Градинарство - моето хоби 23

• 36 819
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Имам питане,относно обеззаразяване и обезпаразитяване на лехите в оранжерията. Четох,че се прави с топла вода и калиев перманганат. Бихте ли споделили Вашият опит и има ли полза от нещо подобно?

# 601
# 602
Здравейте! Имам питане,относно обеззаразяване и обезпаразитяване на лехите в оранжерията. Четох,че се прави с топла вода и калиев перманганат. Бихте ли споделили Вашият опит и има ли полза от нещо подобно?
Ползвала съм го. Правя си разтвор на око и заливам почвата. Да е наситено розово. Иначе става и за сечене при разсада, тогава е бледо розово. Заливала съм почвата и с разтвор на йод, пак с цел дезинфекция след изкореняване на заразен разсад. На око го приготвих. Ето една статия по темата.
https://fermera.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D … %D0%B0%D1%82.html

# 603
Прекрасно стръкче. Все едно казва "животът е над всичко и той е прекрасен".

# 604
Моля за съвет какво да направя с азалията. Имаше снегове и ниски температури, явно са я попарили. Отвътре има зелени листа и издънки.

# 605
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
щом има зелено ще се възстанови.
прибери я под покрив, ако пак вали сняг или паднат слани да не я доубият и чакай.
успех

# 606
прибери я под покрив, ако пак вали сняг или паднат слани да не я доубият и чакай.
успех
Благодаря за бързия отговор. Уж не се очакват вече слани и снегове. А да изрежа ли изсъхналите цветове? То й листата й падат лека полека.

# 607
До 1-ви май винаги очаквай слани. Зависи къде  в България си де, но април месец неведнъж е изненадвал със сняг😉

# 608
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
успех
Благодаря за бързия отговор. Уж не се очакват вече слани и снегове. А да изрежа ли изсъхналите цветове? То й листата й падат лека полека.
не знам докъде е измръзнала.  и ти не знаеш Simple Smile
остави я така, изсъхналите листа сами ще паднат, а когато се види до къде излизат нови зелени клончета и къде си е изсъхнало - режи излишното.

# 609
До 1-ви май винаги очаквай слани. Зависи къде  в България си де, но април месец неведнъж е изненадвал със сняг😉
В Средна гора съм, 650 м надморска височина, онзи ден и вчера имаше сняг 😀😀 иска ми се вече да вадя съндъчетата с мушкато и сакъзи, ама ще е другата седмица като трайно се затопли.

# 610
  • Горна Оряховица
Знам че има стотици статии по темата и доста мнения, но все пак.
Стигнахме до момента на засаждане на трева.След доста четене се ориентирах към декоративния троскот.
Градината е на Г и изглежда така

*Площ -200м2
* Основната част от градината е осветена само частта зад къщата е в сянка след три-четири часа.

Ще фрезоваме, ще  грабим и след това ще изчакаме да поникнат плевели и ще напръскаме, но с какво?
Четох че Раундъп вече доста го отричат
https://www.investor.bg/sasht/337/a/prodyljavat-delata-v-sasht-s … a-raundyp-277721/
След това ще пръскаме за мравки.
с какъв препарат?
 След това засяване на семена.
Харесах този троскот
http://gardenshop.pro/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%8 … D0%BA%D0%BE%D1%82
Грапа, валиране, поливане...Някаква тор?

# 611
  • София/Варна
Троскота после няма махане по никакъв начин, няма значение дали е декоративен или натурален. Пробива и през бетон. И най-тъпото е, че през зимата е една жълта грозна гледка.

# 612
Абсолютно подкрепям горното мнение! Не го знам питомния,но при нас е ужас от дивия. Няма скубане,няма чистене,вадиш и излиза на метър още и още... Мразя го! 🤣 Не си го причинявайте. 🤗 За съжаление не мога да помогна с другите въпроси.

# 613
Защо не сложите райграс?

# 614
  • Горна Оряховица
За райграса доста Четох ,че е много претенциозен ,много поливане, косене и  като цяло все лоши мнения.
За троскота зимата не ме притеснява че ще пожълтее, напролет отново ставал зелен - непретенциозен , по-малко поливане , по-рядко косене по-устойчив и така нататък.
Мислех и за Детелина,  но много ме притеснява когато цъфти ,че привлича пчели. С две малки деца сме  освен това имам фобия от буболечкиЫ животинки и така нататък , А през детелината не се вижда какво има.

Общи условия

Активация на акаунт