Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 23

• 23 582
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Гери, а как наддава? Изпитва ли дискомфорт? Ако лецитинът е соев нищо чудно че има реакция. Каква е диетата ти към момента?
Родена е 2770гр. на 01.08.19г. Първият месец наддаде 1650гр. Вторият около 900 гр. За третия не знам, защото педиатъра ни така и не я видя, но ще я мерят на 12.11 и ще знам, колко е наддала за около месец и половина.
Видимо е порастнала, хапва често и лакомо, а от гърдите ми редовно тече мляко, та апетит има и кърма също.
Не изглежда да има дискомфорт. Винаги се усмихва, смее се с глас, много е активна, чак се поти от ритане и ръкомахане.
По препоръка от тук взех слънчогледов лицетин. Но изследванията за алергията й обхващат над 280 алергена и са отрицателни, включително за соя. Нямаше реакция и на лепенките с алергени от соята. А и алергологът е сигурен, че в момента няма алергия.
От 2 месеца и нещо ям: свинско на скара, печена ябълка и тиква, варени картофи, лук, чушка, тиквичка и карфиол, маслини. Това е 😏
P. S. На мен това хранене никак не ми пречи и бих си продължавала така без проблем

# 601
Щом детето е добре и качва , не мога да разбера какъв е проблема? Прекаленото обикаляне по лекари може да те психира така както нищо друго. Не си усложнявай живота с разни млека и цедене. Кърми си бебето спокойно.

# 602
  • София
По темата със слузта - пост във Фб страницата на Хедра:

https://www.facebook.com/111973802273991/posts/1533589520112405/?sfnsn=mo

# 603
Ето една статия за изпражненията на бебето. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jpen.1468

И Тео има слуз, обясниха ми, че е нормално, и ако отделя повече слюнка е напълно нормално да има слуз.

# 604
  • Пловдив/София
Ха, 80% от изпражненията са като мостра А от статията на хедра. Приема се за нормално, така ли?
Имали сме и по-тъмно зелено де, но ме успокоява, че чиста слуз е ок.
Тогава просто ше стимулирам лактацията за по-добро наддаване и няма да се вглеждсм в памперса...
Много майки ще спим по-спокойно след тези снимки Simple Smile(

# 605
Здравейте преди малко след като бебето се оригна повърна малко, но този път беше доста сгъстено като кисело мляко (не като течност с парченца,а изцяло гъсто) бях с запушване дали бебето не е издърпало останалото старо мляко

# 606
Просто необработен белтък, по-спокойно. Нищо му няма на бебето. Съвсем нормално. Понякога и в акото може да го видиш. Нищо пртеснително.

Sews, всички след раждане сме били яко ошашавени, спокойно, справяш се, всичко е както трябва, а бебето си хапва колкото му е нужно. Гушкайте се сега, гледай да имаш около теб винаги вода и нещо за хапване и си почивай. Не се фиксирай върху кърменето, докато кърмиш чети книжка, гледай сериалче, филм, инстаграм, каквото обичаш. Така хем ще си гушкаш и храниш детето, хем ще релаксираш. Разни домакински задължения ги прехвърли на мъжа ти - сега ти и бебче трябва да се напаснете, така е първия месец. После ще видиш, бебето заяква, регулира се кърмата, става по-поносимо, имаш повече време за себе си. Нощно време може да кърмиш легнала, за да спиш повече. В първи пост има видео как да се нагласиш в тази поза. Мен лично това ме спаси, защото бях се докарала до състояние да не помня кога какво съм правила от неспане.

# 607
Щом детето е добре и качва , не мога да разбера какъв е проблема? Прекаленото обикаляне по лекари може да те психира така както нищо друго. Не си усложнявай живота с разни млека и цедене. Кърми си бебето спокойно.
Лимоче, бебето наддава и изглежда добре, но по лекари ходя, както по - назад бях писала, не само заради слуз, а основно заради кървави нишки и доста кървава слуз в акото.

# 608
А спирала ли си някои от изброените храни, които ядеш? Има логика да реагира на някои от тях, щом няма подобрение от диетата. Например чушката. Моето дете й реагираше до доста късно.
Това изобщо обсъдихте ли го с този алерголог? Свинското също би могло да бъде проблем, все пак е различен протеин от кърмата. Това каза ли ти го?

Щом алергологът смята, че няма алергия, макар, че няма как да знае на тази възраст резултатите от тестовете не се приемат като меродавни, защото имунна система е незряла. Значи приключваш с него. Той гастроентеролог не е, че да дава мнение за дисбактериоза. Проба на акото и при гастро да каже какво мисли.
Дори да е алергично детето,начинът е поетапно да махаш продукти от менюто, докато установиш кой е аджеба проблемният. Започни да ядеш нормално(защо си на такава зверска диета? Ориз не ядеш, зърнени не ядеш, никакво месо освен свинско не ядеш, риба не ядеш, имаш нужда от протеини, недей така, вкарай нещо смислено в храненето си, трябва да се грижиш и за себе си). И тествай с махане на сегашните продукти.

# 609
Не е въпрос, но мо се прииска да го споделя
https://megaphone.upworthy.com/p/police-officer-stranger?utm_sou … amp;utm_medium=fb

# 610
Момичета коя от вас се занимаваше с лекарства? Пия сумамед от вчера, т.е. азитромицин. Аз съм силно резерверана към тази група антибиотици заради възможните нарушения на слуха, но личната настоя да е това, а не цефалоспорин. Както и да е, цедя преди сучене, за да има по-малко мляко с АБ за бебето, не искам да пие излишно точно това, тя е голяма и не разчета на мляко да се наяде. Проучих в какви количества се отделя в кърмата и количеството е доста малко, риска е минимален за бебто, но все пак. Все пак питането ми е какво става ако детето се разболее, може ли да пие макролиден антибиотик при положение, че го е пило в минимални количества от млякото. До колкото знам минимум 2 месеца не се повтаря АБ.

# 611
Little Cactus, от моята диета тя е по - добре и няма кървави нишки, а само по малко слуз от време на време, така че не реагира на тези продукти. Но при включване на каквато и да е друга храна се появяват кървави нишки и много слуз. Водих я при различни гастро и никой не и пусна никакви изследвания, та и на тях нямам много вяра, но това е друга тема.
Имам 2 микробиологии и чакам резултат от третата, но не съм пускала до сега за дисбактериоза (ако има специално изследване тази седмица ще го направя).
Общо взето за сега няма да променям нищо, докато не излезе резултат. Няма да давам АМ.
Благодаря на всички за отделеното време и внимание!
Радвам се, че ви има.

# 612
Пак съм аз тъкмо имах няколко дни подобрение и сега пак болка в гърдата и температура. Пих аугментин. Пооправих се и днес пак. Слагам бебето на гърда по 10 Мин всяка след това цедя с помпа и на ръка и пак..  какво не правя както трябва  още малко и ще се откажа..
Хора много съм уплашена от 2 дни съм с температура над 38 имам бучка на гърдата опитах какво ли не топли студени компреси, зеле, различни позиции лецитин пия , а от днес к аугментин...мажа и рефригранс. Минах преглед при гинеколог взе ми проба за бактерия мисля. Консултирах се и с консултант няма подобрение. Кажете ми до колко време би се разнесло и какво да правя друго не искам да ме цепят

# 613
Колко лецитин пиеш? 3x2 и то за няколко дни и после мнооого бавно намаляване и спиране. Топли кърпи преди и по време на цедене ми помагаха също

# 614
3поо 1 пия отлецитина 1 седмица сегя го намалих по 1дневно пак ли да го увелича

Общи условия

Активация на акаунт