Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 329
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
може да се има предвид проблем с щит.жлеза - едно ТСХ няма да навреди- би било добре да е под 3 за втори триместър от бременността
аз принципно имам проблем с щитовидната, пия си хормона ... и тсх изследвах, 2.71 е и се успокоих малко

# 616
Аз имах кандида и ми предписаха Гиназол КРЕМЧЕ. Скоро трябва пак да ми вземат секрет, та да видим. 😊

# 617
може ли някъде да се видят нормалните размери и тегло по седмици?
на мен ми казаха, че всичко върви нормално, но четох някаква статия и за моята седмица теглото е друго, много по-малко ...
някой в 24/25 г.с , ако иска да сподели своите размерите

# 618
25+1 съм

Миналата сряда бяхме на преглед 600грама по ехограф. Така че има нещо вярно. Но те са приблизителни. Няма как да се измери с точност. В това приложение "Фея" размерите, които пишат са за началото на г.с. Аз от днес съм 25г.с Simple Smile

# 619
как се означават см?

# 620
  • София
Здравейте, аз съм 24+5 и тази седмица бях на два прегледа, един в сряда и един в четвъртък. Двата прегледа бяха при двама различни специалисти и на два различни ехографа. Грамчетата от сряда са 667г., а от четвъртък...забележете 520г. Като мерки на BPD, HC,AC и FL и от двата прегледа бяха много близки почти еднакви.  Изглежда, че всичко е супер относително, а и чета че след 20 г.с. отклоненията стават все по-големи и мерките все по-неточни до (+ - 2 седмици). Ще цитирам една статия:
 "Calculation of Gestational Age
Many fetal measurements can be used to determine gestational age. Early in pregnancy (1st trimester), fetuses of the same gestational age all are nearly identical in size. At this time in pregnancy, there is very little difference in size between those fetuses who ultimately will be large, average size, or small. As pregnancy continues, these genetic and constitutional differences in size become more important clinically. It is not possible, for example to separate a 20 week fetus who is large from a 21 week fetus of normal size, or a 22 week fetus who is small for its age. All three will measure as though they were 21 weeks."

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 10:31 от luminous_hazelnut

# 621
  • На края на вселената!
Бях пуснала линк за мерките от ехографа.  Модератор го закова на първа страница в темата. Разгледайте го.

# 622
  • Пловдив
може ли някъде да се видят нормалните размери и тегло по седмици?
на мен ми казаха, че всичко върви нормално, но четох някаква статия и за моята седмица теглото е друго, много по-малко ...
някой в 24/25 г.с , ако иска да сподели своите размерите
24 седмица и 3 дни вчера беше 540 грама нашия господин

# 623
Аз питах моя АГ защо става така, той каза, че всеки ехограф има различен софтуер и той е програмиран по различен начин: т.е за единия тия мерки отговарят на 600 грама, за другия на 700...
Ето, аз бях на 07.11 (22+1) и беше 450 грама, на 15.11 (23+2) вече беше 670 грама.
Сами се сещате, че няма как за 8 дни да качи 220 грама 🤷♀
Моят доктор каза, че ехографа дава отклонения до 200 грама, така че това е нормално Simple Smile Важното е на седмиците да отговаря (до + една-две напред или до - едва-две назад), отклонения от х 3 седмици не са добре според него Simple Smile

# 624
на ФМ в 22 + 2 беше 522 грама
а сега в 24 + 2 ми пише това
Скрит текст:
апаратът е друг, но пак ми се струват много грамовете хах а чета, че трябва да е около 30 см и се чудя къде се побира, след като не си личи много, че съм бременна и то в тези седмици

# 625
Днес влизам в 24гс и бебето ми е доста активно от сутринта. Не съм го чувствала така до сега! 😊 😘 Страхотно е!

# 626
Eли, аз не виждам отново нищо толкова фрапиращо, бебето ти върви 3 дни напред... моя е с цяла седмица! 😂
Освен това 24+2 е 25-та седмица
В 25-та седмица средното тегло на плода е 700 грама. В твоя случай 794, но +/- 116.
Тоест може и под 700 да е.
Моят корем също не е огромен, а вътре има 30 см момче 😂

Ето:
Скрит текст:

# 627
Скрит текст:

# 628
elle.n, какъв е този корем? Щом докторите казват, че всичко е наред, значи е. Не разбирам защо излишно се притесняваш, това вреди и на бебето. Имаш хемоглобин в нормата, а се притесняваш за него. И под нормата да е? Аз вече от около 2 месеца пия добавка желязо, защото имам нужда. И бебето ти е нормално. Моето в 22-ра беше 500 грама.

Аз моят корем няма да го снимам, че взех да се депресирам от вас! SobStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

И моята мадама стана много активна вече. Усещането наистина е страхотно, а и успокояващо.

# 629
Здравейте, момичета. И аз нямам линия негра, нито коластра. Но това ме наведе на следния въпрос. Значи, за да започна по-отдалеч, винаги съм изпитвала изключително неприятно чувство, когато зърната на гърдите ми биват докосвани от предмет, човек, по-груба материя и т.н. Към момента това неприятно чувство е засилено, чувствителността е направо ужасяваща, просто изтръпвам от гадно чувство всеки път, който се мажа например с крема против стрии. И това ме кара да се запитам как ще се справям, когато детето ми започне да суче...ще мога ли изобщо да издържа това усещане? ММ знае много добре за тази моя особеност и от сега ми каза, че по-вероятно е да изпомпвам млякото си в шишенца, защото не вижда как ще успявам да кърмя...Изглежда е нещо свързано със нервните окончания, не знам, не искам да говоря глупости и неверни неща. Но вече се замислям дали няма някакъв лидокаинов спрей или нещо от сорта, който да премахва тази чувствителност, или пък налагане на ледни кубчета. Има ли някой с подобен проблем ?

Общи условия

Активация на акаунт