1 АЕГ - тема 3

• 68 349
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
моето не иска мат паралелка.
ако някое иска мат и език, а не език и др. вкл. мат, бих препоръчала НПМГ след СМГ.

# 661
И аз за математиката бих препоръчала НПМГ, ако не влиза в СМГ.
По математика съм доволна от Стаменов и Георгиев, доста ги юркат, доста взискателни.

Относно другите въпроси:
За нивото на езика са отговорили - минимално заложеното е В2, но както каза една преподавателка  - няма как да ми учат Шекспир в оригинал, и да са на ниво В2, не се безпокойте. Simple Smile Надгражда се.
ДО - справиха се доста бързо и адекватно още миналата година, когато се наложи тази система. Имаше първите няколко седмици напасване, по коя програма и система да работят, едните Зуум, други Тиймс, трети Школо, но после се уеднаквиха и нещата се нормализираха.  Не са имали често отсъствия на учители, търсят се заместници.
Многото клубове по интереси са голям плюс за гимназията, не го разбирах, докато щерката не влезе там. Тя вече бе  на курс по латински, кулинарен, преводи, фотография...Доста се разширяват и мирогледа, и познанията , и контактите.
Среда - Специално от техния клас нямам оплаквания, тя си и намери чудесна компания сред съучениците. Чувства се определено добре.

# 662
Имам едно на ум за Кокинова, аз лично не съм привърженик на писането на средно аритметично за срока, тъй като това отрича възможността на едно дете да компенсира слаби оценки и да тръгне нагоре по предмета.
Между другото за дете с афинитет към математиката, бих препоръчала 125-то, ако не влезе в СМГ.
Да, това е кофти. Ние сме при Георгиев и той вписва текущите оценки като десетична дроб и на тази основа смята и закръгля срочния успех.

Нашата класна в 8 клас е Яна Божинова, прекрасна е. Пожелавам на децата да им се падне тя, детето ми видимо дръпна по АЕ тази година. И в ДО, и в ПО жената се старае и раздава максимално.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 15:28 от Анонимен

# 663
  • sofia
Павлета Сунгурова също разкошна!

# 664
Да, и на щерката беше класен Сунгурова в 8ми клас, още им липсва. Simple Smile
Сега ходи на Преводачески клуб при нея.

# 665
  • sofia
А някакви активни клубове имаше ли по време на ДО? Сигурно са се провеждали онлайн или...

# 666
Щерката казва, че са се провеждали тези, които позволяват онлайн участие. Но примерно "замразиха" кулинарния клуб, народните танци...Не е сигурна за духовия оркестър.

# 667
  • София
Дъщеря ми е в клуба по екскурзоводство, взе изпит в Министерството на туризма и е много доволна.

# 668
  • София

Колебанието ни за НЕГ е, че тя преди месец взе с отличен В1 в Гьоте институт, пък английски не е учила досега и ни се искаше някак и двата да ги развие, а в немската не знам доколко на ниво е вторият език.

Най-вече искам детето да е щастливо и да попадне в хубава среда. В крайна сметка искам тя сама да си избере училището, но все пак да й представя плюсовете и минусите на двете училища.

Да не идвате от Шилер Simple Smile

Щерката беше с подобно колебание преди 3г. НЕГ не я мислеше, просто си продължи курсовете в Гьоте.
Ако искате лесно изкарване с успех над 5,50 това е гимназията, ако искате детето да учи, май трябва да изберете друга гимназия, нямам наблюдение над 1НЕГ, но имам страхотни отзиви за 73то, то нали се води 2НЕГ.

# 669
  • София
Павлета Сунгурова също разкошна!
Да, класната на 8 Ж е уникален човек и много се харесаха с децата. Затова ще им е класна и догодина Simple Smile
Относно математиката, моето дете не е изявен математик, но е личност която обича да се надгражда и г-н Георгиев, определено успя да я мотивира да хареса математиката, също така и учителя от СМГ много и хареса.
Едно основно нещо ми харесва в 1АЕГ и то е, че се държат с децата като с големи хора. Доста проекти и самостоятелни работи. Учителят по БЕЛ г-н Павлов ги хвърли в дълбокото с писането на есета още в началото на годината, разискване на морален проблем и доста дискусии.
Относно средата има всякакви деца, няма как да са еднакви, но дъщеря ми определено си намери нейната среда и е щастлива, а това е важно.
Както ми каза една майка на деветокласник, сближава ги общата трудност. Като ги налегнат тестове и изпити си помагат.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 08:30 от ✿ Надежда ✿

# 670
  • София-Младост
Няма как да им е класна пак, те са само за осми клас.

# 671
Това сигурно ли е, и на нас ни казаха, че класният ръководител ще се запази и догодина?

# 672
  • София-Младост
Това сигурно ли е, и на нас ни казаха, че класният ръководител ще се запази и догодина?
Ако няма някакви промени в последните години. В осми клас винаги са едни и същи класните ръководители за всеки нов випуск, само ги въртят (май с 1 паралелка). )В 9 клас те не им преподават, така че няма и как да са им класни.

# 673
Възможно е да им остане Сунгурова класна, защото в 9 клас ще ги поеме един общ учител по АЕ, който ще преподава на целия випуск. Има логика той да си остане класен на неговия клас. Останалите учители поемат пак 8 клас и така. Тази година явно късметлийчетата са 8 ж, няма да свикват с нов учител по АЕ, с нова класна.

Поне така беше едно време в ЕГ, разсъждавам по аналогия.

# 674
Здравейте, дъщеря ми е седмокласничка и сега й предстои да подреди желаните от нея училища. Колебаем се между I АЕГ и I НЕГ като първо желание и в тази връзка бих искала да задам няколко въпроса. Изчетох темите дотук - и за негативите, и за позитивите, които май най-често са свързани с голямото разнообразие от извънкласни дейности.

- Какво максимално ниво на английски придобиват децата по Европейската езикова рамка след завършване на 12-и клас (без частни уроци), има ли преподаватели англичани, също и на втория избран език.

- Тъй като е с високи резултати на олимпиадите по математика, ме интересува какво е нивото на преподаване на този предмет в гимназията, има ли отбор и съответно допълнителни часове?

- Четох, че организацията по време на онлайн обучението не е била добра, че много преподаватели са пропускали часовете си. Вие как я оценявате? Моята девойка си учи, не се скатава, силно мотивирана е да се представя на ниво?

- Доволни ли сте от средата, в която са попаднали децата ви, и най-вече те чувстват ли се щастливи като ученици в I АЕГ?
Писах Ви на лично

Общи условия

Активация на акаунт