Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да отуча котката си да хапе?
Как да се справя с космите на котката в дома?
Какво да правя, ако котката ми изчезне след достигане на определена възраст?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да отуча котката си да хапе?
Отучването на котка от хапане може да се постигне чрез няколко метода. Важно е да не насърчавате играта с ръце, тъй като това може да доведе до нежелано поведение. Опитайте леко потупване по носа, пръскане с вода или дърпане на ухото, за да отклоните вниманието й. Освен това осигурете играчки за дъвчене и избягвайте играта с ръце, за да предотвратите бъдещи инциденти.
-
Как да се справя с космите на котката в дома?
За намаляване на косми от котка в дома, препоръчително е редовно ресане с Furminator, специална четка за котки. За почистване на килими и дивани се препоръчва използването на ролка с лепящи листчета. Освен това вълнените топки в сушилнята могат да помогнат за обиране на косми от дрехи и спално бельо.
-
Какво да правя, ако котката ми изчезне след достигане на определена възраст?
Изчезването на котка след достигане на определена възраст може да бъде свързано с териториално поведение и търсене на партньор. Кастрацията на мъжката котка може да помогне за намаляване на това поведение, тъй като кастрираните мъжки нямат инстинкт за борба за женска и обикновено си седят вкъщи. Това може да бъде ефективен начин за предотвратяване на изчезването на котката след достигане на определена възраст.
-
Какви са методите за обезпаразитяване и кастрация на котките?
-
Как да се грижа за кастрирана котка по време на възстановяването й след операция и как мога да помогна на котката си да се възстанови след операция?

И аз го забелязах доста късно.
Само за снимка, че не го понася. Подариха ни го на майтап. Не го извеждаме 

Подобни боклуци винаги гледам да са добре завити, не само заради домашните котета, но и заради уличните, които ядат от кофите. И консервените кутии е добре да са измити или поне добре смачкани, за да няма заклещени главички.