КГБ = Клуб на Готините Баби - 198.

• 49 137
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Скрит текст:
https://www.facebook.com/btvnoticies/videos/430985737833035/
Това е телевизия , която предава на живо от страницата на ФБ. Може да гледате.
Барселона е като бойно поле. Жалко. Испания трябва да поеме функциите си , не е нормално.
Направи изказване министър председателя , че ще се разпознават хората и ще се търси отговорност.
Съдът в Мадрид забрани някой сайтове , били призовавали за насилие. .. Ад е , за сега при нас е спокойно.

Жабке, но все пак ти познаваш хора там - те искат ли наистина да се отделят? Защото ако искат и насила ги задържат, не е гот някак...Все едно Брекзит, без Брекзит. Нещо референдум, туй онуй и да се решава въпроса. Защо трябва да има кръвопролития, като всичко може да се реши мирно и тихо чрез гласуване...?

# 196
Като гледам директното излъчване, направо си е страшно!

# 197
Сложно е Делта.Все едно Родопите да се отделят , или  Пиринска Македония ,  или Кюрдистан. За къв  се пъне Ердоган нататък.Каталуния  е богата провинция  и си иска парите , другите не  я интересуват,няма значение кой  я  е създал богата. Все едно София да се отдели финансово пък.Ще станем на малки Българийки.  Нещо светът се е сбъркал ,но не ни питат. Кои се отделиха от Русия-присъединените насила приалтийци ,другите са си сателит ,защото с нея  са живи. Мъчат се ,но не прокопсват. Югаславия се нацепи ,по-силна ли  е? Не вярвам, трябват отстъпки някакви ,но заедно според мен да си вървят държавите. Кюрдистан е накъсан от Великите сили  в 20 век мисля ,като се създава Турция от  останките на империята.Та тогава са оформени и другите страни в региона ,имат държави без кюрдите,и те си искат държава. Та който победи. После ще го мисли какво е натворил. Като нас, демокрация до дупка , а сега що така?Никога улицата не решава  държавнически, умно,  имайки предвид последици и всичко.И ние  искаме част от Добруджа, но е претопена , от  Мала Азия до Одрин поне ,но и там не е останал българин читав, от Гърция севера , цялата Македония  и от Сърбия покрайнините, ма няма. Само България граничи със себе си навсякъде ,но е претопено , макетата се дърпат да си признаят, албанците ги натискат  и  тормозят дори, налагат им се , мани...свят .
Страшно си , война...

# 198
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Като гледам директното излъчване, направо си е страшно!

https://www.elmundo.es/cataluna/2019/10/18/5da9c0b3fc6c83225c8b46c1.html
Вестник Ел Мундо предат и те на живо от друга точка на митинга.

Делта , едни искат , други не искат отделяне. Но възрастните хора , които
желаят отдеянето са в уплах и потрес от случващото се. Казват , че това
не е начина , да рушиш , палиш коли .. един ад е.
Няма как да се отдели Каталуния от кралството. Подписали са Конституцията и
не само каталунците , а всички останали провинции. Някак не е нормално да искаш да се
отделиш от Испания , пък да си запазат паспортите , правата , да са е ЕС ... смешковци
 Е айде , бе . къде го има това. А и хората , които желаят да се отделят са по-малък % от тези , които искат
цяла да е Испания. Защо каталунците потъпкват правата на болшинството?! Паплач.
В момента ги притиска полицията с коли и патрони и бЕгат , къде бягат , нали са силни.
Хиляди , хиляди мишоци , платени. Днес ядене и пиене им дават , палячовци.

Уф запалих , айде до после  

П.П. от последният референдум резултата е - 47%  за сепаратисти и 53% националисти. Математиката не лъже ,
колкото и да не им се вярва на фанатиците каталунци.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 21:10 от ♥ ЖаБкА ♥

# 199
  • София
Сложна игра е политиката.
Хората мислят едно, от горе ги насочват към друго.
Има и различни конспирации за тайните господари на Земята.
Не знам  и не се наемам да определям кой крив и кой прав. Но пък страдат обикновенните хора, а не заслужават.
За за екшъна в блока ми. Нашите дебелички шерлок холмовци цяла вечер се гъзурили на паркинга и площадката пред входа да търсят гилзи и проеткил от стрелбата. Ама, че тя се случила на 10 етаж - кой да се сети няма как гилзата да е на двора. Накрая информирали пресата, че стрелеца опраскал 2 шамара на мексиканеца. Според съседи не са намесени само 35 лв, купон с бира и шум. Има и други субстанции, но ако се повдигне въпроса става сложно за роднатата полиция, ще тряба да разследва. Иначе отношенията между гарсониерите на 8и/стрелеца/ и 10ти етаж/сляпата 50 годишна с гадже мексиканец/  са основани на алкохола. Сляпата беше детска сестра в болница и ясли, изпиваше чистия спирт /докато не я уволнеха /и затова ослепя. А майката на стрелеца и тя пиеше като смок въпреки епилепсията си/забранено е/, 2 деца от съседи. Почина преди 2 седмици, сега къртят и ремонтират апартамента и синовете са тук - пазят си наследството от последния любовник персиец. Абе международно е положението при нас, няма лабаво. Добре, че в къщи не се чува дивата чалгия като пийнат. За сега са се кротнали страните. 
И дната лагера са респектирани от Пл. и като ни видят седят покорно по пейките. Не, че ги е плашил, говорят си, ако колата му не запали бутат, понякога им дава по 2 -3 цигари.
Наясно съм, че може да шокирам нежните форумски душици с екшъните ни - но това е положението.

# 200
Любовниците знаят защо, настанени на топло, ами тези  бабички  ум имат ли? Понякога си викам, сама съм и свободна ,мога да спася някой  беглец, фиктивен брак и  да живее.То  и изоставени деца искам да осиновя, ама само в някакъв момент..Просто искам никой да не страда.И в следващия момент  осъзнавам ,че така не става.Няма как  да прегърна всеки страдащ,  то и мен няма кой да прегърне ,аз искам света.
Не  е виновен мексиканеца , дамата обича купона...
Аферим на другата ,до смъртта с любов филм гледа.

# 201
  • София
Борянка, няма бабички в историята. Сляпата Вайша е към 50 г, сватосали я на млади  години за стар ерген с имоти, тя момиче от Силистра. От пиене и живот си умори мъжа и наследи гарсониерата. Отиде гувернантка на  детето на семейството на индианеца и го влюби в себе си. Съответно жена му се разведе и го изпъди. Другата глуповата, но дащна, и тя с наследена гарсониера от дядо си. То алкохола не прощава ...
Като цяло мъжката част е наблягала на дистрибуцията, не само на употребата и от там станал въргала.
Няма как никой да не страда - все ще има потърпевш от едно или друго действие.

# 202
  • Вила Великула
Жабке, мисля ви. Дано скоро се успокоят страстите

# 203
Сложно е Делта.Все едно Родопите да се отделят , или  Пиринска Македония ,  или Кюрдистан. За къв  се пъне Ердоган нататък.Каталуния  е богата провинция  и си иска парите , другите не  я интересуват,няма значение кой  я  е създал богата. Все едно София да се отдели финансово пък.
Скрит текст:
Ще станем на малки Българийки.  Нещо светът се е сбъркал ,но не ни питат. Кои се отделиха от Русия-присъединените насила приалтийци ,другите са си сателит ,защото с нея  са живи. Мъчат се ,но не прокопсват. Югаславия се нацепи ,по-силна ли  е? Не вярвам, трябват отстъпки някакви ,но заедно според мен да си вървят държавите. Кюрдистан е накъсан от Великите сили  в 20 век мисля ,като се създава Турция от  останките на империята.Та тогава са оформени и другите страни в региона ,имат държави без кюрдите,и те си искат държава. Та който победи. После ще го мисли какво е натворил. Като нас, демокрация до дупка , а сега що така?Никога улицата не решава  държавнически, умно,  имайки предвид последици и всичко.И ние  искаме част от Добруджа, но е претопена , от  Мала Азия до Одрин поне ,но и там не е останал българин читав, от Гърция севера , цялата Македония  и от Сърбия покрайнините, ма няма. Само България граничи със себе си навсякъде ,но е претопено , макетата се дърпат да си признаят, албанците ги натискат  и  тормозят дори, налагат им се , мани...свят .
Страшно си , война...

Не съм много съгласна. Тези държави - Германия, Испания, Великобритания, САЩ, са федерации. Тези федерации практически са си отделни държави, но са подписали договор за членство към федералната държава. Във всеки един момент ако решат да се отделят, трябва да може да го направят. Докато България не е федерална държава - ние сме единна нация, нямаме отделни федерации. Така че, примерът ти не е релевантен. Сега, естествено е, че нито една от тези големи държави не желае да се разпада. Обаче от друга страна, не им мигнА окото да разпаднат Югославия, ако ме разбираш...
Та такива неща - политиката е като лека жена - няма принципи, има интереси.
То цяла кръвопролитна война между Севера и Юга в САЩ се е водила заради това, че югът е искал да се отдели от федерацията, та ми е ясно, че никак не им се ще на испанците да пуснат Каталуния да си ходи по живо по здраво, но все пак трябва да се слушат хората. Резултати от референдуми, както беше във Великобритания, както е явно и в Каталуния, които са почти равни, не показват добро - показват, че обществата са много поляризирани и искат различни и често противоположни неща...взривоопасна ситуация е това.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 23:07 от DeltaAzimut

# 204
  • Вила Великула
И отделно да разкажа.... Днес бях на контролни прегледи. Надявах се да са последни, че минаха 5 години от страшната диагноза. Да, ама не...оказа се, че ще пия поддържащите лекарства поне още 3 години, заради тъпите микрометастази в лимфните възли.

# 205
И отделно да разкажа.... Днес бях на контролни прегледи. Надявах се да са последни, че минаха 5 години от страшната диагноза. Да, ама не...оказа се, че ще пия поддържащите лекарства поне още 3 години, заради тъпите микрометастази в лимфните възли.

Пипи, не унивай! Всичко ще е ок, важното е да имаш висок дух и нещата сами ще се наредят.

# 206
  • София
Пипи, щом докторите са казали - ще пиеш, няма как. Все пак така се стопира действието на гадовете. А и нали е само хапчета - лесно е. Дано нямат странични действия. Аз  така разсъждвм, без да разбирам много от лечението. Но винаги бих слушала доверен лекар.

# 207
Не ми се спори за политика.
Пипи ,какво да ти кажа ,ти си знаеш по-добре от всеки.Страшничко си е, но   човек се бори.Лесно е отстрани със съвети, трудно е  останалото.Все си викам, няма да свърши светът  без мен ,но като стана напечено  друго стана.Справяме се всякак или някак, според случая, но  отсттъплението е моментно, след този момент се борим.

# 208
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Пипи , слушай лекарите си , взимай хаповете и
убедена съм , че всичко ще е наред. Revolving Hearts

Шпунци , сега се върнах назад да прочета изпуснатото и видях , че си писала ,
тоест споменала си ме. Не са съвсем в ред нещата , но кой до кога му е отредено.
Повече няма какво да направиме , гледат го , няма оплаквания от никой и нищо.
Пък к'вото стане и до кога сърце тупти.

# 209
Добро утро и честит празник!
Нека свети Йоан Рилски пази вас и вашите семейства и ви носи радост,здраве и късмет.
Честит празник на нашите лекари в темата!❤️😍🍀🌹🐞🍁

За сутрешно настроение!😃☺

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 11:20 от lusi60

Общи условия

Активация на акаунт