Лидл 132 - Време за Октоберфест ;)

• 109 434
  • 1 829
  •   1
Отговори
# 1 275
Ами да. Гъби като си взимате насипни, къде им е срока за годност? Като започнат да тъмнеят и са боклука.

# 1 276
На общия етикет им е на насипните. Аз винаги гледам.

# 1 277
На общия етикет им е на насипните. Аз винаги гледам.
аз си ги избирам по хубост, и освен цената друго не заглеждам. Grinning

# 1 278
Аз нали съм им нещо като Качествен Контрол...та гледкам аз 😇👀👀👀👀

# 1 279
Гъбите на кг са дневен артикул, т.е. зареждат се сутринта и каквото не се продаде до края на деня се бракува и на следващият ден се зарежда новата доставка, същото е и с пресния лук, магданоз, копър. Гъбите в тарелки се зареждат в количества, които да стигат за работния ден и да не остават големи количества за следващия, понеже не могат да издържат повече от ден-два, появяват се петна и се бракуват, така че гответе ги спокойно. За срок на годност не знам, може би отново е посочен на пластмасовата касетка, никога не съм го търсила.

# 1 280
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря,  момичета. Нищо не пише и на тарелката, затова попитах. Гъбите имаха леки петънца по горният слой, а вътре бяха чисти, свежи и изглеждаха пресни. Сготвих ги, даже изядох няколко, докато се готвеха. Добре съм, значи и те са ОК.
Преди 15тина години бях измила една тарелка, нарязах ги и половината ги замразих. Другите оставих за по-късно да запържа в масло и да ги хапна със спагети и настърган кашкавал. Стояли са около час-два извън хладилника. Така се натрових, че после до гъби сигурно 2 години не припарих.
В този ред на мисли се учудих, че не видях срок. Иначе, обичайно купувам и най-късно на следващия ден готвя. Но сега поседяха повече от ден-два в хладилника и се притесних,  като не намерих срока.

# 1 281
Аз няколко пъти съм купувала гъби от лидл (не скоро), които купени сутринта, държани в хладилник и вечерта имаха мухъл и то не малко. Може да са имали и в магазина, но няма как да знам какво има в тарелката.

# 1 282
  • София
Сладки картофи има ли при вас? В нашият изчезнаха.

# 1 283
  • shumen
Аз веднъж взех гъби,но бяха с мухъл и заминаха в коша.От тогава от Лидл гъби не вземам.
При нас сладки картофи имаше онзи ден.

# 1 284
Сладки картофи има ли при вас? В нашият изчезнаха.

Тази вечер имаше цяла щайга при нас.

На патките само етикета стоеше. Можеше да взема още една ама нъцки.

# 1 285
Откакто започнах да беля гъбите, няколко петънца по шапчиците не ме тревожат - стига под обелката гъбите да са нежни и свежи. Патешкото ми стана много любима храна, след филето цяла патица изядохме също. 🍽 Цената на хелоуинските ябълки и при нас е коригирана, явно е био грешка първите дни, дано някой не е отнесъл глоби 🤐, много тънко ги продаваха.

# 1 286
Как се белят гъби

# 1 287
Simple Smile с пръсти се маха ципата на шапчицата. Отделя се сравнително лесно.

# 1 288
  • София
Махаш пънчето, и после от там където е било започваш да белиш.

# 1 289
Само чета за тези хелоуински ябълки. Вчера в Лидъл в Драгалевци имаше намалени на 0.89 лв. от 1.29 лв.
Някой питаше за детско шарено клинче и обещах да проверя. Няма, прибрали са ги. Ако някога се появят, ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт