Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 594
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Какво е това за адекватния лекар? С ирония ли беше Grinning Пробата я взехме заради запушен канал взе я друга докторка с ръкавици и ми почисти гърдите с спирт. Беше ми назначено лечение с Аугментин . Пих го 3 дни вече съм по добре зачервяването мина както и напрежението но все има едни топченца като маниста които не мога да разнеса.

Неее, съвсем сериозно го казах. Повечето веднага ще заключат, че кърмата не е годна, което е абсурдно. Няма и да предложат повторно изследване в по-стерилни условия.   Моя позната изследва така кърмата си, защото бебето и беше в кувьоз. Първото изследване показа някакви стафилококи, сама даде зор за повторно изследване. В болниците е пълно с бактерии, знаем бебетата как още при изписването си тръгват с конюнктивит. 
Супер, че си се оправила Simple Smile 

Katstyr  Разбира се, че може да се оправи засукване. Има и деца, които са хранени с шише, но успяват да засучат от майка си в петия си месец. Нищо не е окончателно, винаги има някакви варианти.
Ти се справяш чудесно-бебето си наддава, храни се. Явно на него не му пречи това, че има неоптимално засукване. Това е супер- какво способно бебе Grinning Единствено за теб има негативи и с някакви усилия и търпение, биха се оправили.   
Щом гърдите са големи, добре би се отразило с една ръка да ги придържаш, за да не ги изпуска бебето. Едно дребно нещо може да донесе голяма промяна. Както са ти споменали -биологична поза, легнала...поза конче...пробвай различни и виж коя ви е най-комфортна.

# 571
Страшно много ви благодаря за подкрепата!
Страхотни сте, както винаги!
Много ме успокоихте! ❤️

# 572
  • София
Гери, моят блистер беше като една точица, едва забележим. Като влезеш за топъл душ, обтрии зърното с мокра кърпа, колкото да омекне кожата. Като детето засучеше, направи компресия. При мен това помогна, като давах проблемната гърда през нощта, защото тогава не подбира, а през деня не я искаше, тъй като никакво мляко не пускаше. И понеже знам, че имате съмнение за АБКМ, гледай лецитина да е слънчогледов, а не соев.

Някой беше питал за удобна поза за големи гърди, при която най-добре да се контролира захапката - при мен ключова се оказа позата 'обърната люлка'. Само така засукваше правилно, но беше адски бич за гърба и кръста ми в началото, тъй като все бях приведена напред с часове...

# 573
Много, много благодаря!
Много мило, че помниш! 💓
Купила съм слънчогледов лецитин 1,2мг. и от днес започвам 4 х 1, въпреки, че на опаковката пише 9 дражета дневно...
Ще продължа да гледам за блистер, за сега обаче не виждам. Правя компресия, но то си има и доста мляко.
Слагам зелеви листа и като че ли малко ме облекчават.
Малката прави доста дълга пауза нощем ( понякога 8,9 часа). Да цедя ли тази нощ или докато се оправи на 3 часа или ще стане хиперлактация?

# 574
  • София
Гери, аз не бих цедила. По-скоро бих будила за хапване. Струва ми се по-лесно.

# 575
Ще я пробвам, благодаря ☺️

# 576
Аз будех при такива ситуации и нощно време в просъница успяваше да ме отпуши. Та +1 за буденето 😉

# 577
Някой знае ли дали мога да използвам глобули Цикатридина докато кърмя? И ако да, дали всеки ден, или през няколко дни?

# 578
Много ви благодаря, момичета. Страхотни сте. Ще пробвам различни пози и ще потърся консултант Blush

# 579
  • София
Някой знае ли дали мога да използвам глобули Цикатридина докато кърмя? И ако да, дали всеки ден, или през няколко дни?
Глобулите действат локално, мнооого минимално количество би стигнало до кърмата. Не би трябвало да се отрази на бебето по някакъв начин.

# 580
  • София
ММ донесе някакви енергийни напитки и аз реших да изпия една след последното кърмене в 21:30 тази вечер. Тъкмо си я сипах в чаша и прочетох на кенчето, че не се препоръчва при бременност и кърмене. Изпих 2 глътки просто от любопитство и другото го изсипах в мивката. Следващото кърмене ще е към 5ч. сутринта, нали няма да е проблем?! За колко време се разгражда? (Иначе пия и кафе през деня.)

# 581
За съжаление пак съм аз 😔
Бях ви казала, че водих малката на алерголог. Днес бяхме на вторичен преглед и за радост доктора, каза че няма алергия, но... За да докаже, че има дисбактериоза, а не алергия трябва минимум 1 седмица да давам АМ и да цедя.
Искам да си запазя кърменето.
Утре ще купя Двойна Медела Суинг.
По колко пъти за 24 часа и по колко време да цедя за да може, след една седмица да си се върне на гърдата?
Въобще ще се върне ли след 1 седмица само на шише?
Мисля, че доста се отчаях.
Даже не знам, как ще я приспивам...

# 582
Магси, всичко е наред, не се тревожи 😉
Гери, иди за второ мнение. Това със спирането на кърменето е пълна глупост. Освен, ако няма лактозна непоносимост и то първична, не се спира кърмене.

# 583
Гери, каква дисбактериоза и спиране на кърменето, странно и нелогично е. Търсете друг лекар. Аз не бих го направила.
За дисбактериоза няма ли някакво изследване. Примерно микробиология на фекална проба. Ако имам време днес ще се поинтересувам.
Магси, нищо няма да стане от 2 глътки, но имайте предвид, че енергийните напитки са боклук и е добре не само вие да не ги пиете, ами и мъжа ви.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 07:36 от Ваня А.

# 584
Гери, каква дисбактериоза и спиране на кърменето, странно и нелогично е. Търсете друг лекар. Аз не бих го направила.
За дисбактериоза няма ли някакво изследване. Примерно микробиология на фекална проба. Ако имам време днес ще се поинтересувам.
Магси, нищо няма да стане от 2 глътки, но имайте предвид, че енергийните напитки са боклук и е добре не само вие да не ги пиете, ами и мъжа ви.
Много благодаря!
Това е пети или шести специалист, при който я водя. Само той пусна всички тестове за алергии. И твърдо каза, че няма такива. Каза да пусна и 3 пълни проби на фецес. Сега чакам последния резултат и ще видим.
Каза, че след тази седмица, през която ще се цедя, ще спре слузта и след това ще си кърмя, но вече без диета.
Питах около 5 пъти дали няма да стане по друг начин. Каза, че това мляко се дава около 4 седмици, но понеже е "За" кърменето и за да не го изгубя ще го правим 1 седмица.
Никак не искам 😔 но ако така ще се разбере най - после, какво и е и ще получи адекватно лечение...
Ще съм благодарна и да ми отговорите, как да цедя, че да запазя за една седмица количеството. (мога да почакам, не е казано да започвам утре, ако трябва някаква подготовка.)
Благодаря отново и прекрасен уикенд!
P. S. Благодаря и за съветите за отпушването! 💓
Бебка тази нощ го оправи. Продължавам Лецитина тази седмица и ако ще цедя май също, за да не стане отново.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 09:36 от Geri69900

Общи условия

Активация на акаунт