С какво ви дразнят свекървите? – 115

• 40 674
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Lyn, навсякъде е уместно, щом е приемливо и е желание на двете страни.
Не ми се разтягаше подробно ситуацията, затова спрях да пиша, но хората, за които споменах със сигурност се бяха разбрали, че бабата е с тази цел там, защото никой от младите не си мърдаше пръста. Само, че бабата изпитваше видими затруднения на моменти и търсеше съдействие, а получаваше само наставления как да прави нещата. Впечатлението, което придобих, не беше добро отношение към родител най-общо казано.

Това е различно, да. Свекърва ми е млада /няма 60г/ и без някакви сериозни здравословни проблеми. И след като го гледа тя - няма да й дудна как го гледа. Не, че не сме имали въпроси за изглаждане /и с нея, пък и с майка ми/,  но смятам, че това може и спокойно да се направи.

Защо държиш да се сложиш под общия знаменател?
Първо, свекърва ти живее там, а не си я помъкнала със себе си, плащайки ѝ масрафа и така определяйки ѝ ролята на детегледачка.
После, тя може спокойно да си остане вечерта вкъщи с детето, а вие да отидете на кръчма като бели хора. Не вие да вечеряте, а тя да седи на пързалката с малкото-точно като помощен персонал.
И да, на плажа може и да търчи след него-в останалите месеци от сезона, ако реши, може да се изтяга на пясъка необезпокоявано. Не че местните са се изтрепали да го правят, но това е друг разказ.

Така е. И точно затова и писах - не всички свекърви на плажа са детегледачки на повикване. Във Варна, Бурас и околията има достатъчно свекърви все пак и децата им не живеят на 400 км. на всичките.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 01:17 от Lyn

# 571
Аз с две годишно повече на море няма да отида без мъжа ми ! Ама никога ! Бях със свекърва ми и свекъра. Изкараха си добре хората. Аз не можах да стигна даже да си потопя единия крак 🤣
Сега само да кажа - вината си е в мен. Никой не ме е карал да си слагам главата в торбата 😳

# 572
Никога не бих си причинила, и не съм, с баба на почивка. Не бих отишла и като свекърва, заедно с младите. Приемлив, донякъде, вариант ми е, детето при мен у дома, а те да ходят където си искат.

# 573
AglayaDreams кое не е така за децата не разбрах. А може и да е непоносим един човек, нямам съвет в една къща как се игнорира.При нас бе друго-имат  такт и интелект в повечето време, та епизоди се търпят, на свекърва ми изцепките  заобикалях до едно време, ревах, но като спрах да рева  и сипвах и бе добра да разбере  и спре , на косъм от кавга.Тя имаше  девиз -като млъкнеш и се разваля боя.Не сме стигали до бой, избягвах  я като усетя че нагласила реч, то си личи.В един момент усетих силата си и застанах сериозно, и тя усети, че няма да мине номера  и.И пак ме е изкарвала из нерви, без рев вече.Човек с негативно мислене  е трудно да обърнеш.
Мъжа ми помогна като я накара да общува с мен чрез него, има ефект докато забрави как трябва.
Млада си вероятно ,с времето ще се промениш   и по - леко ще ти  е да приемаш присъствие, все едно не си там. Другият вариант е  свое жилище.Но  е труден път и това.

За децата имах предвид, че дава непоискано мнение на всеки пет минути. Някак се изтъква, че знае всичко, а е смешно при условие, че собствената му вече бивша жена казва, че не си е и помръдвал пръста за децата.

# 574
  • София
Не знам кой крив, кой прав, но в духа на темата да споделя, пък после коментари:). Лятото на плажа  семейство с малко дете взели и свекървата да го гледа. То търчи насам-натам, майката и бащата се опънали на пясъка, а бабата след детето...еми не ми е нормално- млада жена да се опне, а пък бабата  да въздиша след малкия. Същото явление видях в един ресторант преди две вечери- майката и бащата си вечерят, а свекървата държи детето на пързалката-дожаля ми. Това го казвам във връзка с това, че свекървата стояла, а снахата шетала с майка си. Може да ѝ е било неудобно на снахата да кара свекървата да шета. В такива случаи най-добре да си сервира с мъжа си, да няма сърдитити и криво разбрали.
Първо, след като са непознати за теб хора как пък реши, че е свекървата? Не може ли да е тъщата? Ама защото ти се е видяла прецакана, следва задължително да е свекървата. Горката тя, да я тормозят така да си общува със собственото внуче, не ги е срам?! SatisfiedSatisfied Жива да я ожалиш Satisfied
Второ след като са на плажа и бабата се е съгласила на такъв вариант почивка, значи я устройва, както и бабата в ресторанта. Има баби, за които да погледат внучето е удоволствие и го правят с желание и кеф, а не е висша форма на учтивост към оная там дрипла снахата и невероятян благороден жест, към младото семейство и най-вече оная мърла, дет я мързи да си гледа детето и лежкуни по пясъка/хапва в ресторанта.

# 575
Никога не бих си причинила, и не съм, с баба на почивка. Не бих отишла и като свекърва, заедно с младите. Приемлив, донякъде, вариант ми е, детето при мен у дома, а те да ходят където си искат.
Опитът учи. Много  голяма грешка.

# 576
  • волно калдъръмче
Когато се стигне до момента бабата да ви отменя, за да си почивате или да се видите с мъжо, все се каня да попитам чак такова бреме ли ви е детето. Дете съм давала, когато го искат и съм гледала да не им досади. Първо, то при тях няма среда, приятели, с които да играе. Следователно ще пукне от скука. Колко акъл се иска, за да не подлагаш детето на подобни мъки за угода на собствения ти гъз.

# 577
  • София
За мен първите години детето беше сериозно бреме, да. Но пък е бреме, което сама съм избрала, бабите нямат общо с моя избор.

# 578
Когато се стигне до момента бабата да ви отменя, за да си почивате или да се видите с мъжо, все се каня да попитам чак такова бреме ли ви е детето. Дете съм давала, когато го искат и съм гледала да не им досади. Първо, то при тях няма среда, приятели, с които да играе. Следователно ще пукне от скука. Колко акъл се иска, за да не подлагаш детето на подобни мъки за угода на собствения ти гъз.
Хм. Дете съм давала когато нямам никакъв друг вариант или когато ме помолят да я видят. Не виждам лошо, ако излезеш веднъж в годината да изпиеш едно вино за угода на собствения си ....  при добро желание на бабата.
Лично аз си тътря децата навсякъде или си дремя у дома. Но имам познати които излизат и няма драма.

# 579
Ако има баба покрай детето един път в годината за по 1 седмица, както е в моя случай, не виждам драма да го оставиш за малко и да поемеш въздух. Ако бабата иска, разбира се. Не бих го оставила на човек, който го неглижира и не иска да се занимава.

# 580
  • волно калдъръмче
Почивка за седмица без дете не съм си и представяла. Щом аз съм на море, и детето ще е с мен. Знам, че ще тичам след него, че ще продължат всички упражнения по хранене, обличане и хигиена. Знам, че идилия няма да има. За нищо на света няма да се лиша от тези моменти и да си водя баби да го гледат вместо мен.

И не се ожалвайте толкова. Ако не едната, то другата баба ще кандиса да го погледа не веднъж, а много пъти в годината. Не поляризирайте толкова остро, защото всички знаем как е и подобно оцветяване е смешно.

# 581
Никога не съм била на почивка седмица без дете . Нито пък съм си представяла, че някоя баба ще му бърше сополите и ще търчи вместо мен.
А ти не си мисли, че си наяно с начина на живот на всяка млада майка.

# 582
Ако бабите и дядовците са близки с детето, т.е. свикнали са един с друг, знаят нуждите и режима му, - не виждам проблем детето да прекарва седмица, две или по-дълго с тях докато родителите са в командировка, на почивка или нещо друго. Даже го смятам за много обогатяващо за детето, но пак да кажа - ако са близки и през останалото време, наясно са с ежедневието на детето и няма напрежение от рода "длъжни сте ми".

# 583
  • волно калдъръмче
Не разбрах къде е проблема. Когато младото семейство „плати масрафа” на бабата за море, може да вечеря на спокойствие и това е нормално. Но когато на младата майка е осигурено разнообразие, тя става недоволна, щото търчала след детето. Логиката ми се изгуби.

Връзката баба-внуче ви е важна, когато обслужва личните ви интереси.

# 584
Нашите баби са в чужбина и двете, така че никой не кандисва да го гледа. Синът ми не ми пречи, но съм залепена за него 24/7/365 и колкото и да е чудно на някои хора, и аз съм човек и искам да си почина с бащата за 2 ч.

Общи условия

Активация на акаунт