китки     и  нейните   де са и що ми изскубала  нещо.И не само ние се  дърлихме ,та си разделихме  китките,и други така, пък и те сега не ги пипат и двете.Че и двор си купих да си сея каквото реша без да питам и сега се чудя какво да го правя ,нито се продава , празен двор не щат.С къщи стигна до 20 хил.Този поне дървета има, имах и дини и  друго това лято ,но като се разболях    навсякъде  се срина  и изсъхна  и китките и те. Всичко иска ръчички.
Маринка знае  тайни и загадки за растеж на райграс ,но подозирам и  друг ги знае и  се грижи за двора, пък знам ли ,може да е много работна  и да успява а ние да пише искаме.
Ще се молите пак да не пиша, ...

# 174
Добро утро!
Пия от кафето на Боряна, а вън слънчо грее и ме”вика”.
Времето приказно, но как ми писна да започвам деня си с метлата.
То много двор с плочи за метене и над тях орех и лешник.Къде ми е бил акъла
като го създавахме.
ММ свари ракията и ми е обещал два дена да е на разположение с правата лопата в градините ми.торим и обръщаме там където няма китки.
Луси, а кой ти ги полива цветята , когато ви няма.При мен е проблем дори когато и ММ ги полива, че пере с маркуча всичко на ред и не го интересува кои са сухолюбиви, и като се прибера ми се “ жалват”.
Маринка, завиждам за райграса, ние три пъти сме обръщали и засявали, но на около са толкова изоставени дворове ,че вятъра за няколко години го разкрасява с плевели.
А първите години все в него бях и плевях, е стига му толкова.
Котки и кучета наши нямаме, но чужди в двора бол.Отраснала съм с кучета, баща ми беше ловджия,но сега не става с това местене “ по света и у нас”.
Тук сме до началото на месец ноември, да мине и Димитров ден, че го правим национален празник.Идват приятели от Ямбол, от село , празнуваме и разпускаме аргатите.Simple Smile
Здравче, бързо да се оправя щерчицата ти.
Хубав ден , мили момичета, радвам се, че ви има!!

# 175
# 176
# 177
  • София
Добрютро!
Влизам набързо да отговоря на въпросчетата към мен. Simple Smile
Пипи, не че не съм работна, Wink (умря циганката, дето ме хвалеше) но с райграсът винаги се е занимавал ММ. Аз само купих някакъв препарат от "Сортови семена". Та, преди да насее тревната смес, когато земята е хубаво окопана ръси от тази може би отрова против мравки и на другия ден сее сместта за райграс - смес е и е от фирма "Тотекс". Имаме поливна системаф- да. Включва се вечер, иначе като я засади ММ поливаше и допълнително. Между другото тя още не е порасла, както трябва. Дано ти помогнах с тази информация.
Айша, хем живеем заедно, хем отделно. Wink В един двор сме, но в къща-близнак, тъй че всеки си има свое царство. За Влади не е проблем - сутрин пътува или с майка си с колата или с бащата на съученик и съученика, де. Ти живеят на съседната улица. На обяд се връща сам или със съседчето  Wink  Има автобус от Петте к. Пътува 6 спирки. Та, тъй. Нали вече уж е голям.
Красоти ни показваш, Неша. Благодаря ти!
Здравче, прегръщам те! Св. Богородица да закриля теб и скъпите ти деца!
Мамси, радвам се за новината, която ни съобщи! Здраве да е!
Мери, Шпунц, Роси, благодаря за това, че се отзовахте. Във вас не се и съмнавам.
Няма никаква причина да не се организираме. Simple Smile
Момичета, това беше импровизирано предложение за среща. Но...  говори много. Запитването е без дата, защото трябва да се резервира. А няма как да се направи това, тъй като няма толкова желаещи. Здраве да е!
Диди, ласкаеш ме с това, че очакваш стиховете, които подбирам. Ще го имам предвид и ще пускам, когато пиша.

Бъдете здрави и усмихнати, момичета!

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 10:48 от marina_vladi

# 178
Добро утро!
Пия от кафето на Боряна, а вън слънчо грее и ме”вика”.
Времето приказно, но как ми писна да започвам деня си с метлата.
То много двор с плочи за метене и над тях орех и лешник.Къде ми е бил акъла
като го създавахме.
Скрит текст:
ММ свари ракията и ми е обещал два дена да е на разположение с правата лопата в градините ми.торим и обръщаме там където няма китки.
Луси, а кой ти ги полива цветята , когато ви няма.При мен е проблем дори когато и ММ ги полива, че пере с маркуча всичко на ред и не го интересува кои са сухолюбиви, и като се прибера ми се “ жалват”.
Маринка, завиждам за райграса, ние три пъти сме обръщали и засявали, но на около са толкова изоставени дворове ,че вятъра за няколко години го разкрасява с плевели.
А първите години все в него бях и плевях, е стига му толкова.
Котки и кучета наши нямаме, но чужди в двора бол.Отраснала съм с кучета, баща ми беше ловджия,но сега не става с това местене “ по света и у нас”.
Тук сме до началото на месец ноември, да мине и Димитров ден, че го правим национален празник.Идват приятели от Ямбол, от село , празнуваме и разпускаме аргатите.Simple Smile
Здравче, бързо да се оправя щерчицата ти.
Хубав ден , мили момичета, радвам се, че ви има!!

Добро утро и от мен, дами.
Неша, не знам мъж имаш ли, но аз едно съм научила - дай на мъж да свърши някоя работа, та да те научи на акъл. Моят мъж се занимава с двора и защото живеем в гората, листа дал Господ. И понеже въртя греблото, въртя, накрая нашият донесе дворна листосмукачка/духачка 3 в 1 Gardena. Лесна е за употреба, жена също може да се справи. Сега мъж ми си смуче и духа листа с най-голям кеф - и двора чист и той щастлив.

Скрит текст:

Да започнем деня с едно турско кафе, пък нататък и с друго може да се подкрепим.Яне ,вчера обеща да черпиш  с нещо по така късно но не видях, то и притичквам навън навътре  още, да ползвам времето и оправя,бавно  и славно, то всяка година към 8 ноември свършвам , та  дано смогна и бавно.То пък други  като са писали , може и ад са черпили, не съм видяла и опитала.Мъча се да се сетя какво са писали,дали съм го видяла и не мога, то старост вече.Да го напишат пак.
И аз мислех да ви покажа  малките колко са порасли, но не съм питала и  кой ще ги види за минутка, като изтрия.А и не може да пиша само аз по цял ден.
Скрит текст:
След малко навън  докато е  циганското лято и  мотиката  ме вика, че и правата лопата след нея.Едно време се радвахме на големи дворове, сега не е за радост.Но тогава  булката още на ден пети  и даваха  да работи,че и напрежение  мойте китки     и  нейните   де са и що ми изскубала  нещо.И не само ние се  дърлихме ,та си разделихме  китките,и други така, пък и те сега не ги пипат и двете.Че и двор си купих да си сея каквото реша без да питам и сега се чудя какво да го правя ,нито се продава , празен двор не щат.С къщи стигна до 20 хил.
Този поне дървета има, имах и дини и  друго това лято ,но като се разболях    навсякъде  се срина  и изсъхна  и китките и те. Всичко иска ръчички.
Скрит текст:
Маринка знае  тайни и загадки за растеж на райграс ,но подозирам и  друг ги знае и  се грижи за двора, пък знам ли ,може да е много работна  и да успява а ние да пише искаме.
Ще се молите пак да не пиша, ...

Борянка, едно нещо ако не ти е на сърце или по физическите възможности, не бива да се мъчиш да го вършиш. Лопата, мотика...в един момент райграс и така всичко тип-топ.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 10:30 от DeltaAzimut

# 179
Да бе ,той райграсът не иска  нищо ,само вода ,косене на 10 дни и  колко му е да се науча да кося и да плащам  вода бол.

Общи условия

Активация на акаунт