Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 67

 • 18 179
 • 742
 •   1
Отговори

Анкета

Работа и образование

Опции:

# 30
 • София
 • Мнения: 1 032
Както казах Simple Smile махнаха целия отдел, т.е подмениха го и нещата взеха да се случват. Таа явно нещо са правили. Аз бях пуснала препоръка за една приятелка, дадохме СВто на мениджъра на отдела, да види дали уменията ѝ отговарят на това, което търси, за да знам има ли смисъл да я пускам като кандидат за мястото. Те търсиха 2-3. Човекът каза, че веднага я взима, но СВто по официален ред от ХР отдела така и не дойде и нямаше как... Не знам как са работили преди да ги махнат, но точно защото много странни кандидати идваха на интервю и при нас. Шашава работа.

# 31
 • София
 • Мнения: 12 377
Speranzza, ако ще работиш с деца като логопед - помисли добре. Работата с деца не е за всеки, не опира само до Ооо, колко са милички (те и не са, само така ти се струва). Аз по принцип съм преподавала на студенти, но задължителният ми стаж преди това в 4-ти курс мина с деца. Беше ужасен ужас.
Било е ужасен ужас, защото не всеки намира правилния подход към децата. Аз винаги съм се разбирала много добре с всякакви възрасти - от бебе до тийн. Трябва търпение, емпатия и разбиране, колкото и банално да звучи. Тогава вече е зареждащо общуването.
Именно, не на всеки му се отдава и не на всеки му се занимава. Аз не ставам и не съм си и мислела после да преподавам на деца. Лошото е когато хора хем не стават, хем го правят - познавам няколко такива и е страшно.

Erinne, може би просто не са си разбирали от работата Simple Smile И на мен, като на останалите, не ми се вярва много.

# 32
 • sofia
 • Мнения: 8 041
Бедна ви е фантазията колко прост народ има....и това няма връзка с образование и социален статус. Вече нищо не може да ме учуди....нагледала съм се на неадекватни реакции и работа. То мисленето им е такова, ден да дойде, друг да мине, да направим врътка за лична изгода (ако можем), а това да гледаме в перспектива е излишно натоварване. И ръководни кадри работят така. Както казва мъжа ми "с психика на общ работник", толкова им е капацитета, нищо че може да имат и докторска степен.....аз такива и професори познавам.

# 33
 • Мнения: 4 406
Мери Ан, заявяват ми, че политиката на фирмата била да не се пуска ТД на обучаващи се. Според мен е незаконно.

Моето работно време е до 21.30 часа. Но съм 2 на 2 дни. Нощни смени са абсурд за мен. Имам ПР и това хептен ще досъсипе психиката ми.
Отговорих на 3. Защитих дипломна работа и на последващия ден започнах работа по специалността си. Така 23 години. Но се наложи да се върна в Благоевград и се почнаха мъките с търсене на работа.

# 34
 • Мнения: X
Бедна ви е фантазията колко прост народ има....и това няма връзка с образование и социален статус. Вече нищо не може да ме учуди....нагледала съм се на неадекватни реакции и работа. То мисленето им е такова, ден да дойде, друг да мине, да направим врътка за лична изгода (ако можем), а това да гледаме в перспектива е излишно натоварване. И ръководни кадри работят така. Както казва мъжа ми "с психика на общ работник", толкова им е капацитета, нищо че може да имат и докторска степен.....аз такива и професори познавам.

Напълно вярно е. Моите шефове са точно такива. А аз имам н на брой - най-малко 10 са по веригата и са все такива. А HR е най най в това отношение.. дори новопостъпили служители веднага разбират що за HR си имаме ... до толкова, че когато им се налага да говорят с нея, търсят съдействие от друго място

# 35
 • Мнения: 40 806
За мен е незаконно да ходиш някъде, да вършиш нещо, защото едва ли само гледаш, и да си без ТД и заплащане.
Абсурдно ми е. Rolling Eyes

# 36
 • София
 • Мнения: 18 413
То не е ли забранено да се извършва изобщо някаква трудова дейност без ТД?  newsm78

# 37
 • Мнения: 17 822
Отговорих с опция 3.

# 38
 • Мнения: 1 997
Доколко допустимо е на интервю за работа да се задават лични въпроси?
Давам пример -

През 2014 отивам на събеседване за работа в корабна агенция, офисът се намира в самия център (на пъпа на Варна). Интервюиращата първо започна с въпроса с какво ще идвам на работа, след като не живея в центъра?
Мисля, че е важно да си навреме на работа, а не с какво се предвижваш и този въпрос е уместен само ако живееш извън града или ако транспортът е за сметка на работодателя.
В конкретния случай пътят ми с автобус е 15 мин., т.е. пренебрежително малко време. С кола са 10 мин., но тъй като офисът е в пешеходната зона, търсенето на паркомясто би отнело около 20 мин. (към днешна дата вече има синя зона).

Не помня вече дали на интервюто стана дума, че съм самотна майка, но после тя започна да ме разпитва с кого живея?!? А също какво работят майка ми и баща ми...

Цялото интервю беше доста неприятно.

Че като се абстрахираме от тези наистина неуместни въпроси, кои са допустимите лични въпроси и такива за семейно положение и как да отклоняваме любезно, когато някой преминава границата 🙄

# 39
 • Мнения: 6 541
И аз се каня да сменям професията. На края на докторантурата си съм, а реално не виждам никакви варианти над минималната заплата напред, ако продължа по специалността. Още съм малко объркана накъде да се ориентирам. По образование съм молекулярен биолог, но съм работила и други неща. Пиша хубаво, английския ми е много добър, спокойно говоря пред хора и тн., но сякаш ми е трудно да открия какво най-много би ми пасвало освен учен, от което вече практически съм се отказала. Сортирам обяви в jobs.bg пък да видим. При мен плюс е, че имам няколко месеца, в които спокойно мога да търся работа.

# 40
 • София
 • Мнения: 12 377
Недопустимо е задаването на лични въпроси. Аз съм отказвала работа защото интервюто беше инфантилно - въпроси относно родителите ми, какво работят свекърите и прочие. WTF, все едно бях гост на Искрено и лично. Побеснях просто.

# 41
 • Мнения: 164
Какво имате против нощните смени? Аз съм голям фен. Simple Smile Но по 8 часа.
Мери, не те съветвам да приемеш. Ниското заплащане ще те демотивира бързо. Всеки работи за пари, не трябва да оценяваме ниско труда си.
Аз работя на смени. Държавен служител съм. По 12 часа. Две дневни, две нощни и четири дни почивам. Никога повече не ми се иска да се върна на работно време 09:00 - 17:30. Това ме убива Simple Smile

# 42
 • Мнения: 40 806
И аз не бих се върнала доброволно на работа от 8 до 17.
Работя на график и почивам както се случи, но имам много повече свободно време отколкото на редовна смяна.

# 43
 • София
 • Мнения: 18 413
Google76 , с твоята професия + език ще се реализираш чудесно в чужбина. Ако имаш желание, разбира се...

# 44
 • Мнения: 7 822
Работата ми винаги в била свързана с образованието, но за втори път така се бях сдухала от липса на такава, че бях започнала да гледам обяви, нямащи нищо общо. Работа на смени няма как да работя, защото ММ го няма по 12 часа на ден + през повечето уикенди.

Общи условия

Активация на акаунт