?Въпроси всякакви за СО?2019

• 111 394
  • 12 732
  •   1
Отговори
# 12 450
Сещам се за един период от преди години, като заговорихте за чинии. Един приятел на мъжа ми живя у нас повече от 4 месеца. Беше тежък финансово период и цепехме всяка стотинка. Е този човек ме влудяваше, като почне да се бръсне на чешмата и да си прави сутрешния тоалет. Пусне топлата вода и така си тече през цялото време, 20-30 минути си тече. По един бойлер източваше на бръснене. А аз имах бебе на под годинка, топла вода си ми трябваше. Или предложи да иде на пазар, аз му казвам точно какво и откъде да вземе, той задължително се връщаше изхарчил абсолютно цялата сума и даже с някаква версия, защото накупил някакви от моя гледна точка пълни глупости (е спрях да го ползвам за такива услуги). Сметки не се сещаше да плаща, много пъти ядеше с нас, макар че чат-пат купуваше по нещо - основно някоя бутилка уиски или кутия луксозни бонбони. Ще кажете - дребнава съм. Ами сигурно, но ме вбесяваше това. Но бях много млада, почти младоженка, и не исках конфликти и да се карам с МиУото. Иначе човекът не беше лош, доста приятен за съжителство и се държеше страхотно с детето. Но с широки пръсти....до ден днешен.

# 12 451
Ахам - с широки пръсти, на чужд гръб. Така и баба знае.

# 12 452
Холандците имат поговорка:

1 вариант
Bezoek en vis blijven drie dagen fris (=je moet geen gasten te lang laten logeren want dan ga je je aan hun gewoonten ergeren)
Посещението/визитата и рибата остават три дни свежи (= не трябва да оставяте гостите да стоят твърде дълго, защото тогава ще се дразните от техните навици);

2 вариант
"Gasten en vis blijven maar drie dagen fris". (Je moet als gast niet te lang blijven)
"Гостите и рибата остават свежи само три дни." (Като гост не трябва да оставаш твърде дълго).

# 12 453
Скрит текст:
. Освен това не е в собствената си къща и може и да не смее баш да се развихря.
Не отричам обаче факта, че 3 месеца са много дълъг период, който изнервя обстановката, дори и да нямаха тези проблеми.
Точно от тези е авторката. Търси какво да се заяде, за да ги изпъди.
В моята къща аз не обичам да ми се пипа. И в чужда, затова не пипам.

Мих чинии у една птоекто-свекърва. Първия път - много вода ползвам. Втория път - как можело само с топла вода да се мие, трябвало с много хладка, третия път- препарат не се хаби така, разрежда се... Мърмори на сина си, да ме научел той как се мият чинии. Много хубав пример, като не  ти допада някой как можеш по косвен начин да му го кажеш. Да ги беше измила тя, ама - не, по-приятно е да се муси.

Като си се настанила в чужда къща да живееш, ще се съобразяваш, като не искаш да се съобразяваш си наемаш жилище и си плащаш режийните - просто е. И не е крив този, в чията къща си се настанила, защото тя е неговата, а ти си тази която е на гости, или и се прави услуга.
Нагло е когато на някой се прави услуга да живее някъде, за да си спести едни пари за наем и режийни, да му се връзват кусури.

Пролема ти е, че ти искаш да се съобразяват с теб, а не ти с другите - е изненада, другите не търпят и не те имат за нещо специално, след което да слугуват - свиквай.

Нагло, ненагло, при всички случаи е обидно да ти се правят такива забележки - за чинии, тави, тоалетна, пускане на вода  и другите изкоментирани примери.

Или търпиш и миеш и имаш хубави отношения с хората, или правиш забележки и си влошаваш отношенията. За следно положение не съм чувала още.

И собствената ми майка ще се обиди, ако я гоня, че не си мие тоалетната след ходене, така както аз искам да го прави.

# 12 454
Ако се наложи някой да ми прави забележка, че не съм си почистила тоалетната след ползване, ще потъна в земята от срам. Говорим за елементарни неща. Как пък ще търпя и ще мия, защото на някого му липсват първите седем.

# 12 455
A защо е обидно? Защото ти напомня нелицеприятни неща за теб, напълно верни? И защото трябва да ги знаеш тия неща от дете и просто да ги правиш?

# 12 456
Аха, обидно е да ти кажат, че си мърляч, пък не е обидно да влезеш в собствената тоалетна и да виждаш л***а оставени от 30+ годишна жена, която е майка и съпруга.

Не домакините се съобразяват с трайно пребиваващите гости, а гостите се съобразяват с хората, които им правят огромна услуга, допускайки ги в дома.

# 12 457
  • при късмета
И собствената ми майка ще се обиди, ако я гоня, че не си мие тоалетната след ходене, така както аз искам да го прави.
Примера изобщо не беше да се чисти тоалетната, както домакина иска, а изобщо да се изчисти тоалетната след ползване. Има голяма разлика и ако не я правиш, то дискусията е безсмислена

# 12 458

Нагло, ненагло, при всички случаи е обидно да ти се правят такива забележки - за чинии, тави, тоалетна, пускане на вода  и другите изкоментирани примери.

Или търпиш и миеш и имаш хубави отношения с хората, или правиш забележки и си влошаваш отношенията. За следно положение не съм чувала още.

Или ги оставяш да се оправят сами където и както намерят за добре. Аз вече така правя, заявявам, че нямам подходящи условия за гости и точка. Не че пак няма сърдити, ама поне не е за моя сметка.

# 12 459
Скрит текст:

Или ги оставяш да се оправят сами където и както намерят за добре. Аз вече така правя, заявявам, че нямам подходящи условия за гости и точка. Не че пак няма сърдити, ама поне не е за моя сметка.

И така може. Но да приемаш мързеланите и да мрънкаш после, ми е прекалено.

ма ко, добре, приемам коментара ти. Всъщност и на мен се е случвало понякога да не съм доизмила хубаво. Убийте мъ.

# 12 460
  • при късмета
А не мислиш ли, че не е предполагала, че е мързелана и мърла преди да ги приеме? Може да го е установила след това. Разбира се, че ще мрънка.
На всеки се случва да пропусне нещо, но ако е практика и ежедневие, а не единичен случай, по друг начин стоят нещата

# 12 461
  • София
А не мислиш ли, че не е предполагала, че е мързелана и мърла преди да ги приеме? Може да го е установила след това. Разбира се, че ще мрънка.
На всеки се случва да пропусне нещо, но ако е практика и ежедневие, а не единичен случай, по друг начин стоят нещата
Тя сама написа, че знае от свекърва си, как етървата била много мързелива. Въпреки това се е съгласила да ги приютят.
А аз си мисля, че става въпрос за неизмита по нейния начин тоалетна, едва ли е оставила "посланията си" и  излязла без да почисти, съвсем се оляхте.

# 12 462
  • при късмета
Те са приютили първо само брата, така, че не ги приютяват, а го приютяват. Тя е дошла после, а авторката щом знае от свекърва си, това означава, че не е познавала жената достатъчно добре, лично.
За останалото може да се предполага всичко, не само това, което ти предполагаш, но е безсмислено. Домакинята има право на изисквания в дома си и това е положението

# 12 463
Скрит текст:

И така може. Но да приемаш мързеланите и да мрънкаш после, ми е прекалено.

ма ко, добре, приемам коментара ти. Всъщност и на мен се е случвало понякога да не съм доизмила хубаво. Убийте мъ.
Simple Smile Ние няма да те убием, само ще ти гледаме сеира и ще се упражняваме по клавиатурата на твой гръб.
С твоите хигиенни навици ще се занимават близките ти, ако и те имат такива изградени, ако ли не - търкулнало се гърнето намерило си похлупак.

# 12 464
Някои хора пишат просто за да пишат. Моля ви се, слезте на земята, ако обичате, стига с тези утопии - търпим роднини с месеци вкъщи и вярваме на всяка дума на свекървата за друга снаха. Те и идеални да бяха три месеца е много време. Нормалните хора би следвало да се изнесат след толкова време или поне да имат намерения в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт