Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 010
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Да, по време на бременност настъпват промени във влагалището и може да е по-подуто. По принцип, в задната му част може да напипваш или подута влагалищна стена или шийката на матката.

# 406
Благодаря много за отговора, happy_mommy.

# 407
Forest rain освен това, което ти е казала happy_mommy, самият Утрогестан действа така и кара лигавицата да се подува леко. Не се притеснявай и успех! Simple Smile

# 408
Благодаря, Butterfly Simple Smile

# 409
Здравейте! Колко време преди предизвикване на раждане може последно да се яде, ако е планирано за сутринта ? И сутринта може ли да се хапне изобщо или трябва на гладно ? От друга страна нали и енергия трябва да има човек, затова се чудя какви са изискванията.

# 410
За предизвикано раждане не знам какви са изискванията за преди това. Скоро родих нормално , без упойка, но през цялото раждане не ми даваха да пия вода, за ядене не съм се и сещала 😁 предупредиха, че не трябва да приемам нищо евентуално ако нещо се наложи спешно секцио да не съм яла и пила. когато родих за чистенето и шиенето ми сложиха упойка, анестезиологът ме пита преди колко време последно съм яла и какво точно и в какво количество, предполагам влияе на упойката.
Здравейте! Колко време преди предизвикване на раждане може последно да се яде, ако е планирано за сутринта ? И сутринта може ли да се хапне изобщо или трябва на гладно ? От друга страна нали и енергия трябва да има човек, затова се чудя какви са изискванията.

# 411
Упойката може да предизвика повръщане ако сте хапвали.

# 412
Значи да си вечерям в 7 както обикновено и това е. Направо не се виждам без закуска, по принцип не мога да изляза без да съм яла Joy Един ден ще мина и без, но се притеснявам малко дали ще имам сили да напъвам. Flushed

# 413
  • София
Най-добре си питайте лекаря

# 414
Здравей, аз когато раждах преди 5г. не беше планирано, но на последния ми преглед, който беше към 19:00 часа, ми казаха, че съм със скъсена шийка и да хапна нещо леко и на следващия “гладна и жадна да пристигам в болницята”.

Хапнах към 20:30 една картофена супа и на сутринта бях на линия в болницата с разкритие. Направиха ми съответните процедури ☺ и ми сложиха системата за контракции. В крайна сметка се наложи секцио и чак на следващия ден ми дадоха да хапна бисквити и кисело мляко. Но да ти кажа от всичко грам не съм се сетила за ясене, само много ми се пиеше вода вечерта, но така и не ми дадоха “защото щяло да ми се доповръща от упойката” и затова ме оставиха около 36 часа без вода, но според мен това си беше извращение на тези в интензивното и не им се занимаваше през нощта, отколкото да е практика (иначе доколкото знам не се пие вода около 5-6 часа след операцията, след което даже трябва да се пие за да се изхвърли упойката докато си още с катетър).

# 415
Значи да си вечерям в 7 както обикновено и това е. Направо не се виждам без закуска, по принцип не мога да изляза без да съм яла Joy Един ден ще мина и без, но се притеснявам малко дали ще имам сили да напъвам. Flushed
ами ако изтекът водите докато вечеряте или ви хванат болките след вечеря как ще процедирате..няма да раждате..щото сте яла Grinning ако е планово ЦС  разбирам да сте гладна-жадна, но при нормално няма смисъл..добре е да имате сили.. аз родих спешно секцио в деня в който отидох за предизвикване на нормално раждане и си хапнах обяда..после нито ми е било лошо, нито съм повръщала.. Вие и следящия преценете кое е най-добре..всеки различно процедира

# 416
Май лекарите казват, че не трябва много да си ял преди нормално раждане. Предполагам, че е свързано с това, че трябва да напъваш и е добре стомахът да не е пълен. Освен това, някои жени повръщат по време на контракциите и явно заради това е по-добре да не са яли. Аз не съм спазвала тези изисквания, защото не мога да раждам гладна. Даже втория път като бях вече с контракции у дома, обядвах и 3 часа след това ме приеха в болницата. Но аз съм много сърдита като съм гладна и няма шанс да не хапна преди да вляза да раждам. Joy

Ти попитай лекаря си за всеки случай, защото наистина може да има съображения, ако се наложи упойка. Леко раждане!

# 417
От момента, в който ми изтекоха водите до секциото, което беше 8-9 часа след това, ми казаха д не пия и ям нищо. Всеки организъм понася различно упойката но явно е често срещано повръщането. Определено бих пропуснала водата и храната. И при нормалното ми раждане (първото) също не бях нито яла нито пила  36 часа от изтичането на водите. Изобщо не ми беше до това. След секциото мисля че вода ми казаха че мога да пия след 7-8 часа, не стм много сигурна, не ми беше до вода, нито до храна.

# 418
Бях с планово секцио в 8:30 сутринта. Казаха ми да хапна в 17ч последно нещо леко - мляко например. Сутринта рано сложих и свещичка Ева кю. Бях с пълна упойка. Час след като ме поотпусна упойката ми казаха да пия вода, колкото искам. След обяд вече ни даваха да ядем шоколад и цяла нощ хапвах по 1 блокче. Simple Smile Сутринта след секциото пихме чай, на обяд бульпн, а за вечеря - картофено пюре. Иии още един шоколад за деня 😁

# 419
Аз бях със спешно секцио , хапнала бях в 20:30 , бебчо се роди 23:22 😁. Че ми се скараха че съм яла ... е аз нямаше как да знам , че някой ще иска да излиза рано .

Общи условия

Активация на акаунт