Слънчеви юнски късметчета, 2020г

• 21 344
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Изостанала съм, явно преди 5 години го е нямало това чудо Пренатест. Но като му видях цената, отново ще го пропусна Laughing

# 631
И аз днес бях на преглед по здравна каса и се видя ембриончето, но сърце на тези видеозони няма как.Та ще си чакам вдругиден часа при частния лекар.

# 632
Аз и двете деца си кръстих както си бях харесала,  за момченцето мъжа ми искаше да е на баща му но аз съм на мнение че не искам да е на родата за да няма сърдити.  С третото мъжа ми  предложи име ако е момче  което не е  на роднина и затова съм съгласна пък за момиче ще го мисля въпреки че знам  че.пак ще е момче.

# 633
Добър вечер.  И аз се интересувам от пренатест. Но наистина не е по здравна каса ..верно за здравето на детенце няма мерило,но няма ли изследвания,които да са задължителни и да дават точна информация за развитието на плода. Освен 4д и тнт...

# 634
  • гр. София
Здравейте, да се представя и аз, тъй като досега само четях, но ето да се включа и аз с няколко въпроса, ако има запознати да помагат. Така... в 7 седмица съм, на 32 години, като си имаме и батко на 8 години, така че ми е втора бременност. Но имам чувството , че ми е за първи път. Записах си час за преглед за утре в Майчин дом и аз като всички вас нямам търпение да видя малкото човече Simple Smile И аз вече имам леко издуто коремче, сутрешно гадене и вечерен апетит 😂 Трудно издържам на динамиката в офиса и скоро май ще се преориентирам, ако не ми по отминат неприятните симптоми. Та имам един въпрос. Някоя от вас дали си е правила застраховка, която включва раждане и къде, ако има такава мама може ли да сподели 😉

# 635
Аз за Пренатест да споделя мнението си.Първо си е доооста скъпичко .Да, за децата си не трябва да мислим за средствата които даваме,но аз лично нямам възможност да дам тези пари ей така,за една кръвна проба от мен,която щяла да даде информация дали детето ми ще има някакви проблеми.Да ме извиняват тези,които го правят ,но аз поне не мога да си го обясня.Ъо все едно сега да ти вземат проба и да ти кажат дали ще се разболееш от рак след някоя година ,какво остава за детето ти,което още не се е развило и т.н.
С риск да ви прозвуча остро за мен това си е чисто обирджииство по законен път ,като с билетите от националната лотария.
Най-смешбо даже ми става като пвстох,че за една болест да проверят дали ще има детето е еди около си пари,за две друга дума и т.н.Демек даваш си парите,то пак може да се окаже болно,ама няма да е от това,за което ти си бил платил.
Аз бХС и ФМ ще си направя и ранна и късна,но там поне ще се гледа обстойно самия плод,а не само проба ,която се праща пак в Германия и не се знае какво става с нея и за какви цели я ползват.

Това е лично мое мнение и на никого не го насаждам дори да не е правилното !!!

# 636
Рали, и аз ще правя пренатален тест, само че се казва Панорама и се прави в централата на Цибалаб. Цената му е много по-приемлива, а е със същите параметри Blush

Още преди да започнем да правим опити, с ММ решихме да направим такъв тест, защото сме се наслушали на истории, в които БХС дава висок риск за Даун и след това резултатът се оказва напълно погрешен, или за такива, при които е обратното. Всеки сам си преценява какво би могъл да си позволи, но аз бих предпочела да си "купя" спокойствие за следващите 7 месеца, вместо да купувам излишни бебешки принадлежности. Wink

# 637
  • Варна
Омче, гледах днес всички видове пренатални тестове и видях и Панорама, но това, което гледам е на същата цена (за същите параметри). Нали за този говориш?

Отделно от това, на повечето (Щото видях, че има и други видове) няма информация дали ги правят във Варна, а Пренатест може и тук. Ще говоря и с АГ тя също се надявам, че ще ме насочи. Wink

# 638
Има ли мамчета от Плевен, пак да питам 🙃🙃🙃
има да Simple Smile
пиши на лично

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 10:53 от AnMary

# 639
Здравейте, да се представя и аз, тъй като досега само четях, но ето да се включа и аз с няколко въпроса, ако има запознати да помагат. Така... в 7 седмица съм, на 32 години, като си имаме и батко на 8 години, така че ми е втора бременност. Но имам чувството , че ми е за първи път. Записах си час за преглед за утре в Майчин дом и аз като всички вас нямам търпение да видя малкото човече Simple Smile И аз вече имам леко издуто коремче, сутрешно гадене и вечерен апетит 😂 Трудно издържам на динамиката в офиса и скоро май ще се преориентирам, ако не ми по отминат неприятните симптоми. Та имам един въпрос. Някоя от вас дали си е правила застраховка, която включва раждане и къде, ако има такава мама може ли да сподели 😉

На много места има такава застраховка, например Бул Инс и Дженерали. Но трябва да си я направила преди да забременееш, а някои изискват и да не раждаш в първите 6 месеца или година след сключването на договор.

# 640
  • Варна

На много места има такава застраховка, например Бул Инс и Дженерали. Но трябва да си я направила преди да забременееш, а някои изискват и да не раждаш в първите 6 месеца или година след сключването на договор.

Аз имам такава застраховка към Лев инс, но в пакета ми няма раждане. Предишната,която използвах беше по-разширен пакет (съответно и по-скъпа на месец) и тя включваше раждане, избор на екип, изследвания - всичко. Това беше на България здраве.

# 641
А резултатите от пренатеста 100 % гаранция ли дават, че са верни? С първата бременност си правих само първата ранна ФМ и нищо друго. Точно заради липсата на 100 % сигурност от резултатите на БХС реших да си спестя излишните притеснения. Мисля, че и сега попадам във възрастовата група, за която не е задължително изследването и пак ще го пропусна. Особено пък тези, които се правят след 3тия месец. Какъв е смисъла, ако недай си Боже излезе, че детето е с проблеми?
Мислете положително и не се филмирайте без причини.

# 642
Аз съм с ДЗИ, покриват 800лв за следене на бременност и май още толкова за раждане, другото си доплащаш, но преди беше директно, а сега аз си плащам и взимам фактури, те възстановяват след това

БХС е математика, ако сте над 35г резултатът ще е лош, две мои приятелки минаха по този път, пренатестът е изследване на генетичен материал на бебето, съдържащ се в кръвта на майката, сигурен е, като първият пакет е безмислен, тризомиите се хващат с ултразвук на ФМ, реално средният и големият пакет имат смисъл, някои болници дават отстъпка, ако ви пратят от Вита, имате 10%, но още не съм се интересувала как точно става

# 643
Здравейте бъдещи мами в 5г.с +4 съм и от събота съм с настинка, обаче хремата не минава. Използвам стеримар за промивка и еуфорбиум капки, но не се оправям, бихте ли ми препоръчали нещо друго. ЛЛ каза да продължавам, че ще мине, но все пак с бобчето в корема ми малко се притеснявам от цялото това напъване... Благодаря ви предварително.

# 644
  • София
Аз да кажа за имената - нито аз, нито таткото искахме да кръщаваме на някого. Нямаше и натиск от семейството-даже баба ми ме помоли да не кръщаваме детето на нея, за да си има собствен късмет и собствена карма. Имената на свекъра и свекървата не ги харесвам, така че отпаднаха. Таткото май искаше да е на него, ама не му хареса женския вариант 😂 Та в крайна сметка след много разговори и имена, две седмици преди раждането си харесахме и двамата едно и то остана - Калина. Естествено и до ден днешен поправям някоя несъобразителна бабка/лелка, която й казва Калинка-Малинка и ми изправя космите по главата. Но много харесвам името. Държах да има имен ден и съкращение, защото познавам доста деца без съкращение или с измислено такова и нямат нищо общо с истинското име. Тогава не познавах и други Калини, сега се оказа, че си е често срещано име 😂

Някъде май видях, че някоя майка иска да я добавим в скритата група - да даде e-mail да пробвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт