КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 136
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Да бе ,той райграсът не иска  нищо ,само вода ,косене на 10 дни и  колко му е да се науча да кося и да плащам  вода бол.

Няма нужда да бъде перфектен, колкото-толкова - то и зеленчуците вода искат принципно, нали? Ние нямаме поливна система, нито поливаме през цялото време. Пожълтява само в големите жеги през август, когато най-малко вали. В момента, в който завали, става зелено за часове! Като цяло си е зелена тревата целогодишно, с изключение когато има сняг - е, тук там, почти повече от половината вече са детелинки, обаче какво от това? Важното е, че е зеленко и като се окоси, е прекрасно и изглежда като голф-игрище. Simple Smile

Косенето го върши косачката, която ти само ще буташ. Не е трудно никак даже, аз също кося понякога, когато ми се прииска. Обожавам да ми мирише на прясно окосена трева.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 11:33 от DeltaAzimut

# 181
Да се изкажа и аз като една видна косачка на трева.😁😉
Казвам трева,защото нашето е тревни смески,а не райграс .
Косене всяка седмица с косачката.
Нашата поне е самоход,та не я тикам.
После оформям с тример около и покрай китките.
И все се чудя като каже някой- абе засей  райграс и готово.😁😉
Имаме поливна система,която  се включва автоматично.
За листа не ми се говори😎
Имаме листосъберач,но и той ръка иска.
Та така.
Красоти,но и работа.

Та от ей тия красоти многолистни ми писва,но лятото е сянка ,а сега приказка шарена.
Като гирлянди.

# 182
Добър ден готини момичета!
От сутринта все пиша ,та чак сега сколасах.
Вчера нали купихме зеле да реших днес да сготвя прясно зеле постно с домати. Стана много вкусно.
Мамси ,Дидиа, защо си трите постовете и хвърляте в размисъл какво тайно сте писали?☺☺
Неща,питаш ме за моите цветя кога ги поливаме. Досега ходихме почти всяка седмица по два дни и ги поддържахме, но сега през седмица ,но е и по хладно.
Относно райграса ще кажа че началото и ние се борихме и го насадихме тръгна много добре ,но както казва Неша, всички съседи, които си живеят в село дворовете им са с треви по метър и отгоре Поне при нас е така.Чисти ,подредени,изкосени дворове ще видиш на хора,прииждащи от градовете.Да не засегна пак някой ,който живее на село☺☺☺.В нашето село е така.☺
Та и ние като Делта,Гъбка косим с косачка и всичко е зелено и хубаво На 10 дни косим по 1 декар място.
Имаме язовирна вода , във всеки двор и цяло лято вода в изобилие.Плащане 20 лв такса годишно.
Гъбка и ние си купихме листосъбирачка,но както казваш и тя иска ръце и кръст Много прахолях става,че смила листата.

Ето нещо ,което ме развесели!☺☺☺

"ЧОПНАТО" ОТ ФЕЙСА:  ХА-ХА-ХАААА, КОЛКО ТОЧНИ ДИАГНОЗИ!!!!
Дами,ето как най ужлесно може да проверите здравето на мъжете си!
Безплатен домашен анализ на урина:
Излез, без да закусваш и уринирай в градинката пред вас.
- Ако се събират мравки - Диабет
- Ако струйката е върху обувките - Простата
- Ако излиза пара в студа и има мирис на скара - Холестерол
- Ако докато го вадиш и те заболи китката - Артрит
- Ако се върнеш в къщи и си забравил да го прибереш - Алцхаймер

Хубав следобед!🍀💟💟💟💟🍀

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 12:19 от lusi60

# 183
  • Варна
Привет от мен, есенното море и слънчевото небе!    Nature High Brightness
Термометъра показва 21 градуса! Кеф!

Иха, Шпунц, съгласна съм с вас, но не ми се навлиза в тая тема, по лични съображения.  Nerd

Луси, прочетох на ДС диагнозата, посмяхме се, но е съгласен особено за простатата! Smiley

Нямам куче или котка, гнус ме е да ги пипна, страх ме е да не ме одраскат, че съм алергична към лекарства, а и не ми се шета на никого. Имали сме два-три пъти кучета на двора, хранех ги когато ДС отсъстваше от къщи, но в къщи НЕ!  Animal Dog  Animal Kissing Cat

Местещата ми се болка" на левия крак, малко позатихна, но доста ме помъчи!  Kiss
ДС ми маже и разтрива крака "от горе-до долЕ" с ракия в която слага билки, цветя и треви още от кокичетата, през люляка, магарешки трън, невен..... и още много знайни и незнайни гюрлюци и не спря да мърмори, че ако отслабна мааааалко, няма да ме боли толкова!
Като бяхме млади ми казваше: "Хапвай си Танче, аз обичам по пухкави жени!", сега..... да съм отслабнела! Няма угодия на мъж! Хайде де!  Misc Gun
Имам някакво полза, но не знам дали е от времето или от "панацеята"му.
Шегата настрана, но две седмици ме мъчи и някакъв есенен вирус, отгоре на всички болежки ми извадиха и два предни горни зъба, чакам да ми зарасне венеца и да ходя при зъботехничката.....
Четях ви, но нямаше нищо хубаво, което да споделя с вас!
Цяла седмица съм на пюрета и пасирани храни, не знам колко съм ги обичала като бебе, но сега ги намразих ЗАВИНАГИ! Гълтам без да дъвча, на стомаха ми става тежко, а не мога да почувствам, че съм яла! Луда работа!

Такааааа..... оплаках ви се, след малко си "гълтам" пюрето, влизам в банята, че ще излизам, имам среща с дами от Клуба, ще се видим на барче, после от 18.30 часа сме на тракийски концерт, а утре започва Фестивала "Листопад на спомена", та два дни ще съм там. Със зъби-без зъби, куцук-куцук, но мероприятията са си мероприятия! В къщи не ми се стои!  Stuck Out Tongue

Това е от мен, жива съм, тегля, но мърдам!  Sparkling Heart
Хубав ден и приятни почивници! Nerd

# 184
Така е, момичета, Луси, Маринка, Гъбка, Неши, Жабка (много са ви хубави дворовете) - без работа няма красота. Обаче определено работата по зелената морава в двора е по-малко отколкото по зеленчуците. Една година се хвърлихме с мъж ми да гледаме домати - то не ги садих, после пресаждах, после пак пресаждахме в двора, после слагахме колци, после ги кутлу...чихме (така ли беше думата), после поливахме, после ги връзвахме, после чистихме плевели, пак поливахме - много вода пият тия домати ей, после ги обрах, сладко-сладко ги изпапах главно аз, че мъж ми не обича много домати, още нямах снаха и внучка тогава, пък на младите мъже домати няма какво да им се дават, други работи ги интересуват тях и мъж ми накрая рече - айде стига с доматитУ, толкоз. И така се приключи доматената одисея. Sweat Smile

П.С. Гъбке, тая декоративна лоза...чудя й се много, обаче ми казаха, че превзема, та за сега само се чудя да я садя ли на оградата или не...ти какво мислиш?

П.П.С. Танитатанче, дръж се! Само хубави работи да разказваш.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 15:36 от DeltaAzimut

# 185
Тъй  е ,ама тревата не се яде...
Танитка, и без зъби ще е , но как ще пееш не знам , пеперуди не сложиха ли ...Големи сте чудеса , аз  дОма и това е .Сега се поглезих ,паржола на  въглени, салатки , сбора беше , има още...и аз съм човек.

# 186
Добър ви ден!
Блудната"" баба е тук! Simple Smile.
Как да ви подмина, като сте ми толкова на сърце.
Прочетох коментарите последните страници, с някои съм съгласна, с други не.
Аз съм за не насилие - кой когато, колкото и каквото .
Някои от нас нямат проблем да си изложат живота на показ,  аз в момента не желая - не е нужно да развявам кирливи ризи, да тръбя пред целия свят едва ли не, какво ми се случва. Вие сте си вие, но всеки имащ достъп до Нет, може да се забавлява ( което се е и случвало) с живота ми - твърдо съм против.
За градинки и морави съм пас.
За котки и котаци - тоже.
Леко намигване - ха кажете ми аз добър или лош човек съм - обичам котки, но да не ги пипам и да не са ми в къщата.
За  среща на вила - много малък шанс.
Спирам, публукувам да не се загуби.
Мисля ви, бъдете здрави.

# 187
Днес свършихме доста работа и съм доволно изморена.Simple Smile
Делта имаме листо смукачки- духачка, но е от преди 20 г. и е тежка.Има колан за през рамо, но я ползвам след сланите, когато започне листопада.С нея духам листата и от покрива на лятната кухня, нали е селска, ниска.
Аз никога не съм искала, вила, селска къща, защото помня от детството си, че винаги има работа по тях.ММ беше на друго мнение, та първо имахме вила с лозе а сега стара къща, която не прегръща.Нали работихме все в отровите та бягахме на чист въздух,то можеше и в парковете, ноо.Децата много я обичат, но не знаят, че една година да не си тук и няма да се виждаме от треви.
За среща съм готова, ако е след 5.11.
Гъбче, чудни есенни красоти си показала.Обичам я есента- багри всичко без боички.
Болничките да оздравяват, а за зъбките, Танче, ще минаваме на държавни.
Да спирам, че ще ви объркам, аз ли съм или друга баба.Simple Smile

# 188
  • Кубрат/ Пишурка

Ще опитам за трети път #2gunfire
Комп иска чичо доктор, ама аз си правя оглушки. И интересното е, че приема Маммата като вирус newsm78 При първо влизане - изключва \ ама изцяло!\. При второто ме оставя да прочета, но не и да пиша...Дано сега ме остави да публикувам Praynig
За дворове и градини....че си иска ръка и здрав кръст, така е. Като започне още февруари със сеитбата на грах, та до тези дни.
Делта, ние всяка година сме сяли домати - не е толкова сложно. При това не знам при вас защо го поливате толкова newsm78 Моят свекър казваше: Пиперът се полива от стопанин, а доматито Господ го полива. Ако чак пък много се засуши пускахме и на него, но от много поливане се "маносва". Има място и за райграс и за сеене - имотът е на 4 декара. Е, сега аз вече като не мога има други мераклии.
Всички болни да оздравяват, аз да видя дали ще успея да публикувам.

# 189
Делта, не е толкова обсебваща дивата лоза.
Просто напролет се реже като асмите.Решавате какво искате да покрие и режете.
Нашата е на пергола и оформя "тавана" на лятната ни "гостна".
От време на време кръцваме,там където провиси или не му е мястото.
Ей тези гирлянди от снимките съм ги оставила август месец да си растат та воля,защото са много красиви като почервенеят.
Основния проблем  са листата наесен.
Е, написах ферман за дивата лоза.😁
Танче,❤ няма да се предаваш!
Няма начин да не се оправиш с лековете на ДС.Силно вярвам ,че освен билки и тревички е вложил и обич,а тогава рабатата е сигурна!

Яне, давай машинката за ремонт.

А аз отивам да правя салатата.☺

# 190
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Добър вечер , девойки!
Четете , не четете да се обадя.
За тревицата и насажденията в двора се грижи фирма ,
децата само поливат. Система няма как да се изгради , че двора е
на 5 разделен. Но пък има 2-3 чешми и бързо се полива с пръскачките.
Не е скъпа подръжката , но всеки знае кесията си.
Всяка седмица идват подстригват , режат , чистят , косът и т.н.
Аз от вчера съм се разготвила , хем следя к'во се случва със събитията тук ,
хем и си готвя , луд умора нЕма. Големи погроми , чудо е.
Жалко , че са платили на студенти , ученици и разни лумпени и трошът ,
палят , бият ... Ма това едва ли ви интересува.
Лека вечер на всички!

# 191
Марина,не те лаская.Като се върна капнала от умора /както съм в момента/ чета публикуваното от теб и след това търся още от същия автор и си отпочивам.Релаксирам малко наготово. Yum
                       Роси,то се пише когато се чете.Другото няма смисъл.Все още не съм почнала да си говоря сама. Wink
                       Отивам в банята и се хоризонтирам на диванчето с любимите си филмчета.

# 192
Интересувам се от инфо първа ръка ,Жабке.Гъбке ,харесах но аз не го мога това по много причини.И кво да ти кажа ,като знаеш как е  всичкото.При мен и  не само при мен ,вече са доста сами жени ,трудно стават нещата красиво ,повече са оцеляващо.
Дидиа  що мислиш че не те четат, все пак не всеки е на линия постоянно като мен,  е не чак постоянно, поработвам , но се изморявам и влизам и пак...Старост - нерадост. Но  и да се чепка дума по дума не става..Мога ама що   непрекъснато  аз да съм,  може другите да се дразнят от това.Понякога ми трябва време да отлежи  прочетеното. За щерката на Здравка знам отдавна, от фейса и тук имаше инфо, та прочетох. Какво да кажа публично за това?Покани ме ,може да намеря време да си поговорим на живо с нея. Вероятно като приключа тук двора.Върви бавно ,толкова мога.И ако съм повече време ,не за деня само ,да почина  и после може да понеса   ,по точно да ме понесат мен ,че иначе не ставам за компания.Обмислям как  и кога.
Но моля не трийте...

# 193
Жабче, мен ме интересува и то много. След като видях всичко така уредено и спокойно, не мога да приема вандалщини. То политиците не се спират пред нищо в изгода на собствените си интереси.
Тъй като  не съм гледала новини повече от месец, не знаех за положението в Каталуния. Още първият път когато ти писа, влязох в Гугъл и изгледах няколко репортажа. Така, че ми е интересно и ако можеш /и искаш/ пускай тук линкове. Не е задължително всеки да ги отваря и незаинтересованите могат да прескачат. Доста хора има, които не виждат по-далеч от носа си Simple Smile

# 194
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
https://www.facebook.com/btvnoticies/videos/430985737833035/
Това е телевизия , която предава на живо от страницата на ФБ. Може да гледате.
Барселона е като бойно поле. Жалко. Испания трябва да поеме функциите си , не е нормално.
Направи изказване министър председателя , че ще се разпознават хората и ще се търси отговорност.
Съдът в Мадрид забрани някой сайтове , били призовавали за насилие. .. Ад е , за сега при нас е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт