Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 11 / Октомври 2019

• 258 907
  • 4 401
  •   1
Отговори
# 3 900
  • Варна
И аз видях стори от Филип, в метрото тримата. Има ли полет от Дания сега? Може пък някъде да отиват да вечерят.
Едит:в отражението се вижда, Антоанета държи куфара...

# 3 901
Е надали някой си мисли, че стои една-две седмици там.
Антоанета е работеща жена с изключително натоварена професия, няма как да си позволи повече от един уикенд в Дания.
А и би било доста нахално от нейна страна към Елица и Бърч, на мен ще ми бъде неудобно да нощувам в чужд дом повече от една-две вечери.
Отишла е за уикенда Филип да види София и се прибират.
Той Фичо не благоволи за рождените дни на децата си да отдели седмица, та въобще не се учудвам, че ще са им такива посещения. Предполагам след време ще ги разреждат все повече.

Интересно ми е, Пепе нали преди време обясняваше как хората в Дания се развеждат по интернет. Дали сега ще снима ляйф в Инстаграм от развода?
Нали си снима раждането, за да мотивира хората, че е лесно да родиш естествено.
Сега може да ги мотивира, че няма страшно да се омъжваш, тъй като ще се разведеш бързо и лесно онляйн.

# 3 902
merry, като е толкова тежка, притеснителна и не знам каква още работа инфлуенсърството, тоест да си ходеща реклама, да не го прави. Има лесно! Да си намери друга работа, с която ще изкарва пари и няма да се притеснява (дали няма да сгафи нещо сериозно, дали ще изпълни всичко в срок, дали няма да я махнат от работа, дали няма да ѝ забавят заплатата, дали ѝ внасят осигуровките и тн).
Това важи за всяка една работа - или си налягаш парцалите, стискаш зъби, приемаш и негативите и бачкаш или си намираш друга.
Много изморително, много притеснително ех....

# 3 903
Не съдя никого, но не мога да приема, че обработката на една снимка и писането на тагове е чаааак толкова изморително, съжалявам. Опитвам се да се сетя от коя професия б/влогърството е по-изморително, и не мога да се сетя, но приемам помощ.
А това за тежестта на плещите ще го подмина. Звучи като коментар от teenproblem.

Включвам се като човек, който професионално се занимава със социални мрежи и блогове.

Работата ми е да отговарям за цялостното присъствие на различни видове брандове или организации в социални мрежи и/или въобще онлайн и честно казано да разпишеш стратегия, да си подготвиш визиите, да планираш кое кога да се пусне, да напишеш достатъчно добро копи, което хем да е информативно, хем да е интересно, хем да го прочетат хората и да се ангажират с него, да отговаряш на време на всякакви запитания, да следиш статистики и да вадиш репорти, не е толкова лесно.

С това НЕ защитавам блогъри, инфлуенсъри или инста звезди, защото благодарение на тях, до голяма степен на тази професия се гледа супер несериозно и едва ли не всеки може да я върши, щом знае къде е бутонът Publish/Post.

Истината е, че голяма част от родните инфлуенсъри в ИГ имат потресаващи текстове към снимката: нито правопис, нито идея, а за разкош и копи-пейст на някой вдъхновяващ цитат. Те дори не знаят кога и къде да поставят разстояние след точка и запетайка.

А за хаштаговете, които използват, също не искам да навлизам в подробности.
Написали някакви неща там, да има. Това, ако го правиш за бранд и ти плащат за него, трябва да си отделиш време да проучиш, да видиш, кой при коя аудитория се използва, дали не е от масовите и т.н.

# 3 904
Момичета, някоя от вас занимава ли се с блогърство, инфлуенсърство? Това е сериозен въпрос и темата ми е интересна.
Опитах се да си развивам инстаграма, но сякаш не е за мен. Времето и подготовката, която ми отнема една снимка е много. След това да се обработи, да се качи в подходящо време, да напишеш хаштагове и т.н. Имам си основна професия, която много обичам и колкото и да опитвам не мога да съвместя двете.
Понякога се чудя как се справят хората  с толкова много неща.
По-скоро модна линия бих си отворила, повече ме влече Simple Smile
Та бихте ли ме ориентирали ако сте инфлуенсър, какви пари горе долу си докарвате на месец? Ясно ми е, че е много относително, но все пак, възможно ли е да правиш пари от това, а да не качваш постоянно? Май не.

Блоговете са ми любимо занимание от години. Имах 2 лични, в които писах какво ли не, преди да разбера кое наистина ми е интересно и за какви теми бих говорила.
И да, отнема мнооого време. И постоянство си трябва.
В последните години и аз залитам да обръщам основно внимание на Инстаграм: някак си е по-вълнуващо, креативно и интересно, но истината е, че за мен стойностно съдържание винаги ще си остане един добре разписан текст, с елегантно поднесена информация, които ти дава някаква стойност.

И до ден днешен се опитвам да намирам време да чета блогове. Факт е обаче, че YT доста ме разсейва.
Иначе в България има толкова много незаети ниши. Но за да си успешен, трябва да ти идва отвътре.

Да имаш изначално заложено желание да споделяш и да си полезен на аудиторията. Всичко останало е просто бизнес, в който трудно се вкарва емоция и личен елемент, а ако те липсват, се усеща.

# 3 905
Мира, гледа се по този начин на инфлуенсърството точно заради това, което си написала.

Взимат някакъв продукт, наснимат се с него, пускат някакво неграмотно и нелепо описание, няколко безсмислени хаштага и готово.
Често въобще си нямат идея какво и защо рекламират, не знаят как да си позиционират рекламата, не влагат никакви усилия да бъде поне малко полезно и информативно съдържанието, което показват.

Веднага ми изскочи като пример Пепка с Аха-то. Идеално показва защо не гледаме сериозно на тях, тя дори не си беше направила труда да се запознае с кремчето, което рекламира и сричаше описанието му като второкласник.

# 3 906
Мира, гледа се по този начин на инфлуенсърството точно заради това, което си написала.

Взимат някакъв продукт, наснимат се с него, пускат някакво неграмотно и нелепо описание, няколко безсмислени хаштага и готово.
Често въобще си нямат идея какво и защо рекламират, не знаят как да си позиционират рекламата, не влагат никакви усилия да бъде поне малко полезно и информативно съдържанието, което показват.

Веднага ми изскочи като пример Пепка с Аха-то. Идеално показва защо не гледаме сериозно на тях, тя дори не си беше направила труда да се запознае с кремчето, което рекламира и сричаше описанието му като второкласник.

Абсолютно!
Това е недопустимо за мен, ако получаваш пари. Да, понякога е готино, когато правят unboxing и не са запознати с продуктите, но след време разчитаме на обективно мнение.

Аз се чудя как и дали въобще правят някакви репорти към брандовете, с които работят?

# 3 907
Според мене проблема с работата не е дали е лесна или не, а дали хората работят с кеф. Говоря главно за по младите до 30. Като се откажат от образованието след 12ти клас, или завършат нещо което могат само да си го окичат на стената и после като им минат годините в които по-лесно се изкарват бързи пари за хора без професия  се чудят какво да правят. Защото съм съгласна, че от социалните мрежи в момента могат да се изкарват добри пари, но ако не се развиваш и не правиш всичко с желание, съвсем скоро ще се пропука розовия балон.... А на повечето от тях вече им личи с колко „желание” го правят.

# 3 908
Може ли дефиниция за успешен блогър? До колкото разбирам от дискусията, това е когато работи с брандове и има много реклами?

Има блогъри, които имат доста читали и не работят с никого.
Моят блог е мъничък като последователи, но го смятам за успешен, понеже имам редовни читатели и дори ги разпознавам вече, демек имам си малко общество. Имам си и няколко, които редовно ме критикуват и си ги познавам вече.

# 3 909
  • Перник
Ох току що видях в ИГ как Лудия репортер пуска детето си- Габриел по някаква пързалка и детето пада по лице, а той се смее лигаво. Направо съм в потрес.

# 3 910
Tuali, не съм я смятала до стотинка колко ще излезе, че иначе като нищо да ми мине меракът.🙈 Солено ще е във всички случаи, но някак оправдано защото нямам сходни цветове или изобщо много сенки. Ще ми е втора пълноразмерна палитра. Най-много ме грабнаха блясъците и паетените текстури, имам някакви насипни, но е голяма досада да слагат, та не съм ги и ползвала много. От сайта дават, че ако поръчам сега ще се достави до 15 декември, тъкмо за празниците да се конкурирам с елхата. 😂

Oo, тогава, щом не си затрупана с още 5 подобни, определено, да, струва си.

# 3 911
Може ли дефиниция за успешен блогър? До колкото разбирам от дискусията, това е когато работи с брандове и има много реклами?

Има блогъри, които имат доста читали и не работят с никого.
Моят блог е мъничък като последователи, но го смятам за успешен, понеже имам редовни читатели и дори ги разпознавам вече, демек имам си малко общество. Имам си и няколко, които редовно ме критикуват и си ги познавам вече.

Едно време имаше едно определние за блогър, много ми е любимо.

Ставаш блогър, не когато ти се определиш за такъв, а когато някой непознат те нарече така. Simple Smile

Дефиницията "успешен блогър" всеки може да си я тълкува различно. За брандовете успехът се измерва в цифри, за читатели/зрители - в добавената стойност, която получават, за блогъра - в ангажираността, която постига.

# 3 912
https://www.instagram.com/p/B4Aq9ZlFkiU/?chaining=true
Малко встрани, но знае ли някоя откъде са обеците на Полина?

П.п. Тъп въпрос. От нейния сайт са, но днес видях и участничка от "Игри на волята" с подобни, та реших, че са от някоя масова марка.

Не знам дали не са ти отговорили, тъй като се опитвам да дочета всичко, но обеците са от aliexpress, излизат при първото търсене.

# 3 913
Може и да има голяма доза егоцентризъм, но според мен има и друго. Когато това ти е основната кариера и от там си вадиш всички доходи е и рисковано и притеснително, защото ти нямаш избор да не го поддържаш постоянно, за да изкараш парички за деца, семейство, разходи.
Не говорим тук за Валери, а за Пепе и хората, които не го правят с цел прищявка и хранене на его, а за да се издържат от това.

Ох, да, нож са им опряли в гърлото да се натискат за "събития", където пада аванта. Тежко е да редактираш снимки и да монтираш. Мога в детайли да ти кажа за колко време се монтира един бозав влог като техните, защото дълго време ми беше професия (не влогърството, видеомонтажа) . Рядко виждам изпипан влог изобщо.
Много е тежко да измислиш с какво да си запълниш безсмисления ден, за да имаш 5 минути материал за влог, които да разтеглиш до 15. Тежко е да измислиш коя чужда идея за видео да изкопираш и как да я направиш с минимум усилие и разход.
Те са си го избрали, не е задължително да работят това. Могат да се изхранват и от копане на домати и шафран, хем еко био идеите им ще добият реален смисъл. Ама нещо, гледам, няма желаещи, всяка втора се бута да инфлуенсърства, без дори да има минимална обща култура.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 22:11 от tuali

# 3 914
Мара Лондонска прави гивауей - списание/каталога на Шанел за новата колекция. Доколкото разбирам е нещо като брошурите на Avon, но марково. Пазарува чанти и дрехи за хилядарки на месец, а на последователите си раздава безплатни списания, които са ѝ подарили... 😒

П. П. Ако някой всъщност знае дали струва нещо?

Общи условия

Активация на акаунт