Да се оплачем... 2019

• 538 656
  • 37 949
  •   1
Отговори
# 120
Lady Stardust, а защо тогава аз съм готов да улесня живота на жената, която се хване с мен? Особено ако имам дете. И аз съм мъж. Не ми е проблем да измия чиниите, да заредя пералнята, да пусна прахосмукачката. И без това тези неща ги правя вече 10 месеца.

Едва ли всяка жена си избира мъж по домакинските способности. Пък и често жените се нагърбваме с повечето дейности у дома и не ни прави впечатление, че миуто се скатава. Като се появи детето обаче, свободното време намалява и се налага да се обясни на таткото, че вече ще трябва повечко да готви/ чисти/ помага. Лично аз мисля и че мъжът също изпада в следродилна депресия (шок) и му трябва време да се вземе в ръце. Естествено има и идеални хора и всичко това не ги засяга, аз говоря за останалите.

# 121
  • София
Искам да се натъпча като свиня сн всичко , което видя.
Недей. При кризи съм яла само кисело мляко (сметана) и обикновени вафли. По няколко дена. Като видя после мляко и вафли и ми се гади.
Ментата успокоява. На чай например. Ако можеш да я пиеш. На мен и от мента ми се гади.

# 122
  • София
Няма да се тъпча , защото ще орева темата после 😒
Има чай , обичам чай.
Чудя се защо хапчета , действат Когато си искат и защо състоянието си продължава ?

# 123
  • София
Направи консултация с гастро, да те види на ехо.
И започни някаква диета. Избягвай храните, които дразнят стомаха ти.

Има храни, които напълно съм изключила от менюто си.
Навремето лекарката започна да изброява какво не трябва да ям, а аз само я попитах "а какво изобщо мога да ям" Simple Smile

# 124
  • Fairbanks, Alaska
Lady Stardust, не казвам, че мъжът трябва да се избира по домакинските способности. Но още в началото на съвместния живот, трябва да му се каже, че е хубаво да поеме част от домакинските задължения. Например 10 дни в месеца ще мие чиниите, 5 дни в месеца ще приготвя вечерята и така нататък. Хем не е много натоварващо, хем жената няма да се изнервя, че всичко чака нея.

# 125
Мхм. И в точно тия 10 дни ще е уморен, в другите 5 има да излиза с приятели. Иначе звучи чудесно.
Пийкок, промяната започва първо с нас самите. If you know what I mean 😜
Напълно разбирам какво ми казваш, но ей ме на, стара магарица , не съм се променила Sad

# 126
А, трябвало да му се каже на мъжлето. Ние явно сме големи патки, че никога не сме чакали някой да ни каже, че мивката прелива от мръсна посуда, детето врещи, щото памперса му прелива и му е стигнал до глезените, хладилникът е празен, чаршафите са завъдили отделни организми, а мръсотията по прозорците прави впечатление за непрестанно мъгливо време.

Виж ся, мойто момче, ти сам не стигнеш ли до шокиращият извод, че е твоя отговорност да си сготвиш, да се изпереш, почистиш след себе си и да поемеш повече работа по къщата, докато жена ти гледа вашето дете, колкото и да ти се казва файда няма да има. Помога единствено да ти направят рекламация и да те сменят с нов.

# 127
И аз все си мисля, че един средно интелигентен мъж би следвало сам да се присеща, че хладилникът не се пълни сам, храната не се готви от самосебе си и дрехите не се перат сами, ама...Както и не би следвало да има разделение на труда, днес аз мия чиниите, утре ти - всеки помага всекидневно за домакинството, защото всеки цапа, яде и иска прани дрехи. Обаче практиката друго показва, не знам защо, аз не чакам наготово и готвя, пера, чистя, че и децата гледам.

# 128
Антигона,хареса ми поста ти! Обаче явно и аз съм патка,щот и след смяната пак стигнахме до подобни ситуации.
ММ днес заяви,че нямало много чинии за миене след гостите снощи. 😳😂 Ами няма,щото снощи мих два-три пъти по малко,а сутринта откарах около 30мин. на мивката,но на чужд гръб...

# 129
За първи път не сме у дома на Нова година от много, много време . И установихме, че е много хубаво Simple Smile Няма миене, няма чистене. Аз държа да посрещна Новата година без пране в коша, с чисти чаршафи и празна мивка, та свърших всичко това преди да излезем.
Догодина се надявам отново да не сме у дома Simple Smile

# 130
  • София
Много се дразня , че е 4:30 сутринта , тази нощ отново не мога да спя заради дискомфорта в стомаха.
Легна ли , край . Стоя ли правя е малко по-добре .
Издразних се също на мъжът ми (който се прибра в 4:00) , и който до преди 1 месец имаше същите проблеми със стомаха , даже стигна и до 2 гастроскопии , изпи 100 лекарства , оплакваше се денонощно и разбира се , аз трянваше да го подкрепям в стомашните му приключения , да ми каза “всичко ти е в главата !”
Окей тогава - мини скандал в 4 сутринта и да , знам , мъж ми е и трябва да се подкрепяме , няма да се заричам , но да плаче на себе си следващият път.

Много добре знае какво е дискомфорт в стомаха , защото и той е имал много безсънни нощи, за да си позволи на мен да ми казва , че си измислям!
Бясна съм му.

# 131
Уинд, дъщеря ми беше на 3,6г, когато изрева една вечер от болки в стомаха. И се започна всяка вечер към 21-22 часа. Без повръщане. Около 5м по-късно успяхме да стигнем до детски гастроентеролог, за да я диагностицира с рефлукс. Предписа лекарства по схема - Мотилиум и Омепразид (ако добре помня) плюс строга диета, която спазвахме половин година, после тръгна на градина и наруши ме диетата, но оплакванията бяха отшумели.
Започни диетата (ако още не си) и посети гастроентеролог за лекарства.
При бебетата си дава антирефлуксно мляко, което е с брашно от рожков, за да предотврати връщането на храна в хранопровода и се препоръчва повдигане на матрака под наклон 45°.

# 132
  • София
Заспала съм след 1, будих се няколко пъти... Отсега съм скапана.

# 133
  • София-Младост
Оплаквам се че не мога да вземам решения... По принцип, за всякакви неща. Постоянно умувам когато трябва да реша нещо, допитвам се до близки и приятели, не мога да спя добре от мисли и хипотези какво ще се случи, ако взема едно или друго решение.
И аз съм така, но някак си се успокоих, като проверих и се оказа, че съм с асцендент везни...още по-лошото е , че и ММ е със същия асцендент...като знам колко години купувахме един ТВ...сега същата работа е с лекия автомобил. Ужас направо:(

# 134
Сигурна съм, че си платих последната сметка, а днес ме сюрпризираха със спрени изходящи обаждания. В мобилното приложение е отбелязана като платена, но аз бележка естествено не пазя, въпреки това ще ходя днес да се разправям.

За капак и новата ми сметка пристигна - 80 лв 😨 откъде толкова пари направо не знам..

Качила съм и 3 кг.. 😡

Общи условия

Активация на акаунт