Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 11 / Октомври 2019

• 261 414
  • 4 401
  •   1
Отговори
# 3 555
LaughingLaughing
Няма лошо в това мъжът да се грижи финансово за жената, а тя да създава домашен уют. Особено ако и идва от вътре. Но и аз смятам, че за старанието си Елица трябва да получи поне пръстен и дата. Щото и личи колко много се старае да е мила и добра пред Майкъл и роднините му, даже прекалено се старае.

Къде пише, че е за час -два на ден ? Споменах, че може да работи от вкъщи и да си избира по кое време на денонощието да го прави , което заедно с другите и дейности да и връзва някакви доходи.

Обикновено, ако искаш да се издържаш от свободна професия, работиш от сутрин до вечер, а понякога и след това. Няма такова като "седнах на плажа в 3 през нощта и поработих няколко часа". Това е по филмите. Няма безцелно обикаляне насам-натам, ходене на безброй готварски курсове и отскачане до Бг, когато ти скимне.
връзва някакви доходи е много точно казано. Сигурно и стигат, колкото да си плати шампоаните.

Laughing

# 3 556
А защо все се обсъжда, че Елица е държанка?

Ти го каза. Laughing
Никой не е наричал Е. държанка, просто е дразнещо, когато някой каже, че Майкъл я издържа и наскачат останалите да я оправдават как с малко снимки, малко онлайн маркетинг и някакво мизерно магазинче може да се издържа сама. Ми не може. И аз не мога.

# 3 557
Еличка без Майкъл или някой друг паричко щеше да си е вече в България, както нейната френдка. Няма какво да се залъгваме, така лесно не става в чужбина🤑

# 3 558
Не знам Елица каква е била, докато е била с чичот$, допускам, че тогава е била много по-зависима от мъжа до нея, но честно казано този Бърч не ми изглежда да е някакъв много ларж или разточителен с нея, още по-малко пък ми прилича на такъв, който ѝ пълни картата ей така, за да си угажда тя със захар за 70лв или гримчета. Отделно, че скандинавците като цяло не са такива към жените, точно защото феминизъм, равноправие и т.н. Откакто е с него многократно е говорила как спестяват за почивки например, или ограничават харчове за подаръци, когато им други по-належащи разходи. За Малдивите беше казала май, че са хванали по-добри цени, защото не отиват във високия сезон... За гримовете не мога да я съдя, след като години наред се е занимавала с това, нормално е да има купища, за редовна ютубърка даже не е кой знае какво.
Доскоро освен фрилансърството работеше и в Мак. И май не снима само за фирмата на Бърчови, но и за други. Казвала е, че се занимава фриланс и с монтаж и други маркетинг неща. Със сигурност ѝ е по-лесно, че е с него и някои битови грижи отпадат , но за коя двойка не е така? Като цяло не ми се вижда тя да парадира със стандарт, иначе нямаше да споменава, че си прави зъбите и косата в Бг.

# 3 559
Елица попадна на подходящия датчанин обаче. Добре, че не налетя на втори Фичо, че... Но е време нейният ръб да и предложи, а ние да гледаме сватбена подготовка в Дания, според мен ще е интересно.

# 3 560
Мдаа, ако не беше Тиндър, след Чичко Паричко сега щеше да помага на Пепелджийска с децата в БГ.Това го казвам със съжаление, единствено към малките на Антоанета.

# 3 561
Мен леко ме смущава смелостта да определяш кой колко изкарва и дали може или не да се издържа сам. Аз не бих се наела да твърдя с такава категоричност за никой...

# 3 562
Не знам ,кого визираш,но с Бг канал в ЮТуб и малко допълнителна работа-не ,не може.

# 3 563
Дами, вие купували ли сте някога ванилова захар, че сте толкова възмутени? Не я знам даже защо я е споменала. Едно бързо търсене показва, че най-обикновена ванилова захар на Др. Йоткер струва 32 евро за килограм. Ако си е купила нещо, което не е налично и в най-евтиния супермаркет, ето ги десетте лева отгоре... Тази захар ще я ползва няколко месеца. Малко като с Китчънейда звучат последните страници, един си мислел, че бил тиган, други я ожалиха отвсякъде за гадния коледен подарък. Хората, които обичаме да печем и да правим десерти, се радваме на такива подаръци и си харчим парите за подобни глупости като кило ванилова захар. Мога да се лиша от хобито си, за да живея в малко по-добър квартал, ама пък колко да спестиш от маскарпоне и захар... После да стои в апартамента в престижен квартал и да гледа в стената ли?
Аз съм студентка в чужбина и макар да ходя на фризьор в България, зъбите си правя тук. За мен не е нормално пломба да струва 20 евро, а подстригване 35. Laughing

# 3 564
И на мен ми се гледа подготовка за сватба. Дано кулинарният период мине и бързо да идва сватбата Simple Smile

# 3 565
Този някой си показва и си казва, защо да не можеш да твърдиш? Тя да казва, че работи във фирма или държавно учреждение с фиксирано работно време и заплащане?
Както написа Фалон, е смешно да си помислиш, че само от снимки, ютуб и наистина беден онлайн магазин, може да се издържаш.
За Бърч, Мърч или както го наричате, знам много малко, но ми направи кофти впечатление, че на тези години родителите му дават ключ от вилата, за определено време...
Та, нрави и народопсихология, сигурно. Но Елица просто се напъва да е там. Започна и да готви. Личи си, че страшно много иска да им се докаже. Ми, не ми е естествена, каквото ми е и приятелката й, която дори няма смелост да си каже, че ще се развежда, ами, че се "преструктурират" и се вее г@за.

# 3 566
Следя Елица уж отдавна, но нямах представа, че е била с по-възрастен спонсор/благодетел. Колко по-голям е бил от нея и има ли някъде снимки или стари клипове, където го споменава? Или връзката е била тайна?
Относно коментарите за зъболекаря, фризьора и маникюра смея да кажа, че аз също живея в чужбина, мога да си позволя да ползвам такива услуги тук, но в България самите специалисти са в пъти по-добри (от мястото, където живея аз). Затова винаги когато се прибирам съчетавам нещата и ходя в родния си град.
Мисля, че е нормално двама души, които са в сериозна връзка и живеят заедно, независимо дали са женени или не, да си помагат финансово. От личен опит мога да кажа, че намирането на добре заплатена работа в чужбина е трудно, независимо от образованието и опита.

# 3 567
Следя Елица уж отдавна, но нямах представа, че е била с по-възрастен спонсор/благодетел. Колко по-голям е бил от нея и има ли някъде снимки или стари клипове, където го споменава? Или връзката е била тайна?
Относно коментарите за зъболекаря, фризьора и маникюра смея да кажа, че аз също живея в чужбина, мога да си позволя да ползвам такива услуги тук, но в България самите специалисти са в пъти по-добри (от мястото, където живея аз). Затова винаги когато се прибирам съчетавам нещата и ходя в родния си град.
Мисля, че е нормално двама души, които са в сериозна връзка и живеят заедно, независимо дали са женени или не, да си помагат финансово. От личен опит мога да кажа, че намирането на добре заплатена работа в чужбина е трудно, независимо от образованието и опита.
Възрастен доста от нея, но запазен. Измъкнал я, прибрал я, направил и уж някакво бизнесче, понеже Елица си спомням беше млада, не повече от 20 и малко, без стаж, нищо. Водеше я, също.Та, тогава тя е нямала нищо, като финанси, та за някакъв скандинавски модел, който твърдите, че спазват с новият, нещо не ми се връзва. По-скоро е деспот и особняк, какъвто аз го виждам. След раздялата изтри влоговете с първият. Търсила съм ги.
Да, ще се повторя, няма лошо, двама души да си помагат. В нейният случай е поредният. Дано последен, че съвсем ще ми падне в очите.

# 3 568
А защо все се обсъжда, че Елица е държанка?

Ти го каза. Laughing
Никой не е наричал Е. държанка, просто е дразнещо, когато някой каже, че Майкъл я издържа и наскачат останалите да я оправдават как с малко снимки, малко онлайн маркетинг и някакво мизерно магазинче може да се издържа сама. Ми не може. И аз не мога.

Напротив, точно “безполезна държанка” бе наречена.

За Майкъл - кое му е кофтито на това, че са му дали ключ от къщата, докато отсъстват?

# 3 569
Не знам ,кого визираш,но с Бг канал в ЮТуб и малко допълнителна работа-не ,не може.
А ти знаеш точно колко часа работи на седмица и по колко взима? От къде тази информация при положение, че качва по две видеа на месец и доколкото съдя от темата не залива ежечасно със сторита?

И малко ми се разминава теорията на феминизма на някои. Що не работи и изкарва на равно с Майкъл и в същото време дека ѝ е пръстенът и кога ще я вземат за булка? Последно да е независима или... Имам чувството, че за някои хора бракът оправдава всякакво битие, камо ли пък деца. Тогава вече няма съмнение колко точно е полезен някой и хобитата, и развлеченията стават значими.

От чиста психологическа гледна точка според мен тя дава прекалена (за някои) грижа, защото на нея ѝ е липсвало. Няма силна връзка със семейството и се стреми тя да създаде такава с приятеля и неговата рода, която определено си личат като топли хора. И мисля забравяте, че е загубила майка си на много млада възраст. Били са близки, как няма да не ѝ липсват тези отношения и къде по-хубаво да ги търси при майката на партньора си и евентуална баба на децата ѝ, която си личи че я обича и може също толкова силно да е копняла за дъщеря и да търси близост.

Общи условия

Активация на акаунт