Американски колеж - осемнадесета тема

• 45 029
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Не мисля, че някъде има пълен изпит.
А и да има, тренировките по СЪДЪРЖАНИЕТО​ на изпита са безполезни. ФОРМАТЪТ на изпита се разбира и от два-три откъса.
Не знам някой да не са го записали, защото не е бил наясно с какви документи да подаде. Но знам за доста случаи на провалени от пренапрягане и претоварване с очаквания.
Още веднъж - средното от СРОЧНИТЕ оценки трябва да е поне 5.00. Тези, които не могат да го изкарат без да се замислят по въпроса, просто няма смисъл да кандидатстват.
Хорариумът го искат най-вероятно за да видят дали няма изпуснат предмет в справката от електронния дневник.

# 76
  • Отвъд алеята зад шкафа
А деца, които са ходили на пробни изпити по школи и после са приети в АК, споделяли ли са дали има прилики между ПИ и този в АК?

# 77
Цял и аз никога не съм виждала. Но скролни в този документ (същият, в който се обяснява как се кандидатства):
https://drive.acs.bg/pr/Admissions_Exam_Guide.pdf

Има ужасно много примери от предишни изпити, включително има и отговорите на въпросите.

Ежко, 'айде да не казваш кой има смисъл и кой няма смисъл да се пробва? Задавам прост въпрос, дали детето ми има шанс да учи там, ще кажат от АК.

Скрит текст:
ТришаР, дали вчера не беше и ти там? Мисля, че мернах сина ти.

# 78
Мария,
Не казвам аз. Казват го от колежа. А аз споделям напълно тяхното мнение.
И хайде да смекчим тона. Опитвам се съвсем добронамерено да съм от полза, като визирах общия случай (а не вашия конкретно).

# 79
Обърнете внимание: Средния успех за срока да е над 5, не да няма оценка под 5.  Дори по физическо да е 3, с 3 шестици и останалото 5, пак покривате 5 за срока. По-спокойно с този срочен успех, фвс няма да обърне каруцата, ако всичко друго е наред Hands V

# 80
  • София
А деца, които са ходили на пробни изпити по школи и после са приети в АК, споделяли ли са дали има прилики между ПИ и този в АК?
Има, при моя почти се уцелиха и оценките...съвсем точно му измери "капацитета". Отделно, му повлия доста възпитателно, стресна се, започна да мисли какъв да е вариант Б. Това, което няма как да научите от ПИ, е какъв ще е "капацитетът" на конкуренцията (това се отнася само за страндартните деца, които не са математически таланти).

Аз не съм съгласна с Ежко, смятам, че добрата подготовка за изпита в АК е от значение. Не всички деца са достатъчно "събудени" в 7 клас.

# 81
Знам и не искам да правя тренировка по съдържанието, а точно исках по формата да видя как ще се справи. Вчера в презентацията показаха бланката за отговори и имаше до 42 Simple Smile щеше ми се да му дам тоя тест с 42 въпроса за 25 мин да тренира кое да прескача. По принцип все още не знаем (той се чуди) дали това искаме да е неговото училище, но за да избира все пак трябва да е приет Simple Smile

# 82
  • София
За тренировка на формата можеш да го запишеш на пробен в която и да е от школите - Лого 3, Хасъмска, Кортезов, Магнет.

# 83
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мария, ти защо не запишеш Ния на пробен изпит? Аз мисля да я запиша наборката, за да се ориентираме и двете какво да очакваме.

# 84
О, да, ще я запиша. Честно казано за АК съм по-спокойна, че ще се справи, отколкото на нво бел (там имам много неизвестни).
Аз си питам тук, за да ми е ясно всичко. Просто съм такъв човек, прекалено пунктуална, което го считам за мой недостатък.

# 85
  • Там, където мечтите се сбъдват
О, да, ще я запиша. Честно казано за АК съм по-спокойна, че ще се справи, отколкото на нво бел (там имам много неизвестни).
Аз си питам тук, за да ми е ясно всичко. Просто съм такъв човек, прекалено пунктуална, което го считам за мой недостатък.

Подаването на документи за кандидатстване е много добре организирано. Стъпка по стъпка е и ако нещо не е ок, примерно снимката на детето, ти пишат, пращаш нова и така. Няма как да подадеш нещо неясно и да не те информират и да ти приемат документите, и таксата за изпита.

Знам и не искам да правя тренировка по съдържанието, а точно исках по формата да видя как ще се справи. Вчера в презентацията показаха бланката за отговори и имаше до 42 Simple Smile щеше ми се да му дам тоя тест с 42 въпроса за 25 мин да тренира кое да прескача. По принцип все още не знаем (той се чуди) дали това искаме да е неговото училище, но за да избира все пак трябва да е приет Simple Smile

По думите на сина ми, той ходи на 2 пробни, нямали са много общо с реалния, особено есето. Миналата година започнаха с есето, не знам дали всяка година е така, бяха пратили мейли на децата седмица преди изпита за да ги информират как ще протече и бяха написали, че първия модул, ще бъде есето.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 09:25 от Фран

# 86
  • Отвъд алеята зад шкафа

По думите на сина ми, той ходи на 2 пробни, нямали са много общо с реалния, особено есето. Миналата година започнаха с есето, не знам дали всяка година е така, бяха пратили мейли на децата седмица преди изпита за да ги информират как ще протече и бяха написали, че първия модул, ще бъде есето.

То миналатата година темата на есето си беше малко кофти, не се учудвам, че децата масово са били изненадани неприятно.

# 87
Резултати от мое запитване към Националния Инспекторат по Образованието:

# 88
  • София
Как този отговор се връзва:

1. С ето това: https://156ou.bg/wp-content/uploads/2019/05/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D … D%D0%98%D0%9E.pdf

2. С получаването на мейлите с  линка за онлайн анкетата от домейн на МОН - т.е. имейлите на родителите са били предварително достояние на МОН.

Кого лъжат? (Сарказъм). Защо няма да питам, то е ясно. За МОН GDPR не съществува. Асоциации с НАП няма да правя.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 09:23 от Sharky*

# 89
  • софия
Ама толкова думи и нищо казано! Ейййй факири са!

Общи условия

Активация на акаунт