Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 59

• 34 065
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Тони, Маритка е нашето диво духче тук в групата! Heart
Ако знаеш как се тръшкаше за косата, пък за друго, трето...а я виж сега: мацка и половина! И докторчето ще загражда, и нова голяма любов я чакаме да я споходи! Толкова свежест и закачка вкарва! Hug
Както ти е писала, и други момичета са споделяли, някак по-спокойно вече гледаме на живота, и по-щастливо го изживяваме! Сега сигурно ти звучи абсурдно, но като преживееш първоначалния шок и навлезеш в коловоза на леченията, ще видиш, че гледната точка се пречупва и по друг начин се гледа на нещата. Разни дребни глупости, които са ни късали нервите, даже не ги и забелязваме.
Всяка от нас има приятели, близки, но момичетата тук сме НАИСТИНА сродни души! Колкото и да са съпричастни хората, само миналите през диагнозата, НАИСТИНА разбират за какво става въпрос!
Много здраве, прегръдки и целувки на всички! Hug

# 436
Тинти ❤️ И ти си свежарка. Хем на химии си на снимката.

Тони, добре. Сега съм малко закъсала с умствения материал и исках да ти пиша като имам повече хъс, ама ок. И аз бях като теб. Здрава и права, тичах на 100 места и правех 100 неща. Честно казано си мислех, че ще изкарам до 100 години и де ли се напъвах в тоя живот. Аз съм или поне бях много сексуална. Цялото ми щастие се въртеше около мъжете (изключваме децата ми де. За тях убивам даже и мъжете🤣) и всичко свързано с тях. От там идва и манията ми да съм хубава. Цял живот си "бая" да съм хубава (то ни е семейна обремененост това. Всите сме красавици в наща фамилия🤣) и бях доста згодна де. Минавах за хубавица и секси. Имах супер успех с мъжете (поне на повърхностно ниво. Голямата любов от белия принц още я издирвам) горе- долу до не отдавна. Та и сама можеш да се досетиш на такъв образ като мене (почти кифла) как му се отразиха новините за рака, падане на коса, либидо и т.н. Задавах същите въпроси като теб тук и се шашках от същите неща. Даже на психолог тръгнах още преди да ми опада косата с надеждата да ми помогне да не рухна. Абе подготвях се за катаклизъм. И беше катаклизъм, но за седмица. После свикнах. И с окапването на веждите свикнах и нали съм кифла се гримирах постоянно, за да изглеждам поне като човек, а не като от "Извънземното 3"🤣, пушех трева (още пуша, но драстично по-малко) само и само да се държа в будна кома и да минава това време, а и помага много за повечето странични ефекти. Либидото ми намаля по едно време, но да ти кажа мисля не е от химиите, а от гаджето. Имаме проблеми във връзката още преди рака. Мисля, че ако ме беше хванал рака в началото на връзката ни, когато много се обичахме шеше да мине по-леко от страна на секса. Както и да е. Неискам да те плаша, но да - ракът ни отнема женственосста. За щастие временно. Ок? А и не всеки е така. Люба ти е писала, че зависи от връзката. Индивидуално е. Ако се обичате наистина ракът няма да ви попречи, но ако сте само хей така заедно, колкото да не сте сами ще скъсате най-вероятно. Ние примерно хем се обичахме и още се обичаме от една страна....аз не искам вече половинчати неща. Както и да е. Нямам особен сексуален интерес и май е време да проверя от мен ли е или от връзката ми. Днес докато чаках доктора за псри асистентката му там на рецепцията говрИ с мен и аз и споделих (доктора също ме питА как е връзката ми и на него споделих, че е в края си, но това беше и лека стратегийка с него де😉), та тя ми каза, че наистина много жени правят така, защото след рака нещата изглеждат различно и е права. И на мен ми изглеждат различно. Да ти кажа тези въпроси и отговори са бля-бля, защото е индивидуално. Не се настройвай, а просто живей и следвай сърцето и ума си. Сега не го мислИ. Имаш път да извървиш. Остави се да бъдеш изненадана по пътя. Аз лично съм мнооого по-хепи след рака, отколкото писледните няколко години преди него😊 Ако се сетя нещо пак ще пиша. Не съм адекватна днес и за това неисках, но ти настояваш😊
Ама кажи, че не си на кеф няма проблеми. Все пак благодаря за отговорите. Точно като теб съм със секса, макар че напоследък сиг от стреса не ми е до него. А това дали ще се обичаме по време и след рака само времето ще покаже. Както ме съветваш живея си там сиг и аз ще пафкам мара и квот такова.
А иначе що се отнася до доктора..май май има интерес към теб не само като пациент. Много хубава жена си и силна. Как да не те харесва Blush
Дууу ще вземете да ме агитирате вие тук да ходя да си свалям онколога и да се изложа като кифладжийка, ама няма...знам аз как да не се изложа. Ще почакам. Хем да се опознаем хептен. Имам години още да го виждам хи хи хи

Бела, даже още си изпълнявам програмата стриктно🤣 Още като писах одеве не съм ставала, освен един път до ве це и после от дивана се преместих на спалнята. Не мисля изобщо да ставам, освен един бърз душ да метна, че съм се омазала като маскара, както викаше дядо ми (гримове, гелове, ако ме видиш дегримирана няма да ме познаеш въобще).

Люба, немога да се изтъпаня да си свалям евтино доктора. Ще чакам удобни моменти. Гледам той нещо взе да се държи мааалко по-непрофесионално. Даже одеве забравих да пиша, че после като обсъждахме що ли ми се вдига кръвното отбеляза, че съм млада, слаба и спортна жена и т.н. Викам си "ела ме виж на голо да избегаш в горите тилилейски", ама иначе ми стана кеф. Абе излезнах от кабинета с широка усмивка, а една жена в чакалнята ме гледаше втренчено. Аз все пипша, пиша и си мисля, че и вие виждате това, което и аз си представям и забравих да спомена, че той никога не е сам с мен. Те винаги са по двама. Май само един път беше сам, но аз бях с мама, а и още имах посттравматичен стрес от операцията🤣 Споко....ако ми падне сгодно на мушка ще стрелям аз. Между другото съм зодия стрелец😊

Шели, радвам се, че допринасям и за твоето духовно оцеляване, освен за това на Бела🤗 Аз така всъщност и за собственото си допринасям🤪
Тони, точно както казва Шели сега ти се струва абсурдно, но повярвай така ще стане след няколко месеца. Ти хем си минала операцията, ами аз имах първо химия и до край ми трепереха гащите от операцията.

# 437
  • София
Страхотни сте момичета !😍

Тони,не съм имала никакви проблеми с ръката след лъчето.Иначе за сауните и топлите басейни  -да ,не трябва да ги посещаваме.
 Аз от юли съм на Золадекс ,а от месец на Нолвадекс - за сега си държа килцата и не качвам,дано така продължи.По време на червената химия свалих 4-5 кила,после с бялата си върнах,но като цяло съм с 6-7 кг по-слаба от преди диагнозата .Бях страшен фен на сладкото и тестото ,а сега мнооого рядко ги консумирам.Може би 5 м не бях яла изобщо сладко,млечни,тесто и плодове,но сега хапвам от време на време(плодове всеки ден).
За перуките -моята е от Магама- имат магазин на Витошка и друг голям магазин на "Дамян Груев" 46.Същите перуки ги има и в един сайт - peruki.bg и там са с 50-60лв по-евтини.
 В Магама могат да направят и перука с дарена коса .Струва 250лв (естествена коса),като социалните дават около 120лв и така перуката излиза 130лв.Сумата от социалните може да се използва и за готова перука.
  Друг магазин, в който има много перуки и също работят с протоколи от социалните ,е Амоена.Те са на "Македония"19А .

Някой питаше за рани от лъчетерапия. По време на лъчето се мазах с едно гелче с чаено дърво и не знам дали е от него,но гъдата ми няма поражения.Под мишницата на едно място ми се притурка от сутиена(С банели и за това),колкото 2 стотинки,него с Цикатридина спрей оправих.След последната терапия,лекаря ме прегледа и ме попита ползвала ли съм нещо,защото много добре изглежда мястото и каза,че по принцип препоръчвал Витасин крем след  това,но аз съм нямала нужда. Няма и месец след последното лъче,кожата ми е същата ,като на другата гърда и даже не е по-тъмна.
Скрит текст:

# 438
Тони, ти може да нямаш лъчетерапия.
Шели 🍀🌹

Понеже ми е снимково тази вечер, слагам още една, този път по-фронтална 😉 поза. Това е през август, почти прясна.
Скрит текст:
[\spiler]

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 20:50 от unabella

# 439
Тони, ти може да нямаш лъчетерапия.
Шели 🍀🌹

Понеже ми е снимково тази вечер, слагам още една, този път по-фронтална 😉 поза. Това е през август, почти прясна.
Скрит текст:
[\spiler]
Леле какви "очи" 😊 Бая фронтални хахаха. Хубава си🤗

# 440
  • В царството на игрите:)
Много хубави дами тук, много!!!

# 441
  • София
Тинти съм я виждала на снимка и смея да твърдя, че с перуката е даже по- свежа от преди с дългата коса!

Ааа, мадам, същото важи и за теб! Струва ми се, че и ти трябва да приключиш с косите до кръста Wink

Да ви кажа, с Цикатридината съм осезаемо по-добре. Ще редувам нея и Биафина.

Скрит текст:
Обаче психически съм явно в дупка. Постоянно ми се въртят лоши мисли. Как се преобърнах на 180 градуса, не знам. Сякаш до вчера бях супер позитивна, а днес съм в падение. Ясно ми е, че вероятно ще има такива периоди, ама.. Как се справяте с черните мисли?

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 21:25 от Тинтири-Минтири

# 442
Момичета, много сте красиви! Heart всички! Hug
Преди време Спирит организира среща във Варна. Да се съберем софиянчета на чаша вино или кафе? Stuck Out Tongue Winking Eye
Beer Cocktail Coffee Cake ?

# 443
Тинтири,
Скрит текст:
моите дупки вече не са свързани с болестта.  Но месеци след химията бях като теб. Чувствах се сякаш съм беззащитна без лечение. Почнах да правя и паник атаки, получих едно главоболие, което продължи повече от 10 дни и ме побърка. Имах и още други физически проблеми...Мисля, че просто ти трябва време. Сега пак е един вид шок,  всичко свърши, но като почнеш да се отпускаш те връхлита депресията и страховете...Ти нали ходеше на хомеопат? Защо не кажеш за тези неща...Но каквото и да се прави - време си трябва. Аз лично се заех с любими неща, които все отлагах, почнах да ги правя, да се занимавам и до ден днешен съм така. И това ще мине, ще видишѝ! Дано да е скоро!

сори, пак се редактирах. Мисълта ми прескача и все се сещам нещо, явно така ще я карам.

# 444
  • София
Много хубави дами тук, много!!!

Обещах си да не пиша повече, но при вида на такива красавици с толкова висок дух няма как да подмина.

# 445
Тинти съм я виждала на снимка и смея да твърдя, че с перуката е даже по- свежа от преди с дългата коса!

Ааа, мадам, същото важи и за теб! Струва ми се, че и ти трябва да приключиш с косите до кръста Wink

Да ви кажа, с Цикатридината съм осезаемо по-добре. Ще редувам нея и Биафина.

Скрит текст:
Обаче психически съм явно в дупка. Постоянно ми се въртят лоши мисли. Как се преобърнах на 180 градуса, не знам. Сякаш до вчера бях супер позитивна, а днес съм в падение. Ясно ми е, че вероятно ще има такива периоди, ама.. Как се справяте с черните мисли?
Тинти, работа, която ме кефи и промени. Правя само, каквото ми харесва. И се смятам за здрава. Това последното гледай да си го втълпиш🤗
И моите дупки не са свързани с рака, но пък от другите излизам като си спомня, че преборих рака.

# 446
Момичета, много сте красиви! Heart всички! Hug
Преди време Спирит организира среща във Варна. Да се съберем софиянчета на чаша вино или кафе? Stuck Out Tongue Winking Eye
Beer Cocktail Coffee Cake ?
Аз съм за!
Тинтири със сигурност не мога да знам на твоя етап какво ти е в главата черните мисли, които мен спохождат вие ми помогнахте да разсея и малко да се нахъсам.
Естествено в живота има мн моменти в които си в дупка и причините не само заради болест. Аз съм имала много дупки и депресии, а за паник атаките мога да говоря до утре ( ако някоя има проблем с ПА насреща съм ) и начина по който се справям с дупката е следния..
Оставям да ме погълне, рева, тръшкам се( сама щот не търся компания в тез моменти) и то минава.. Просто като си позволиш да стигнеш на дъното на депресииката единствения път е на горе. ( ще си го чета това като и мен пак ме хване)
Марита ти за това си толкова огнена стрелкиня! Сестра ми е стрелец опасна работа и обеснява мъжете. Сега нямам грам съмнения, че правилно си разчела симпатията на лекаря имате си тази дарба. Аз съм скорпион и дарбата ми е негативизма и очакване на най лошото Grinning

Ето и моя снимка да видите поне мутрата с която говорите, а тамън ще може да сравните сега и след войната разликите

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 21:54 от Антония Дахман 606421

# 447
A мамууу доктора ми има фейсбук, хора! Оле отивам да гледкам преди заспиване🤭

# 448
A мамууу доктора ми има фейсбук, хора! Оле отивам да гледкам преди заспиване🤭
Хаха ще имаш май интересни сънища тази нощ Blush

# 449
  • София
Ааа, Хули, никакви такива за неписането!! Няма да ни изоставяш, моля те!

Маритка, завиждам ти за позитивизма!! И помня много добре какво беше твоето начало, та наистина мога само да те поздравя!

Скрит текст:
Аз не мога да си внуша, че съм излекувана. А пък сега в тая дупка буквално имам чувството, че квартиранта само чака да се обърна и да се върне 😭

Общи условия

Активация на акаунт