Не ми се разтягаше подробно ситуацията, затова спрях да пиша, но хората, за които споменах със сигурност се бяха разбрали, че бабата е с тази цел там, защото никой от младите не си мърдаше пръста. Само, че бабата изпитваше видими затруднения на моменти и търсеше съдействие, а получаваше само наставления как да прави нещата. Впечатлението, което придобих, не беше добро отношение към родител най-общо казано.
Това е различно, да. Свекърва ми е млада /няма 60г/ и без някакви сериозни здравословни проблеми. И след като го гледа тя - няма да й дудна как го гледа. Не, че не сме имали въпроси за изглаждане /и с нея, пък и с майка ми/, но смятам, че това може и спокойно да се направи.
Първо, свекърва ти живее там, а не си я помъкнала със себе си, плащайки ѝ масрафа и така определяйки ѝ ролята на детегледачка.
После, тя може спокойно да си остане вечерта вкъщи с детето, а вие да отидете на кръчма като бели хора. Не вие да вечеряте, а тя да седи на пързалката с малкото-точно като помощен персонал.
И да, на плажа може и да търчи след него-в останалите месеци от сезона, ако реши, може да се изтяга на пясъка необезпокоявано. Не че местните са се изтрепали да го правят, но това е друг разказ.
Така е. И точно затова и писах - не всички свекърви на плажа са детегледачки на повикване. Във Варна, Бурас и околията има достатъчно свекърви все пак и децата им не живеят на 400 км. на всичките.