Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 33 997
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Лейди - 02 8076250 телк софия, винаги са били много любезни като звъня да питам разни неща. Дори веднъж звънях за приятелка, и не ме нахокаха защо не се обади тя или нещо такова.
Егаси! Принципно се въздържам от подобни коментари, но това е изродщина. Да те хокат? Те теб? Тва го няма Баце, другаде в Европа предполагам. Ненормалници! Тука хем и нас чуждрнците (които НЕ харесват) ни обгрижвст по инстанциите все едно сме къпани в едно корито. България е на светлинни години за жалост. Иначе не бих била тук де. Сори за негативизма. Днес и на мен не ми е ден. Гаджето ме ядосва.

# 601
Определено не ти е ден......я, прочети пак, какво е написала Lagertha?!? Wink
Аз, току що изчетох една статия за това, как всяка една мисъл променя състоянието ни на клетъчно ниво.И, как с времето всяка негативна емоция води до болести и здравословни проблеми. И отивам да се занимавам с позитивни дейности.....тамън ивремето е с мен- има слънчице и  е приятно за разходки  Laughing

# 602
Е да де, този път е открила място, където не хокат. Иначе хокат принципно на повечето места. Така го разбирам, но карай. И аз отивам да се занимавам с по-позитивни неща. Имам курс вчера и днес как се спасяват хора в предсмъртна ситуация😁

# 603
  • София /Абсурдистан
Майка като хоси на ТЕЛК получи проценти само за онко заболяването. За сърце, кръвно, стави и последстващи заболявания след счупване на крайници не са добавили процент. Казали са, че само за едно заболяване се дават проценти.
Ама аз второто заболяване имам  50%, другите не ги броя, даже и по новата разпоредба трябва да дадат, но сега съм по-зле и незнам как да стане. Дали не трябва на 2 комисии да ходя, чудя се. Благодаря на Лагерта, ще им звъня в администрацията на ТЕЛК-а да видим.
Марита, не само са дръпнати,ами и да те набият са готови.

# 604
Питай, но доколкото знам не може две комисии. Основното заболяване само и тва е, а то по-скоро е рака.
Скрит текст:
Дадоха ми 95% на мен и съм леко депресирана. Значи ме водят още във висок риск. Не, че има значение една бумащина, ама така ми подейства, очаквах да падне повече процента за една година. [\spoiler]

# 605
  • София /Абсурдистан
Друго заболяване се взема в предвид по закон, ако за него са дадени 50 и повече проценти.
На маймуни ни направиха.

# 606
Извинявам за спама, но има нова драма с майка ми и сцинтиграфията. Записала й сестрата час, показала и кабинета и апарата, разказах й това което ми обяснихте и уж се успокои, но после пред кабинета на лекаря се заговорила с жена, която повече години се бори със заболяването и жената вероятно в преносен смисъл й обяснила, че за контраст вкарвали във вените "л.... на", но майка го приела буквално и размислила и щяла да отменя часа. Още повече, че жената й казала, че облъчването било толкова силно, че ден, два след изследването не трябва да има контакт с деца, че щяла да ги увреди. И нали е възрастна така е преработила информацията, че смята, че след сцинтиграфията кръвоносната й система ще е пълна с л...., а тя ще е увредена и вредна за внучето. Може ли да ме ориентирате какво се ползва за контраст и как стоят нещата с това облъчване.
В онкото правят ли тестове за алергия към контраста или тя сама трябва да си ги инициира, че сме нещо склонни към алергии към медикаменти в семейството и го имам едно наум като необходимост това тестване за алергии.

# 607
  • София
Рори, нищо не вливат. Слагат инжекция с три капки изотоп.
Три часа след  това лягаш на апарата за около 15 минути. Нито боли, нито сърби. Просто си лежиш без да мърдаш.
Изотопа се изхвърля за около 24 часа. Да пие повече течности.
Добре е през тези 24 часа да не бъде в затворено пространство с деца и млади мъже.
Това е.

# 608
Хули, благодаря! Сега разбирам защо понякога казват, че възрастните хора са като децата.

# 609
  • София
Рори това за което говорих е по важно след пет скенер, мисля. Аз бях си наела хотел за д не съм с децата. Скъпо ми излезе но нямаше как, здравето е най важно.
Най после се снимах да ви се покажа

Това е от март до сега. на 15.08 ми свърши лъчето, химията два месеца преди това. Изобщо не мога да се възприема с къса коса, макар че се харесвам долу горе.

# 610
  • София /Абсурдистан
Лагерта, супер си! Много свежо изглеждаш!

# 611
Аз пък отивам в един дом за животни да видим ще си харесаме ли някое коте или куче. Кучето май ми е трудно, защото иска повече грижи, ама пък детето може повече да се забавлява с него. Ще видя. Ако се влюбим в нещо то ще е😁

Лагерта, хубава си. Ще ни порастнат косите😊

Емааа, къде си?

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:10 от marittaa

# 612
Лагерта, много добре изглеждаш. И късата коса ти отива. Радвам се, че фотоатаката на мацки продължава.
Марита, да ни покажеш после животинчето. Аз бих взела коте, щото не се налага да се разхожда поне 2 пъти на ден, но пък кучето си е по-интересно и такова мило предано чувство развива.
Скрит текст:
Аз пък съм на работа, но тъй като днес нямам много какво да работя, та - уча. 😛Друг път ще ви обяснявам какво уча, нещо дето отдавна ме влече. Ако ме питате защо на дърти години съм се разучила - не е защото имам някаква амбиция или химера, а защото искам, т.е. както казват - защото така. 😉  Уча за изпит през ноември.  Италианския отделно го настъпвам и него, там причината е за кеф. Тези ми наклонности ги отчитам като постшоково отклонение [\spoiler]

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:34 от unabella

# 613
Ха, още една симпатяга на хоризонта! Късата коса ти отива,  Lagertha!( освен това, още преди да съм те видяла ти бях фенка, щото съм фенка и на "Викингите"  Wink )
Рори72, не я пускайте сама по опашките, щом толкоз бързо се вкарва във филмите  Naughty Че, там кави небивалици се разправят.....и е пълно с хора дето не са съвсем на фокус.
unabella, стискам палци за изпита. И това че си се хванала да учиш е похвално!
Марита, всяко животно си е ангажимент. И усилие- къде разходки, къде чистене....но пък са предани и обичливи и  това компенсира всичките грижи. Ще чакам да видя какво сте си познали...

# 614
  • София /Абсурдистан
Аз като кучкарка от 35г. поне, ще кажа, че кучето е супер компания. Ако живеех в по-голямо жилище и нямах 30 орхидеи, щях да си взема и още 2 котки, да ми мъркат на ушенце като си легна  Simple Smile Котките са милички, но събарят всичко, което е качено върху шкафове и правят пакости и отмъщения. Котката е групово животно и е добре човек да си гледа поне 2, те си правят компания когато са сами.
Обичам си и двете кучета, супер пазачи и страхотна компания. То не се знае кой кого извежда - ако не бяха те, сигурно нямаше да изляза от къщи.
Ето ги и тях

Общи условия

Активация на акаунт