Пътят на честта - тема 2

• 37 518
  • 817
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Да де, залагаме на излъчването, но Силвия има вълнуващото излъчване на умряла скумрия! Не е красива, няма излъчване, хрумването на стилистите само я закопава още повече, как да повярвам на такъв образ?!

Разбирам те и го виждам, но все пак малко надежда ми е останало, че това е търсен ефект - смазана и направо размазана женица, която бяга от малкото градче и попадайки в големия град претърпява метаморфоза.
Така ми се иска да бъде, но реално им давам не повече от 25%.
Не мисля, че Радина Кърджилова ще се справи - и тя е смляна от театъра и пречупването и не се получава.
Има една актриса - Весела Бабинова. Тя мисля, че за тук беше подходяща, ама пусто Денят на бащата и нежеланието да се вземат актьори скоро играли в друг сериал )не мога да си го обясня по друг начин) я е отдалечило от ролята.

Е, нали до сега гледахме и миналия живот на Кера - с живия й мъж, свеки и пр. Тогава поне, когато трябваше да изклежда красива и щастлива, защо си беше пак същата като сега? Просто подборът на актриса е грешен. Като толкова няма някоя актриса от НАТФИЗ, да вземат момиче от улицата - в киното и коза да хване човек, дето се вика, ще се справи с правилен режисьорски подход, няколко дубъла и правилен ъгъл на камерата. Киното не е театър и разните му там актьорски театрални подходи не вървят. В киното или те обича камерата, или не.

# 91
  • София
И да не забравяме, че най-после днес в сериала ще правят "кекс"!

Кои?
Е в анонса не видя ли една кака яхнала адвоката на фона на новините Grinning Grinning Grinning

[/quote]
Е, нали до сега гледахме и миналия живот на Кера - с живия й мъж, свеки и пр. Тогава поне, когато трябваше да изклежда красива и щастлива, защо си беше пак същата като сега? Просто подборът на актриса е грешен. Като толкова няма някоя актриса от НАТФИЗ, да вземат момиче от улицата - в киното и коза да хване човек, дето се вика, ще се справи с правилен режисьорски подход, няколко дубъла и правилен ъгъл на камерата. Киното не е театър и разните му там актьорски театрални подходи не вървят. В киното или те обича камерата, или не.[/quote]

Много им е трудно да се пречупят от театър на кино - все нещо декламират, все гледат кахърно, абе... тегава работа с младите, те и стари не останах вече почти.

# 92
И аз си мислех за Весела Бабинова, понеже много я харесвам на фона на останалите. Но тя си има една опърничавост в погледа, дори доза комизъм. Трудно ми е да я свържа с някоя, дето не смее да шукне на свекървата. Нея по-скоро я виждам в пряк двубой със Злото. То й запушва тоалетните, тя отвръща на удара като й крие ченето например. И хич няма да бяга от нея, ами ще я направи на луда калинка.

# 93
  • Там,където се събуждам щастлива.
Злобниге хора не са емоционални.
Напротив. Могат да бъдат доста емоционални даже. Просто емоциите, които изразяват са негативни.

Ако тази жена беше злобна нямаше да има сълзи в очите й. А иначе в речника думата “емоция” е свързана с положителни синоними и тълкувания.

Много ми е интересно как си проектирате Вашите идеите за облекло и държание върху това какво трябвало да бъде. Трябвало е да станете я режисьори, я художници по костюмите. Има много жени, които се обличат или държат като Кера. Има и много свекърви, които са доста неприятни (актрисата споменава в интервюто, че е събирателен образ и затова изглежда преувеличен.) Стремяли са се да направят контраст между Кера и софийските герои. Такъв контраст съществува и в живота, въпреки че на някои хора, които са в провинцията им е трудно да го приемат и го отричат, защото често думата “провинция” има отрицателен заряд в България.

Интересно ми стана, че и това дете учи в моето основно училище. Доста актьори и известни личности са получили образованието си там.

https://m.24chasa.bg/ojivlenie/article/7678578

# 94
  • София
И аз си мислех за Весела Бабинова, понеже много я харесвам на фона на останалите. Но тя си има една опърничавост в погледа, дори доза комизъм. Трудно ми е да я свържа с някоя, дето не смее да шукне на свекървата. Нея по-скоро я виждам в пряк двубой със Злото. То й запушва тоалетните, тя отвръща на удара като й крие ченето например. И хич няма да бяга от нея, ами ще я направи на луда калинка.

E нали УЖ ги учат в тоя пусти НАТФИЗ. Или пък толкова ги учат Wink
Все си мисля, че определено второто натежава - усилията са към тетър, а ако някой се справи в киното добре/ То няма и паралелка за кино актьори май.

# 95
На мен ми хареса актрисата. Някои я свързват с Бонка вероятно защото не е позната от други роли, а и има много специфични мимики, особено с очите, които си вървят с ролята.

# 96
Тръпна в очакване на таз вечерната серия. А дано, ама на дали!

# 97
Злобниге хора не са емоционални.
Напротив. Могат да бъдат доста емоционални даже. Просто емоциите, които изразяват са негативни.

Ако тази жена беше злобна нямаше да има сълзи в очите й. А иначе в речника думата “емоция” е свързана с положителни синоними и тълкувания.

Калинка, аз нямах предвид конкретно въпросната актриса, а по принцип въпросът със лошите хора и способността им да изпитват чувства. Сещам се за подчертано зли хора, които са способни да изпитват най-различен спектър от емоции/чувства и бих казала, че дори могат да са по-експресивни от някои, които считаме за добри хора. Ето какво намирам аз за емоцията:
https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%8F

Колкото до актрисата - тя няма как изобщо да стане актриса, камо ли добра, ако не умее да изпитва емоции. Или най-малко да си представи, че ги изпитва. Така че, добра ли е, зла ли е, не можем да съдим единствено по няколко роли и чертите на лицето й. Понякога чертите се ваят по определен начин и заради преживени неприятности в живота. След определена възраст при определена предразположеност, на доста жени им увисват надолу ъгълчетата на устата. И при Татяна Лолова е така, но тя ми е точно обратното на злобна.  На мен Галя Александрова ми е по-скоро симпатична. Присъствала съм на постановки, в които участва, разсмивала ме е много с комедийните си роли и уважавам трудът й. Като човек няма как да знам каква е, а и честно казано, не ме интересува.

# 98
  • Sofia
Има хубави черти и на тази възраст.На младини сигурно е била красавица.Първо я помислих за майка на Милена Маркова-Маца,приличат си в очи и лице и нейната майка също е актриса.
Не си я спомням от рекламата на супер Любо,..

# 99
  • Там,където се събуждам щастлива.
В НАТФИЗ  няма бакалавърска специалност, която изцяло да е насочена към Кинематографията. Има в Магистратурите, но и там заедно с театър.

А и за сериали никъде по света нямат за цел да намират и показват ала Мерил Стрийп. Нея да сте виждали в докторски сериал? Просто си е съвсем друг вид материя.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 14:23 от Kalinka

# 100
В НАТВИЗ няма бакалавърска специалност, която изцяло да е насочена към Кинематографията. Има в Магистратурите, но и там заедно с театър.

А и за сериали никъде по света нямат за цел да намират и показват ала Мерил Стрийп. Нея да сте виждали в докторски сериал? Просто си е съвсем друг вид материя.

Мерил Стрийп също я видях като зла свекърва - съвсем различен натюрел показа във втория сезон на сериала Big Little Lies. Един префинено зъл образ на свекърва - уж добра, уж за добро, а лошотия. Всъщност може би нашенските свекърви от 18-19-ти век са се опитали да докарат в Пътят на честта, обаче затова и ни идва в повече. Защото съвременните свекърви, дори и тези от преди 30 години да речем, не са такива, каквито се опитват да ни покажат в образа на Бонка. За това и тя ни идва в повече, но не мога да отрека, че прави запомнящ се образ.

П.С. НАТФИЗ, абревиатура на Националната академия за театрално и филмово изкуство.

# 101
  • София
В НАТВИЗ няма бакалавърска специалност, която изцяло да е насочена към Кинематографията. Има в Магистратурите, но и там заедно с театър.

Kalinka,
и големите участват в сериали, да не говорим, че сега сериалите са доста по-рейтингови от другите филми Wink
Кини и телевизия са доста по-различни от театър и малцина са тези, които успяват с лекота да ги съчетаят.
Ал пачино, Къмбарбач, Еди Редмейн от малцината. Също така някой от големите са тръгнали именно от сериалите.
Джордж Клуни беше един прекрасен доктор в един медицински сериал, а след това превзе и големия екран, като е доста добър и като режисьор Wink

# 102
Ирмена Чичикова, Ирина Митева ми се гледат.
Специално Ирина Митева много ми се гледа.
Не ща да гледам дъртия адвокат как прави с**с. Нещо по-засукано предпочитам, та да оплакна окото, а не да се хиля.
 И артистите, като всичко останало в бг-то, се дели на наши и ваши и вашите ся по-силни.
Направо се чудя, как не са сложили Духамникова да играе Кера.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 14:33 от Анонимен

# 103
Мен не ме дразни толкова преувеличаването в образа на Бонка, колкото това в търпението на Кера и Симона към нея.
Хайде, за Кера може да се каже, че си е мълчала, защото е майка на мъжа й и баба на детето й. Имала е щастлив брак, добър съпруг, който беше на нейна страна, живееха отделно, преглътнала е злата свеки.
Обаче Симона... чий го дири там не схващам, че и дете се пъне да ражда?! Защо? От любов към пиянката ли? За пари ли?
Мъжа й я млати, свекърва й всякак я унижава, а тя свежда глава и се чуди как още повече да се закопае? Абсурдно ми е нейното поведение. Млада, красива, не изглежда да блести с остър ум, но определено има възможност да си намери читав мъж и да живее нормално.
Знам, че има действително жени в нейното положение, но точно нейния персонаж няма нищо общо с реалността.

# 104
В пилотния епизод се спомена за бурното или богато минало на Кера.
Ако в началото на "филма" има пушка, то до края тя ще гръмне!

Общи условия

Активация на акаунт