Модерните #матраци и #възглавници съчетават различни материали, които позволяват да се постигнат различни нива на комфорт и всеки да намери подходящия за себе си модел.
Материали като високоеластична #пяна, латекс, пружини тип “Pocket spring” и „Бонел“, мемори пяна и гел пяна са широкоразпространени.
Мемори пяната е предпочитаният материал за добавка в ядрото или калъфа на матраците и за основен състав на възглавници. Вижте защо.Почти извънземна технология
Мемори пяната е разработена от специалисти в НАСА и се прилага в костюмите на космонавтите. Тя е с висока плътност, което ѝ позволява да поеме част от напрежението върху тялото при излитане, кацане и излизане в открития космос. Уникалната микроклетъчна структура създава поле на нулева гравитация, за да се чувства тялото по-комфортно.

С времето мемори пяната намира приложение първо в автомобилния бизнес и много други сектори, един от които е производството на матраци и аксесоари за сън.


Качества
Мемори пяната е най-анатомичният материал, използван при изработката на матраци и възглавници. Реагира на тежестта на тялото и се адаптира към всяка извивка. Вътрешността ѝ представлява отвореноклетъчна структура с висока плътност. Това позволява свободното преминаване на въздух през матрака или възглавницата.

Интересен пример за високата еластичност може да се намери в матраците на Magniflex. За да се намали обемът им и да се вакуумират под формата на руло, всеки матрак бива пресован от 1 тон тежест. При отместване на пресата, благодарение на еластичността си, матраците възвръщат формата си в рамките на минути.

Основното предимство на мемори пяната е, че тя обгръща тялото в зоните, в които то има най-голяма нужда (рамене, кръст и крака) и едновременно дава стабилна опора и комфорт. Възстановява формата си многократно, което позволява дългогодишна употреба на матрака или възглавницата, без опасност от деформация.

Материалът успешно се използва и в производството на възглавници. При тях е предимство да са изработени от 100% мемори пяна, тъй като това улеснява намирането на най-удобната позиция за сън бързо. Площта, която подкрепя главата, е доста по-малка спрямо един матрак и не е необходимо да бъде твърда, за да поеме тежестта.Различните видове мемори пяна
Използваната на пазара мемори пяна не се ограничава до един вид. В някои случаи пяната се разпенва с помощта на химически съставки, което в дългосрочен план влияе негативно на организма. Използването на вода, вместо химикали, се смята за най-екологичния начин за създаване на мемори пяна, тъй като се постига баланс между фабричното производство, грижата за здравето и опазването на околната среда.

Висококачествената мемори пяна има специфичното свойство да реагира първо на натиск и след това на топлина. Мигновената реакция на пяната бързо предоставя комфортно усещане на тялото и го подкрепя комфортно. По този начин намирате удобна позиция веднага след лягането и времето за заспиване се съкращава.

Тъй като тялото е обгърнато по всички извивки, усещате дълготраен комфорт през цялата нощ и не се въртите и събуждате често.

Качеството на пяната да реагира първо на тежестта на тялото, а не на топлината му, осигурява мигновено удобство дори и през хладните месеци. Когато температурата в спалнята е по-ниска, обикновената мемори пяна има нужда от време, за да се стопли от тялото и чак тогава омеква. Висококачествената мемори пяна се активира веднага при досега с тялото, независимо от температурата в помещението.


Разгледайте матраците и възглавниците на Magniflex на сайта ни или ни задайте въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация.

#Magniflex
#ЕкспертиВСъня
#МемориПяна

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:54 от Редактор***