Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 22

• 19 064
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не знам дали е в канала, при мен бая глацирани излизат, чак се притеснявам дали това е някаква химия, която после изпиваме. Като восъчните портокали в магазина. За какво служи тоя гланц изобщо?
Гланцът не е за да излизат гланцирани Satisfied, та блясъка при твоите е от самото покритие на съдовете. Гланцът служи за по-бързото изсъхване на съдовете - създава филм по тях, който не позволява задържане на вода и тя се оттича от тях много бързо, а ако има и сушене в програмата или се ползват високи градуси, съдовете изсъхват още по-бързо. Гланцът не е задължителен, и ако толкова смяташ, че производителите му не са преценеили вредата от него - не го ползвай.

# 646
Е, благодарение на темата днес минах през ДМ и си купих тубичка препарат за почистване на миялни. Сега въртя празна миялна с препарата. Не, че беше мръсна - по филтъра нямаше нищичко, по стените, пода и кошниците също, ама нека да има Grinning

П.П. За една бройка да пропусна указанието да обеля всички етикети от тубата, че вместо да изпиша вежди щях да извадя очи  Grinning

# 647
  • София
Натрупванията са от филтъра нататък по пътя на водата към канализацията и не се виждат на пръв поглед. Както при мивките - мивката и сифона чисти, ама канала наслоен с мизерии и тръбата на водата също.

# 648
Натрупванията са от филтъра нататък по пътя на водата към канализацията и не се виждат на пръв поглед. Както при мивките - мивката и сифона чисти, ама канала наслоен с мизерии и тръбата на водата също.

Сигурно има все нещо, макар на практика да не зареждам мазнотии и остатъци, та по-вероятно минималното замърсяване по съдовете нищо не цапа, ама да има, както казах.

# 649
  • София
И аз не съм купувала  нищо за  почистване още и не съм пускала таи програмата.На какъв интервал е препоръчително? Вече месец я ползвам и наистина нямам нищо видимо по филтъра или другаде

# 650
  • Пловдив
След 30-40 цикъла правя профилактика със специален препарат(във всички магазини има на различни марки).Профилактика правя редовно,защото се страхувам от това,което не виждам-по тръбите,в маркучите...

# 651
В една от предните теми, съфорумка беше споделила какво видяла при ремонт на миялната отложено по маркуча - нещо като мас. Затова профилактика е нужна, поне 2 пъти годишно.

# 652
Всички уреди вкъщи подлежат на самопочистване - каквато програма имат там, - на първо число от месеца. Така е много лесно за помнене.

# 653
Тази https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv-68-mx-04e или тази https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv46mx03e съдомиялна според вас е по-добра, освен зеолита, ще има ли разлика в качеството на измиване, струват ли си 400лв отгоре?
Какво мислите и за тази има ли разлика с тази от 1400лв https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv-88-tx-36-e ? Също така ме интересува какво мислите за https://www.technopolis.bg/bg/S%C3%A0domiyalni-za-vgrazhdane/S%C … IN-28430/p/680663 , като бюджетен вариант и сравнено с боша от 900лв мие ли еднакво добре колкото боша?

# 654
  • на Мелмак
Аз има със зеолит, но Сименс , много съм доволна!
За мен има голяма разлика с предишната ми Тека, от която също бях много доволна. Програмите ме устройват идеално!
Хареса ми и тази от почти 1.8, заради самостоятелното избиране на програми, аз обичам такива неща ии бих си взела нея от така предложените. Ако имате въпроси за зеолита - питайте! Simple Smile

# 655
Ако имате въпроси за зеолита - питайте! Simple Smile
Каква е идеята на зеолита? Питам от любопитство. Засега закрепих Електролукса, дано има още живот в нея, че е рано за смяна. Пълнеше се дъното с вода, оказа се проблем с общия канал, където беше включена миялната и пералнята.

# 656
  • на Мелмак
Самата миялна мие много по-добре, съдовете дори и на кратка програма излизат полу сухи, на старата ми, на кратката си бяха мокри. Няма влага, кондензация, нищо! Зеолита суши по-добре, за мен лично е удобство!

# 657
Самата миялна мие много по-добре, съдовете дори и на кратка програма излизат полу сухи, на старата ми, на кратката си бяха мокри. Няма влага, кондензация, нищо! Зеолита суши по-добре, за мен лично е удобство!
Благодаря, ще го имам предвид за следваща покупка.

# 658
  • София
Съдомиялната ми след измиване е пълна с пяна. Моля за някакви идеи защо. Вече трети път я пускам, последния път без препарат, но пак има пяна.

# 659
  • София
Съдомиялната ми след измиване е пълна с пяна. Моля за някакви идеи защо. Вече трети път я пускам, последния път без препарат, но пак има пяна.
Защото препаратът ти е в повече, може и програмата да е къса. Какво ползваш прах, гел, таблетка, др.? Колко ти е голяма миялната (кубче, 45см или 60см. )и на каква програма (градуси и дължина) миеш?

Общи условия

Активация на акаунт