Пътят на честта - тема 2

• 37 549
  • 817
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Нали уж е вдъхновен от истински събития.

Ами то е същата работа ,като да напишат по мотиви от романа на някой си.И накрая се оказва,че само са взели идеята донякъде и после всичко е оставено на фантазията на сценаристите.А пък може и да е събирателен образ Кера,от житието на няколко жени.Както и на другите персонажи.
Доколкото знам на Фучеджиева мъжът и е загинал в катастрофа с оня със 100-те манекенки, та от там са явно Керините неволи и митарствания. Иначе сценарната бездарност е тотална. Актьорите в повечето случаи правят това, което режисьорите им кажат, а понякога и толкова си могат. Много сюжетни линии, много режисьори и явно няма главен, който да контролира и събира идеите в по-стегната история.
Относно Жаки - каквато и ще да е в живота, нито ще се жените за нея, нито ще живеете с нея, важен е образът който изгражда, Същото е и с Бонка. За съжаление в актьорската игра на повечето актьори преобладава сивото.
Някой беше писал, че онази турската телевизия щяла да пуска сериал - няма да е сериал, а реалити на Краси Ванков. Нещо като Съдби на кръстопът 2 Wink Да са живи и здрави Нетфликс, НВО и Замунда Grinning

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 12:05 от Eupraxia dArmature

# 586
Истинската история е, че навремето бабата на Елена Иванова, след като останала сама, отишла в София с една сюрия деца. Сега, дали са се опитали да я изнасилят в таксито, или се е объркала в метрото, не знам, но тя е вдъхновителката в тази история

# 587
  • София
Истинската история е, че навремето бабата на Елена Иванова, след като останала сама, отишла в София с една сюрия деца. Сега, дали са се опитали да я изнасилят в таксито, или се е объркала в метрото, не знам, но тя е вдъхновителката в тази история
Въпросът е коя е Елена Иванова, защото Гугъл е доста разнороден в резултатите

# 588

Като толкова държат на истинската история , да бяха направили  документален филм /който не бих гледала , ако е 50 епизода/.
Обикновено в романите и филмите  има идея от живота , но майсторството е да го направиш  и поднесеш увлекателно с  малко магия от художествената измислица .
Тук не са  го постигнали и все едно  дават някакъв тъп и муден  Биг Брадър или някой от онези безумни сериали , уж по реални истории .
Сядаш вечер да разпуснеш малко с нещо интересно , а ти поднасят тромав сюжет , мънкане на артистите и  нелогични  ситуации , за които  забравят ,че трябва някак да се развият .
Да го бяха пуснали в някое друго предаване /тип Дискавъри/ и ако  искат да дават всяка крачка на  Кера в "страховитата" София .

# 589
  • София

Обикновено в романите и филмите  има идея от живота , но майсторството е да го направиш  и поднесеш увлекателно с  малко магия от художествената измислица .
Тук не са  го постигнали и все едно  дават някакъв тъп и муден

Е тук е разковничето, в майсторството, което за пореден път доказва, че добър сценарист в България няма. Има такива, които що годе се справят и такива дето само дипломата им е за сценарист. От 80-те години не съм гледала наш филм с добър сюжет и с добри диалози - да върви, а не да се влааачи и да се спъва Wink

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 14:28 от Eupraxia dArmature

# 590
"Трансформацията на сивия бизнес от 90-те към легален"- ето това е вдъхновеното от истински събития. Друго просто няма.

Изгледах интервюто с Бонка. На мен пък хич не ми се стори да играе себе си, или да е чак пък такова "зло". Напротив. Видях усмихната и ведра личност, която си знае цената.

# 591

Не разбрах кое точно не й е идеално на актрисата?
[/quote]

Проста млада кифла, страдаща от синдрома на големите топки. Отврат ми е.

# 592
  • София
:

Не разбрах кое точно не й е идеално на актрисата?

Проста млада кифла, страдаща от синдрома на големите топки. Отврат ми е.

Изглежда като обикновенна кифличка, ролята и е същата и си e явно в свои води. Нека да говорим за отврат или неотврат само за героите им, не ги познаваме чак толкова отблизо, а и в едно интервю можеш да се изкараш какъв ли не. Само някой да реши да ми иска интервю - направо като майка Тереза, лейди Даяна, Мерилин Монро и Жана Дарк едновременно ще се изкарам Innocent Laughing Mask

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 17:59 от Eupraxia dArmature

# 593
Досега само ви четях и се забавлявах, но тъй като знам отговора на въпроса "Коя е сценаристката Елена Иванова", реших да се включа.

Това е жената на Апостол Пенчев, който е програмен директор на Нова Телевизия. Знам го през човек, но е 100% вярно. Не знам дали са женени или нарочно си е скрила фамилията, за да не ги свържат двамата.

Важното обаче е, че не съм очаквала такава грандиозна бутафория и глупост да се роди през 2019-та година по българска телевизия. Абсолютно похабен ресурс. И Милена Фучеджиева и Елена Иванова, трябва да спрат да се занимават с това и никога да не припарват до писане на сценарии повече. Толкова глупави герои и инфантилни истории не съм гледала. Че и ще бъде 52 епизода. Те дали изобщо имат някакво образование свързано със сценаристика?

Дори Откраднат Живот изглежда приличен сериал на фона на това.

# 594
  • тук, на мястото си
А-такааа! Снимането на сериали е "без връзки" също като участието на определени артисти. Да, бе, да!

# 595
  • София
Досега само ви четях и се забавлявах, но тъй като знам отговора на въпроса "Коя е сценаристката Елена Иванова", реших да се включа.
Това е жената на Апостол Пенчев, който е програмен директор на Нова Телевизия. Знам го през човек, но е 100% вярно. Не знам дали са женени или нарочно си е скрила фамилията, за да не ги свържат двамата.
Важното обаче е, че не съм очаквала такава грандиозна бутафория и глупост да се роди през 2019-та година по българска телевизия. Абсолютно похабен ресурс. И Милена Фучеджиева и Елена Иванова, трябва да спрат да се занимават с това и никога да не припарват до писане на сценарии повече. Толкова глупави герои и инфантилни истории не съм гледала. Че и ще бъде 52 епизода. Те дали изобщо имат някакво образование свързано със сценаристика?

Дори Откраднат Живот изглежда приличен сериал на фона на това.
Ахаааааааааа, Апостол Пенчев Wink
Благодаря ти за разясненнието.
Иначе си на 100% права за всичко останало, но явно и тук, както в Откраднат живот всичко по роднинска линия - коя жена на продуцента, кой син на продуцента, кой баджанак....плаче мамата направо от рецитали и невероятни диалози.

# 596
  • София
Магърдич ги обича семейните работи 😂 а аз се убих да ровя за сценаристката Елена Иванова 😆 няма спор, добре са го измислили. Ако можем да разберем и колко са цуцнали от Нова за това жалко подобие на сериал...

# 597
  • тук, на мястото си
От друга страна не можем да имаме претенции, кое ли  в България не е по роднински?!

# 598
Магърдич ги обича семейните работи 😂 а аз се убих да ровя за сценаристката Елена Иванова 😆 няма спор, добре са го измислили. Ако можем да разберем и колко са цуцнали от Нова за това жалко подобие на сериал...
Поне са цуцнали от частна телевизия, не от бездънния бюджет на БНТ, от който по едно време плащаха баснословни суми за осемчасовото предаване в уикенда на Митко Цонев лека му пръст. Което не само че беше тъпо, но и продължава цял един ден на практика. Това чудо само в БНТ можеше да се сътвори, където е меката на връзкарството, щото те и гледаемост не гонят, понеже са си на държавния бюджет.

# 599
  • София
За това БТВ са си най-добре - само турски сериали, Иван и Андрей с Фермата и Краси Ванков с неговите "риалитита". След това що затъпявали хората, ами като голяма част от тях гледат телевизия, а от там само глупост след глупост и сваляне на нивото до безобразие.

Общи условия

Активация на акаунт