Есента дойде, Майското бебе ще хапва пюре :) - Тема 2

• 19 961
  • 823
  •   2
Отговори
# 480
  • София
Алергия от банан? Сериозно? Никога не съм махала нищо от банана и винаги съм го давала суров. Изобщо не съм знаела, че се маха нещо. Но аз попринцип не съм много првдпазлива с тези работи. Нямаме фамилна ибремененост и баткото още на годинка ядеше и ягоди, мляко, мед, мляко...знам ли.

# 481
Идвам с още един въпрос.Вашите бебоци колко често акат(тези дето хапват пюрета),че моя нещо ходи веднъж на 2 дни и то със зор.И сега да се оплача ли,да се похваля ли не знам...моя снощи спа,ама спа ви казвам 10 часа сън...и познайте,на всеки 3 часа се събуждах и не заспивах по 1 час...

Моя вече стана 1 месец от както почбахне пюрета и 2 седмици от както ссмо е на пюре на обяд и се изхожда поне 2-3  пъти
Нашето меню вече е:
7-АМ
10-АМ
13:00 пюре+месо или жълтък
16:00 каша+плод или мляко с бисквити +плод за десет
19:00 АМ
22-00 АМ+1или2 бисквитки в него
Понякога иска мляко в 1 но не винаги благодарение на бисквитките
И след това в 7 АМ
На колко сте точно?
започнахме 7месец

# 482
Плодовото пюре е десерт или се добавя в каша. Сигурно има деца, които биха се нахранили, но като цяло това не е основно хранене. За да заместите следобедната закуска се дава каша+плодово.
Тези от вас, които давате каша-по колко им правите? На кутията пише 4 супени лъжици със 100 мл мляко + 100 мл вода. И то стана такова количество, дето аз не мода да изям 😁 Започнах да му правя 2 с.л.+100 мл мляко+плод или плодово пюре. Много му харесва и го изяжда, но два пъти вече ми повръща след каша. Възможно ли е да преяжда от лакомия?
Никога не правя кашата п оточните мерки, правих два пъти и ми стана рядка. Правя я по вкуса на моето бебче, той обича по гъсти както пюрета така и каши. По рядкаа я исплюва.

# 483
  • София
Алергия от банан? Сериозно? Никога не съм махала нищо от банана и винаги съм го давала суров. Изобщо не съм знаела, че се маха нещо. Но аз попринцип не съм много првдпазлива с тези работи. Нямаме фамилна ибремененост и баткото още на годинка ядеше и ягоди, мляко, мед, мляко...знам ли.
https://bg.carolcareycouture.com/allergija-na-banany.html

Аз съм споделяла, че ММ е алергичен от доста основни неща, което през 80-те е било екзотика) и затова мн пазим децата,Отлагаме ваксини и Т.н. 
Не съм вманиачена луда, но когато си виждал как се подува като Жаба, щото е изпил един аналгин заради главоболие и някакси ставаш внимателен. Дъщеря ми скоро ще е на 10 и още не съм й давала хексалгин, при 40 градуса първо пробвам с компреси и Нурофен. Тази година за първи път отиде на екскурзия без да съм й сложили антиалергично с писмени указания колко и кога сЕ дава.

# 484
  • Варна
Благодаря много на споделилите 🤗 Проблема при мен идва от това, че моите бебета не издържат да стоят будни след максимум 20ч и така реално последно хранене ако имат в 18ч, после трябва в 19:30 след банята пак да им дам, а то идва много на често,,,, инъче до 15ч вкл. се движим както другите Simple Smile
А следобедното ядене какво количество давате? Да кажем ако е пюре+АМ. Тези кашички мога ли вече да им ги правя- На 5++

# 485
Благодаря много на споделилите 🤗 Проблема при мен идва от това, че моите бебета не издържат да стоят будни след максимум 20ч и така реално последно хранене ако имат в 18ч, после трябва в 19:30 след банята пак да им дам, а то идва много на често,,,, инъче до 15ч вкл. се движим както другите Simple Smile
А следобедното ядене какво количество давате? Да кажем ако е пюре+АМ. Тези кашички мога ли вече да им ги правя- На 5++
При нас храненията са точно така -9;12;15;18;19:30-20 (и едно посред нощите 3-4-5сутринта) като разбира се варират в часовете и често се случва следобедната да е 16 и после 18 и 20. Само че беба е на кърма, която е по-лека за храносмилане.
Мен ме притеснява точно заради това заместване на храненето, за да не ми намалее рязко кърмата и още бавя, давам й да си доцоква и на обяд, като й давам пюре около 60-90 грама.

И при нас изхождането е трудно и гъсто,но не е запек. Пробвайте с разхлабваща храна вместо с клизми,термометърчета и т.н. но повече от 3 дни не бих чакала преди да прееприема мерки. А пръцкането си е редовни, въпреки че няма колики. То има ли човек без газове?

# 486
С запека едно пюренце сини сливи след обяд върши чудесна работа. Ако не сте въвели то е подходящо 4+. Освен за запека е сладичко и доста се харесва от бебоците. Има пюренце микс ябълка и слива, то също върши чудеса, поне при нас дано и на вас да помогне. Банана никога не го давам сам, защото много ни запича. Винаги е в комбинация с друг плод, ябълка,круша,манго. Или ако дам само банан след обяд, давам разхлабващ обяд като тиква или тиквичка. Никога не давам в един ден две запичащи храни или разхлабващи винаги с вкомбинация. По този начин акаме по 3 пъти на ден.

# 487
Ние също имаме запек от както започнах да захранвам... Изхожда се веднъж на 2 дни или на 3 и то доста гъсто...Има ли някой в същата ситуация или вашите всеки ден си ходят..?
И ние спряхме да ходим и като станат два дни давам сироп Лактулоза мип , защото става неспокоен ..

# 488
Направо не знам как успявате да пробутате 6 хранения, моята е на 5 от 2 месеца сигурно. През нощта яде между 4-5, после закуска 9-10, обяд 13-14, следобяд около 18 и след това я будя към 22ч за вечеря, иначе към 19 заспива.

# 489
  • София
Цитат на: nikolaja link=topic=1147321.msg39580232Тези кашички мога ли вече да им ги правя- На 5++
[/quote
Аз давам Topfer Безмлечна каша с ориз за бебета над 4 месеца

# 490
Ние също имаме запек от както започнах да захранвам... Изхожда се веднъж на 2 дни или на 3 и то доста гъсто...Има ли някой в същата ситуация или вашите всеки ден си ходят..?
И ние спряхме да ходим и като станат два дни давам сироп Лактулоза мип , защото става неспокоен ..

Аз за момента веднъж сложих глицеринова свещичка и след половин час се изходи но не знам колко често мога да слагам и до колко е редно..

# 491
Направо не знам как успявате да пробутате 6 хранения, моята е на 5 от 2 месеца сигурно. През нощта яде между 4-5, после закуска 9-10, обяд 13-14, следобяд около 18 и след това я будя към 22ч за вечеря, иначе към 19 заспива.
Не пиша често, но следя темата. Ние с теб си вървим с едни и същи проблеми още от бременността, така че те разбирам напълно, и подкрепям.

# 492
С запека едно пюренце сини сливи след обяд върши чудесна работа. Ако не сте въвели то е подходящо 4+. Освен за запека е сладичко и доста се харесва от бебоците. Има пюренце микс ябълка и слива, то също върши чудеса, поне при нас дано и на вас да помогне. Банана никога не го давам сам, защото много ни запича. Винаги е в комбинация с друг плод, ябълка,круша,манго. Или ако дам само банан след обяд, давам разхлабващ обяд като тиква или тиквичка. Никога не давам в един ден две запичащи храни или разхлабващи винаги с вкомбинация. По този начин акаме по 3 пъти на ден.
Захранвам от 10тина дни, видях пюре ябълка със слива (не намерих чиста синя слива), мога ли дам, че също бебка е със запек от зеленчуци 🙄

# 493
Захранвам от 10тина дни, видях пюре ябълка със слива (не намерих чиста синя слива), мога ли дам, че също бебка е със запек от зеленчуци 🙄
Разбира се, и двете са разглабващи, ще ти свърши работа. Мисля че състава е 60% ябълка останалото е слива по голям процент е ябълката.

# 494
Днес въвеждам просото. С баткото ми беше верен приятел. Закуска просо със сиренце се яде до 3 годишен сигурно. То е безглутеново. Сега ще го въведа като следобедна каша - просо + круша + ябълка. Дано и бебето го хареса, за да мога да си го ползвам дълго време.
За разхлабването нямаме проблеми от както въведох крушата. Следобед по една крушка в каша прави чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт