Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 11 / Октомври 2019

• 258 940
  • 4 401
  •   1
Отговори
# 3 885
Ами, Мери, то този начин на живот те са си го избрали, не съм им го наложила аз. Ние, имащите друга професия, също вършим сто неща, и на работа ходим, и деца се гледат, и се къщува, и прочие.
Да мислиш за Интернет и профила си е много тежко и натоварващо, наистина, признавам. Ама заради егоцентризъм, да събираш харесвания, не заради нещо друго.

# 3 886
Може и да има голяма доза егоцентризъм, но според мен има и друго. Когато това ти е основната кариера и от там си вадиш всички доходи е и рисковано и притеснително, защото ти нямаш избор да не го поддържаш постоянно, за да изкараш парички за деца, семейство, разходи.
Не говорим тук за Валери, а за Пепе и хората, които не го правят с цел прищявка и хранене на его, а за да се издържат от това.

# 3 887
Aма та и Валери казва, че работи youtuber и инфуенсър, каква е разликата?

# 3 888
То с всяка една професия е притеснително дали няма да фалираш, да те уволнят, има си рискове, носиш финансова, морална отговорност и т.н.

Щом не става дума за лекари, кажи от коя професия е 300 пъти по-трудно например?

# 3 889
Не говорим тук за Валери, а за Пепе и хората, които не го правят с цел прищявка и хранене на его, а за да се издържат от това.

Валери с какво точно е по-различна? И тя от това се издържа, Пепе пък абсолютно го прави да си храни егото. Никаква разлика няма при двете освен семейното им положение. Валери даже бих я сложила по-успешна и кадърна, че поне успя да проби самичка и без да продава личния си живот и да ражда, че да я огрее славата, а и има талант за грим.

# 3 890
Боже мой и света дева от Гуа Де Лупе какво гледааах 🤣🤣🤣 тази Надиасмайл втфффф 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 3 891
Според мен много съществен въпрос по отношение на тази много трудна професия е кое накара упрaжняващите я да се имат за капацитети по раждането на деца, отглеждането им, грим, козметика, пържене на яйца и прочие. Нямам предвид Стефи, Адри, Боряна, Зорница, които са от години в сферата и сега успяват да осребрят нещо от хобито си, а онези, които целево се превърнаха в популярни лица, за да бълват продуктово позициониране? Между другото, и четирите изброени имат и други занимания. Някои от другите нямат нищо кой знае какво за споделяне, нямат някакъв особен талант и интереси, ама се карат на публиката от екрана, че не ги уважава достатъчно. Добре, че не е решила всяка българска майка да си превръща децата в кариера и всяка българска жена да си обръща облеклото в аутфити за кариетата.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 18:27 от Welt

# 3 892
Когато това ти е основната кариера и от там си вадиш всички доходи е и рисковано и притеснително, защото ти нямаш избор да не го поддържаш постоянно, за да изкараш парички за деца, семейство, разходи.

Много си права и това не го забравяй. Повечето от американските (че и английските гурута) са използвали Ютюб като трамплин към други дейности. Несериозно е да "влияеш на хора" на пълен работен ден. Джефри Стар дори няма да го коментирам; Тати си направи линии за хранителни добавки и козметика, мъжът й е предприемач; Лидия Милън инвестира в недвижими имоти и т.н. От нашите Стефи си има сериозна професия и работа, Полина има доста неща, с които се занимава, Адри, разбира се, също. Личи си страшно много кой го прави от необходимост и кой не.

За съвместяването с нормална работа: Трудно е, няма спор. На мен, дето не съм никоя, нямам никакви амбиции за инфлуенсър, въпреки че смятам, че показвам интересни неща, понеже съм страшно шизофренична като личност и интереси, ми отнема бая време да кача снимка и да отговоря на последвалите въпроси. Използвай апп за насрочено публикуване и подготвяй снимките в удобно за теб време.

Ако искаш допълнителни доходи на сравнително свободна практика и сравнително бързо, начинът не е инфлуенсърството. Хрумват ми 2 по-добри опции: сайтовете за фрийлансъри - fiverr, например, и дигитален remote асистент/маркетинг специалист/копирайтър. Ако знаеш друг език, освен английски, също имаш доста добри възможности. Ако се справяш с графичен дизайн пък съвсем.
Не подценявай силата на networking. Не зная откъде си, но започни да ходиш по събития на хора с по... алтернативни професии. Нямам предвид хора на изкуството, а предприемачи с цялата условност на значението на думата. При искрен интерес, любопитство и желание да си от полза, ще намериш начин да си, и да ти платят за това. Благодарение на познанство, чудесно свършена работа в срок от моя страна и препоръка от поръчителя, получих чудесна възможност (след като обясних кристално ясно, че искам да работя за опит, не за пари; след което свърших някакви неща за символична сума). Отне ми няколко месеца да си построя основите, да науча основните играчи и да установя контакт с някои, но това е десетки пъти по-бързо отколкото ще стане с инфлуенсърството.

Спомена, че строиш бранд от 6 години? Какъв е? Може и на лично, ако не ти е комфортно да споделиш тук (съвсем разбираемо).

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 18:09 от bambinnah

# 3 893
И блогър е трудно - винаги има шанс да престанеш да си relatable на аудиторията.
Пепе в разгара на кариерата си бе на върха, сега е мнооого под средното ниво в нишата на майките- щом треторазрядни блогъри като Константина, Надя Сивкова, Адри (сори, Адри, нищо лично) тн я бият по брой спонсорства. Дори безумната радостна мама има повече реклами от Пепе.

Според мен с нейната кариера на "успешен блогър" е вече свършено, нишата е заета от гореизброените + по-високата летва Полина и Мама модел.

# 3 894
  • София
Като работеща и "инфлуенсър", и като човек с редовна работа, мога категорично да кажа, че няма никаква база за сравнение между двете. Да, за да си активен и да имаш редовно постове, клипове и пр. трябва да отделяш доста време, но това е приятно, интересно занимание и зависи само от теб да си организираш времето и целите. С нормалната работа изобщо не е така. В пъти по-натоварващо и трудно е. И това при положение, че моята професия не е от най-сложните и отговорни. Съвместяването на двете  обаче е на практика почти невъзможно, ако не оставиш едното на много заден план, защото наистина отнема твърде много време, за да го правиш качествено, но тогава пък трябва да си готов, че винаги ще има критика, че не си редовен с постове, че не си сериозен в заниманието си, не пускаш достатъчно интересно и неплатено съдържание и пр.

# 3 895
Това й е професия в крайна сметка и съм сигурна, че е 300 пъти по-изморителна от други професии. Огромна тежест има на плещите й. Адмирации, за това, което прави. Аз просто се притеснявам за здравето й.
Извинявам се много, обаче този коментар много ме подразни!
Майка на 2 деца, която работи по 40 часа седмично(няма значение какво, защото всяка работа изисква усилия), дали тази работеща жена не е по-натоварена от Пепе!?
Ставаш, караш децата на градина. Отиваш да си поработиш, така между другото, защото не си спечелила от Тотото, а гърла има да се хранят.
Свършваш работа, вземаш децата и айде вкъщи.
Готвене, пране, гладене, простиране, чистене!
Мъжът ти се прибира, също пребит от работа.
... И така де, нормално семейство, което се бори за хляба си.
Е айде кажи ми, моля, за на кого здравето трябва да се притесняваме?
За тази, която се кикерчи насам-натам и ни казва колко е лесно с две деца или за тази, която се блъска по цял ден като кон?
Извинявам се отново, уважавам мнението ти, но на мен ми прозвуча много смешно.

# 3 896
Мен ако пита и без грим става за хелоуин.

# 3 897
Ивана е като Шрек с този зелен грим... Това ли и е костюма

# 3 898
  • Някъде там
Никъде не съм го сравнила с лекарите, защото техния труд е безценен, безкрайно изтощителен и тежък и в много пъти неоценен и незаплатен достатъчно.

Защо си вадите такива генерални сметки?

Изморително и изтощително е психически ти нон стоп да се стараеш да изглеждаш добре, да снимаш по цял ден, да тичаш по участия и фотосесии с 2 малки деца, да редактираш по цял ден, да мислиш само за интернет и профила си, за аудиторията си, по цял ден да чуваш негативни коментари по твой адрес, хейт и обиди. И личното ти време тотално да отсъства.
Не всеки може да бъде популярна личност, това си има своите недостатъци и трудности.
Затова пък има шанса да се откаже, още днес от тази така тежка "професия" която и отнема всичко и да си намери работата за която е учила.
Защо ли не го направи,тя и всички останали измъчени влогъри?
Ти защо искаш да се захванеш с толкова тежка, неудовлетворяваща, и отнемаща от личния ти живот работа, която ще ти коства много повече отколкото ще ти даде?

# 3 899
Фичо май си изпраща момичетата на летището.

Общи условия

Активация на акаунт