Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 11 / Октомври 2019

• 258 924
  • 4 401
  •   1
Отговори
# 3 870
Момичета, някоя от вас занимава ли се с блогърство, инфлуенсърство? Това е сериозен въпрос и темата ми е интересна.
Опитах се да си развивам инстаграма, но сякаш не е за мен. Времето и подготовката, която ми отнема една снимка е много. След това да се обработи, да се качи в подходящо време, да напишеш хаштагове и т.н. Имам си основна професия, която много обичам и колкото и да опитвам не мога да съвместя двете.
Понякога се чудя как се справят хората  с толкова много неща.
По-скоро модна линия бих си отворила, повече ме влече Simple Smile
Та бихте ли ме ориентирали ако сте инфлуенсър, какви пари горе долу си докарвате на месец? Ясно ми е, че е много относително, но все пак, възможно ли е да правиш пари от това, а да не качваш постоянно? Май не.

И аз бих казала, че почваш отзад напред. Не смятам, че правилната настройка е "искам да съм инфлуенсър, как да събера Х хора, за да почне да ми носи пари". Със сигурност има хора, които започват и така, но аз лично бягам надалеч от този тип акаунти-скучни и предвидими са ми. Няма какво да науча от тях, всичко е за лайковете и колаборациите. Читавите блогъри първо има какво да кажат и покажат и чак после органично събират последователи. Иначе си обречен да копираш трендовете, което го правят 95%, така или иначе. Струва ми се адски въздухрско да се разчита на единия ИГ, ако зад него не стои и нещо друго...

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 20:49 от tuali

# 3 871
Адски много си личи, когато някой действа с основен стимул пари - справка Константина и Пепе: безкрайни тагове, нелогични колаборации, абсурдно съдържание, наблъскани реклами по 2-3 на пост... Според мен нагласата ти е грешна и както са ти казали, тръгваш отзад-напред. Във време, в което инфлуенсърите са алчни до безобразие, тотално са забравили изначалната идея, стояща зад поддържането на блог/ютюб канал и рекламират на конвейр като в Телешоп, вместо да "инфлуенсват", аудиторията, (включително и себе си визирам) вече се преориентира към следене на малки, "микро" инфлуенсъри, които все още са ентусиазирани от това което правят и нямат безумно тъпи постове с по 5 реклами във всеки и колаборации с всеки бранд, който е предложил такава. В момента, в който някой започне да влиза в спиралата "рутина-влог-giveaway след giveaway", преставам да ценя мнението му и да го следя, минава в графата "проверяване отвреме навреме докъде я е докарал като социален експеримент" и си намирам нов, нефилмиран инфлуенсър, който е все още ентусиазиран и полага старания в съдържанието, което поднася. И да успееш да заработваш прилични приходи, не мисля че ще успееш да поддържаш интереса на аудиторията си, щом отсега нагласата ти е такава.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 20:18 от Crystal Noir

# 3 872
Tuali, не съм я смятала до стотинка колко ще излезе, че иначе като нищо да ми мине меракът.🙈 Солено ще е във всички случаи, но някак оправдано защото нямам сходни цветове или изобщо много сенки. Ще ми е втора пълноразмерна палитра. Най-много ме грабнаха блясъците и паетените текстури, имам някакви насипни, но е голяма досада да слагат, та не съм ги и ползвала много. От сайта дават, че ако поръчам сега ще се достави до 15 декември, тъкмо за празниците да се конкурирам с елхата. 😂

# 3 873
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Това й е професия в крайна сметка и съм сигурна, че е 300 пъти по-изморителна от други професии. Огромна тежест има на плещите й. Адмирации, за това, което прави. Аз просто се притеснявам за здравето й.

Ма разбира се, това самотни майки, които работят на две места, това медицински сестри със смени, по поне 12 часа, а понякога и 24 часа, това лекари, полицаи, хора, които са в сферата на услугите, или пък заети с работа на полето или със животни, техните професии са 300 пъти по леки. Сигурно!

# 3 874
Ох добре, само казвам да не съдите хората, защото не знаете през какво преминават.
Пепе също е самотна майка вече Simple Smile

# 3 875
Ма разбира се, това самотни майки, които работят на две места, това медицински сестри със смени, по поне 12 часа, а понякога и 24 часа, това лекари, полицаи, хора, които са в сферата на услугите, или пък заети с работа на полето или със животни, техните професии са 300 пъти по леки. Сигурно!

Къде сравняваш ти лекари и медицински сестри с ляфстайл коуч и фешан бльогар Пепелджийска?!?

# 3 876
  • Варна
Аз имам идея, Елица да помогне малко на Пепе с редакцията на видеото за Египет, че ще го гледаме за Коледа, иначе. Желязото се кове, докато е горещо. Вместо да използва инерцията от почивката, Пепе се побутва, ти всички ще забравят за нейния Египет, докато пусне влога.

# 3 877
Ако тежестта на плещите й е от професията, няма да повярвам. В никакъв случай не казвам, че това, през което примерно Пепе минава в личен план е леко, но има къде-къде по - тежки професии, от които зависят човешки животи като лекари, пожарникари, полицаи, тежки смени, ниски заплати или липсват от къщи с месеци.. А инфлуцките? Те винаги могат да си дадат почивка, когато имат проблеми в личен план, 1000лв на реклама/пост, без смени, графици и т.н., от тях зависи.. ми нищо, освен собственият им хляб? Ако не искат да ги съдим, да не споделят личния си живот, раждането и разделите си онлайн пред 100к потребители. Няма база за сравнение..

# 3 878
Не съдя никого, но не мога да приема, че обработката на една снимка и писането на тагове е чаааак толкова изморително, съжалявам. Опитвам се да се сетя от коя професия б/влогърството е по-изморително, и не мога да се сетя, но приемам помощ.
А това за тежестта на плещите ще го подмина. Звучи като коментар от teenproblem.

# 3 879
Не съдя никого, но не мога да приема, че обработката на една снимка и писането на тагове е чаааак толкова изморително, съжалявам. Опитвам се да се сетя от коя професия б/влогърството е по-изморително, и не мога да се сетя, но приемам помощ.
А това за тежестта на плещите ще го подмина. Звучи като коментар от teenproblem.

Представям си, ако навремето бабите ни са можели да влогват/ блогват.  Не са открили топлата вода днешните. Години преди нас една майка доста повече е свършвала за ден. Мен лично много ме дразнят мами блогъри, като чели сме от саксия и не знаем как се гледат деца.... все едно раждане и отглеждане са нещо съвсем ново и различно, а като започнат да се жалват колко са изморени.  Аз деца нямам все още , но се обзалагам, че повечето от коментиращите тук имам дни в които много повече работа свършват за ден

# 3 880
Скрит текст:

+1

Pepon, is that you? Rolling Eyes

Скрит текст:

# 3 881
Че има някакъв труд, който се влага във влогването и инфлуенсването, има. Обаче за какво е тоя труд? - За хранене на его. На Валери инстаграмът е чудесен пример. Всеки ден тя прекарва часове наред да планира, позира и редактира свои снимки, така че в края на деня да е максимално красива и харесвана. Като трябва пък да направи едно видео за продукт, идеи за тоалети или пътуване е претупано и пак фокусът е във външния вид и собствената ѝ изгода. Убедена съм, че ѝ приятно да се занимава с това и сигурно ѝ отнема доста време, но не мога да приема, че това занимание като център на битието, цел и професия е нещо повече от обикновен нарцисизъм.

# 3 882
# 3 883
Никъде не съм го сравнила с лекарите, защото техния труд е безценен, безкрайно изтощителен и тежък и в много пъти неоценен и незаплатен достатъчно.

Защо си вадите такива генерални сметки?

Изморително и изтощително е психически ти нон стоп да се стараеш да изглеждаш добре, да снимаш по цял ден, да тичаш по участия и фотосесии с 2 малки деца, да редактираш по цял ден, да мислиш само за интернет и профила си, за аудиторията си, по цял ден да чуваш негативни коментари по твой адрес, хейт и обиди. И личното ти време тотално да отсъства.
Не всеки може да бъде популярна личност, това си има своите недостатъци и трудности.

# 3 884
Скрит текст:
Момичета, някоя от вас занимава ли се с блогърство, инфлуенсърство? Това е сериозен въпрос и темата ми е интересна.
Опитах се да си развивам инстаграма, но сякаш не е за мен. Времето и подготовката, която ми отнема една снимка е много. След това да се обработи, да се качи в подходящо време, да напишеш хаштагове и т.н. Имам си основна професия, която много обичам и колкото и да опитвам не мога да съвместя двете.
Понякога се чудя как се справят хората  с толкова много неща.
По-скоро модна линия бих си отворила, повече ме влече Simple Smile
Та бихте ли ме ориентирали ако сте инфлуенсър, какви пари горе долу си докарвате на месец? Ясно ми е, че е много относително, но все пак, възможно ли е да правиш пари от това, а да не качваш постоянно? Май не.
И аз бих казала, че почваш отзад напред. Не смятам, че правилната настройка е "искам да съм инфлуенсър, как да събера Х хора, за да почне да ми носи пари". Със сигурност има хора, които започват и така, но аз лично бягам надалеч от този тип акаунти-скучни и предвиди и са ми. Няма какво да науча от тях, всичко е за лайковете и колаборациите. Читавите блогър първо има какво да кажат и покажат и пак после органично събират последователи. Иначе си обречен да копираш трендовете, което го правят 95%, така или иначе. Струва ми се адски въздухрско да се разчита на единия ИГ, ако зад него не стои и нещо друго...
Абсолютно съм съгласна! Първо човек трябва да има да каже нещо, да иска да сподели и да покаже.  Аман от бюти, ляйфстайл и фешън. Не знам колко трябва талантлив и открояващ се от другите трябва да е човек, за да направи впечатление и да представи нещо ново и свежо.

Общи условия

Активация на акаунт