Слънчеви юнски късметчета, 2020г

• 21 357
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Здрaвейте мaми, имaте ли проблем cъc cтомaхa? Моят cтрaшно къркори и имaм тъпa болкa от време нa време ,дaже cнощи cънувaх ,че нa рaботa не отивaм и им кaзвaм ,че ме боли cтомaх 😀😀😀😀

# 601
Умирам от нетърпение да мине седмица до прегледа. Много се чудя дали правилно постъпих като планирах първия преглед чак в 7 седмица. Четох за извънматочна и се фрапирах. Дано да не е такава, все пак би трябвало да има симптоми в такива случаи...

# 602
И ние вчера чухме сърце 137 удара в минута, в 6г .с и 3 дни, чува се с доплер, вагинален ехограф, като мен ме карат да си сложа ръцете, свити в юмруци  под таза, живичко е Simple Smile след 2 седмици пак... предполагам заради инвитрото ще ме побъркат от прегледи, и дори още не съм пускала изследвания

# 603
По бабини поверия - яде ли ти се сладко - щи имаш момиче,  яде ли ти се кисело - момче 🌸 в интернет го  бях чела предните дни
С първата ми бременност умирах за лимони. Носех си на работа и си режех от време на време. По заведенията си поръчвах всичко с лимон. И на финала - момченце! Така че може и да има нещо вярно.

# 604
  • Варна
Nature Sun With Face Добро утро момичета Simple Smile аз днес съм на първи преглед. Може би ще е още рано да му чуем сърчицето, но аз ще съм доволна дори и само да го видя. Heart
Veselina и моят стомах къркори , но от глад Grinning Извинявайте,че постоянно говоря за храна, но последната седмица това върти ежедневието ми - какво да ям ? Винаги съм била от тия момичета дето ядът и не пълнеят. Май сега е моментът в който това ще се промени, защото постоянните ми 45 килоглама вече са 48! Grinning
Вкъщи ММ ме глези супер много, чак се престарава. Не ми дава да правя нищо, само ме храни Grinning Оставям го засега не ми пречи, нека и той си изживее момента както му е готино. Ние не сме казали още на никого и ми е много тудно да се крия, защото пушех цигари и много се набива на очи че не пуша. Имало някакво поверие, че ако те питат "Бременна ли си?" не трябвало да лъжеш. Не било хубаво. Заете ли за такова нещо?Аз попринцип хич не вярвам в такива неща, но сега нещо ми става и квото чуя все е вярно и все ще се случи. Паника, която разбирам,че и при вас е налична.
и така много дълго стана Simple Smile Искам да ви кажа, че се радвам на всики ви, и на всички чути сърчица и всяко вълнение покрай нашите малки оризчета в коремите Simple Smile Heart Надявам се всичко да е наред с всяка една от нас! Слънчев и хубав ден ви желая! Аз съм в прекрасно настроение! Flowers Hibiscus Nature Sunny

# 605
Ооооо, аз мисля да не спазвам поверията,  даже не искам да ги знам,  за да не се филмирам... Моето семейство и семейството на ММ знаят за бременността,  на най-близките ни фр ще споделим след прегледа за сърце,  а на останалите след 3 месец. Онзи ден на гости на баба ми се дават всевъзможнни неща за ядене и пиене и аз отказвам (засега нямам апетит като за бременна и се възползвам да не ям много, че след няколко месеца,  когато няма да мога да не ям, ще ми се плаче от кг...),  таааа баба ми ми казва: вземи си поне 1 хапка или 1 глътка пий от това,  което ти се дава,  за да не ти е злоядо детето и да отказва после то храна.... Не взех нищо- казах й, че не вярвам на такива глупости и си слушам тялото от какво има нужда.

Друго поверие е, че не трябва да си подстригваме косата докато сме бременни,  защоото се реже късмета на бебето.... Аз не се подстригвам всеки месец,  а на 3-4 махам връхчета,  ама от юли не съм минавала под ножицата и не знам ще издържа ли до догодина юли...

Вие какво мислите по темата с табутата по време на бременност?  Ще спазвате ли народните поверия?

Лимонче, според мен не се тревожи, че имаш апетит. Тялото ти се подготвя да износи рожба,  може би ти трябват тези кг,  за да е по-лесно и за теб,  и за бебче да расте. Щом цял живот си с бърз метаболизъм и ядеш без да ти се лепи, поддържаш си 45 кг,  родиш ли,  тялото ще разпознае,  че вече няма да отделя двойно вещества и да се грижи за двама души и супер бързо ще влезеш в старата си форма.

# 606
Аз пък съм чувала, че ако е момченце бебето не е добре да се подстригваш.. Ако е момиче - няма проблем Joy
Аз се подстригах миналата седмица, косата ми беше ужасно нацъфтяла, нямаше шанс да я изтърпя до Май/Юни.
Ако е момче ще му мисля дали ще повторя Joy но като цяло не вярвам много в това.
Но пък, ако ме попита някой дали съм бременна може би няма да отрека.

# 607
За отричането - моето лично усещане е, че не бих отрекла нещо такова, както и не бих излъгала, че съм болна. Малко като да не предизвиквам лош късмет.
Всичко останало за мен са глупости. Ако искам ям, ако искам не ям, косата ще си подстригвам със сигурност, на такива поверия не вярвам.

# 608
Добро утро Nature High Brightness

Много се вълнувам като чета какво споделяте за прегледите си! Моят ще бъде чаааааак на 8 ноември и вече нямам търпение Blush

Фифиана, и моят първи преглед ще е в 7г.с.+1ден, така че не мисля че си закъсняла, даже напротив - ще се види и сърчице, а и няма да има опасност да те стресират с липсващ ембрион и т.н. А за извънматочна бременност щеше да имаш много остри болки от едната страна и едва ли щеше да можеш да си изчакаш прегледа, така че се отпусни и се наслаждавай Kissing Heart

Ох, аз прочетох нещо и исках да ви питам - чували ли сте че не трябва да се консумират някои подправки (чубрица, босилек, риган и т.н.) при бременност? Пише че можели да предизвикат контракции, но на мен нещо не ми се вярва, защото при готвене не се ползва толкова голямо количество... Може би важи за чайове и екстракти от тях Thinking

# 609
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз не съм суеверна. С малкия ядох сладко, пък си е момче, също скъсих доста косата си към 6м, достойнството си му е непокътнато Grinning
Хич не вярвам на тия неща аз и дори не знам от къде идват. Ама аз и не държа детето до 40 ден вкъщи, например..
Не бих излъгала ако ме питат бременна ли съм обаче. Не виждам смисъл.

# 610
Здравейте, мамчета🎀💖🤗 и честито за чутите сърчица💝💝💝И аз нямам търпение до първия преглед,но още е мн рано,в 5с+2д съм ,наистина момичета откача..Искам да кажа на всички и в същото време не мога...Не робувам на суеверия ..особено пък що се отнася до поддържане на косата, ...дори онзи ден бях на фризьор..за мен точно в този момент тя има нужда от повече грижа.Безумие си е да чакаш година ,защото режеш на детето от късмета или на момченцата им скъсяваме достойнствата..😃🧐 Да ме прощават бабите🙄😂 ,ама в тази глупост няма капка логика.А момичета ,знам,че е мн мн мн рано ,но имате ли идея как ще се казват вашите бебета? Аз мисля моето да е на майка ми, но една от глезените варианти направо ме дразни  и като го казвам ,хората продължават с нея.Нз как ще излезем на глава, ако бобчето е момченце...дайте съвет, как да настоявам на моето ,без да засегна някой накрая ,щото мн ме дразнят.Ще им предложа да си родят един и така да си му казват.А на шефовете кога се казва ,вие съобщихте ли вече?🙃

# 611
Здравейте, момичета! Мина и моят първи преглед. Видя се сакче, на място си е, след 10 дни отново за установяване на сърдечна дейност. Аз хем не съм суеверна, хем ще изчакам с казването засега. В работата обаче може и да се наложи, защото започват вируси, грипове и вероятно ще отсъствам повече. Вие кога мислите да казвате? Също така чулите вече сърчице, каква е следващата стъпка? Кога е прегледа? Чак за феталната или преди това? Blush
Хубав ден ви желая!

# 612
Здравейте, мамчета🎀💖🤗 и честито за чутите сърчица💝💝💝И аз нямам търпение до първия преглед,но още е мн рано,в 5с+2д съм ,наистина момичета откача..Искам да кажа на всички и в същото време не мога...Не робувам на суеверия ..особено пък що се отнася до поддържане на косата, ...дори онзи ден бях на фризьор..за мен точно в този момент тя има нужда от повече грижа.Безумие си е да чакаш година ,защото режеш на детето от късмета или на момченцата им скъсяваме достойнствата..😃🧐 Да ме прощават бабите🙄😂 ,ама в тази глупост няма капка логика.А момичета ,знам,че е мн мн мн рано ,но имате ли идея как ще се казват вашите бебета? Аз мисля моето да е на майка ми, но една от глезените варианти направо ме дразни  и като го казвам ,хората продължават с нея.Нз как ще излезем на глава, ако бобчето е момченце...дайте съвет, как да настоявам на моето ,без да засегна някой накрая ,щото мн ме дразнят.Ще им предложа да си родят един и така да си му казват.А на шефовете кога се казва ,вие съобщихте ли вече?🙃
Здравей пеперудка ☺️
Мои приятелки споделиха, че още като те приемат да раждаш питат за 2 имена . Мъжко и женско.  Така че ти си решаваш. Според мен трябва майката да избере името, защото много лесно на чужд гръб да се лее мозък и да се искат разни неща. При мен се е получило цирк. За това сега името ми е сложно. Ако трябва да съм честна,искам да е на баща ми кръстено. Защото ще е около неговата дата ,а и съм привързана към него. Няма да е инат,ако се тръшна. Просто наистина да си правят деца,да ги износят и да си ги кръщават. Има познати на наще ,сърдели се на децата си 1 година заради името. Ако на мен свекито ми се разсърди,ще вдигна банкет 😂.
Шефовете... Аз съм 6г.с и 5д. Ходя си на работа. Идват всеки петък при мен от Пловдив ..чудя се как да им го поднеса. Но колкото може по-скоро,за да има време да реагират . Да доведат някой да си го обича, докато съм в кондиция ,а знае ли се или не ..може да започне да ми става лошо.. Но ще работя докато се чувствам добре и не започне да ми личи. Че в моята сфера на работа ,не е много здравословно.
Успех

# 613
  • Plovdiv, Bulgaria
За 1м съм смъкнала тсх от 3,98 на 1,63. Май няма да се наложи промяна в дозата, което ме радва.

Аз съм казала на началничката ми, ако в петък всичко е наред, ще уведомя и големия шеф писменно.

Сина ми не е кръстен на никого. Не виждам смисъл да го правя. Ако някой сам пожелае да кръсти детето си на майка/татко/баба/дядо, да, нека, но заради натиск от някъде...не бих. С второто смятам да е същото. Никой няма право да се сърди..А при нас и никой не се сърдеше де. Баба ми се опита да подметне, че трябвало на някоя баба или дядо, било уважение. Само я питах как се избира кого уважаваш повече в такъв случай? Естествено не очаквах отговор. Аз си знаех как ще се казва сина ми, още преди да кажат че е момче Simple Smile Сега също си имам намислени имена, но ще видим.
В болницата са питали мъжа ми как се казва.

# 614
Здравейте и от мен!
Днес бях на преглед да чуем сърчицето... чух го, видяй го и всичко е наред, видях ръчичките, крачетата и дори гръбначния стълб! Направо не знам как дочаках тази дата, стори ми се като година, но ето че важният ден мина и аз съм повече от щастлива! Дано и занапред всичко да е наред! Късмет и леко бременеене на всички!

Общи условия

Активация на акаунт