Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 41 085
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Може ли да споделиш в кой Лидл си го видяла, защото в брошурата им ги няма. И аз съм супер доволна и от пижамите и от клинивете.

В Лидл са намалени пижамките за бременни на 15 лв. Взех си преди, като бяха на редовната цена и са много приятни за зимата, особено клинчето. Препоръчвам. Намалени са и топовете за кърмачки, както и сутиените за кърмене - на 8 лв.
В Лидл на бул. Сливница, спирка Оряхово, в София. Няма ги обявени в брошурата, просто са с червен етикет. Предполагам, че и в другите филиали са ги намалили.
Дънките за бременни обаче си държат цена.

# 271
Момичета, ако няма брак м/ду родителите на новородено бебче, но бащата признае бебока, води ли се майката самотна по смисъла на закона ? Някой знае ли ?

Не, разбира се. Иначе щеше да се злоупотребява и всички да не се женят с тази цел. Самотна майка е, когато в акта за раждане е посочена само тя, а баща не е вписан. Когато детето е припознато от баща си, тогава то си има двама родители в акта за раждане, тоест майката не е самотна. А дали родителите имат или нямат брак няма никакво значение.

# 272
Момичета, ако няма брак м/ду родителите на новородено бебче, но бащата признае бебока, води ли се майката самотна по смисъла на закона ? Някой знае ли ?

Не, разбира се. Иначе щеше да се злоупотребява и всички да не се женят с тази цел. Самотна майка е, когато в акта за раждане е посочена само тя, а баща не е вписан. Когато детето е припознато от баща си, тогава то си има двама родители в акта за раждане, тоест майката не е самотна. А дали родителите имат или нямат брак няма никакво значение.

Благодаря ! 🌼

# 273
Здравейте , искам да ви попитам нещо за раждането с предна плацента. Току що четох , че криела рискове при раждането и често се налагало секцио , моля ви споделете знаете ли нeщо по въпроса??
Моя аг ми каза че ще мога да родя естествено, не е ставало дума за никакви  рискове . Мога пак да питам и да кажа какво ме е притеснило, но не искам да прозвучи все едно се съмнявам в преценката й... Какво бихте препоръчали? Дали е добре второ мнение да потърся ? Моментът наближава а чак сега случайно разбирам за тази немалка подробност. Много се притесних. Cry

# 274
Здравейте , искам да ви попитам нещо за раждането с предна плацента. Току що четох , че криела рискове при раждането и често се налагало секцио , моля ви споделете знаете ли нeщо по въпроса??
Моя аг ми каза че ще мога да родя естествено, не е ставало дума за никакви  рискове . Мога пак да питам и да кажа какво ме е притеснило, но не искам да прозвучи все едно се съмнявам в преценката й... Какво бихте препоръчали? Дали е добре второ мнение да потърся ? Моментът наближава а чак сега случайно разбирам за тази немалка подробност. Много се притесних. Cry
Аз бях с предна плацента, родих естествено без да е имало проблем за мен или за бебето.
Рискове има при плацента превия, т.е. когато плацентата покрива частично или изцяло цервикалния канал - тогава в повечето случай се налага секцио.

# 275
На мен на последния преглед докторът ми каза, че единият край на плацентата е много ниско. Можело да прокървя, ама да не съм се притеснявала. Тя с времето на бременността щяла да се вдигне сама. Каза да не се натоварвам. Малко ми е притеснено.Утре ми предстои да замина на почивка и не знам дали трябва да огранича и вървенето...

# 276
Аз не знам какви са рисковете честно казано, но мисля, че няма гаранция при никой случай. В крайна сметка, ако се окаже, че има медицински причини за секцио, по-добре е да се направи, иначе в най-лекия случай страшно ще се измъчите и ти и бебето, да не говорим за друго. Аз като цяло се доверявам на 100% на АГ-то, макар че и аз чета много тук и къде ли не ☺ и го питам за всичко.

Винаги има рискове и си мисля, че лекарите се опитват да ни спестят притесненията и стреса от това да знаем всички възможни рискове и усложения. Според мен, ако си решила да раждаш при нея, спокойно можеш да я помолиш да ти обясни какво следва и при какви обстоятелства е възможно да се наложи секциото.

Ако пък те притеснява самото секцио, аз така родих, доста е неприятно (както всяка операция), но си мисля, че е по-добре от това да имаш някакви брутални разкъсвнаия долу или пък варинтите с форцепс или вакуум. А за възстановяването, казват че е малко по-бавно, но не смятам, че е нещо страшно, а и трябва да се пазиш малко по-дълго.

# 277
Предната плацента си е съвсем нормална. Това, което си чела, най-вероятно се е отнасяло за предлежаща плацента (плацента превия), което е съвсем друго нещо. Не се притеснявай излишно Simple Smile Предна плацента, е когато се намира на предната стена на матката. Предлежаща плацента, е когато частично или изцяло покрива канала на шийката и тогава няма възможност за нормално раждане и се налага секцио.

# 278
Благодаря ви! Всъщност не  знам дали покрива цервикалния канал частично или изляло или е по нагоре, знам само че е предна. Не е ставало дума полкова подробно, до тази вечер даже не знаех че има значение дали е задна, предна. Затова много се стреснах, особено като мога да родя всеки момент вече . Иначе аз нямам нищо против секциото, ако се налага, но просто не е ставало дума за такова . Освен наистина да попитам при какви спешни обстоятелствата може да се наложи в моя конкретен случай, та да се успокоя ...

# 279
Lovingsun, ако имаше предлежаща плацента(плацента превия), щеше да знаеш, защото е състояние, при което се изисква по-стриктно следене и не е възможно нормално раждане, защото плацентата ще пречи на бебето да излезе. Предната плацента е съвсем нормално явление, и както са ти написали, означава, че плацентата е на предната стена на матката, т.е. нищо смущаващо няма.

Проблемът е, че си чела неща, които не разбираш. Лекарят ти е казал, че няма проблем, а ти продължаваш да се ровиш. По-малко четене в интернет, е по-здравословно за бременността.

Аз имам едно раждане със задна плацента и едно с предна - не е имало допълнителни рискове при второто раждане с предна плацента, нито някой лекар ми е сочил такива. И двата пъти не съм имала усложнения при раждането.

Общо взето, е все тая дали плацентата е отпред или отзад, важното е да не закрива частично или изцяло цервикалния канал. И пак ще натъртя, че ако при теб плацентата покриваше частично или изцяло цервикалния канал, щяха да ти обърнат внимание на това, ващото изисква по-сериозно следене. Ако са ти казали само, че имаш предна плацента, значи си е нормална предна плацента.

# 280
Благодаря много за обясненията! Аз не бях разбрала, че предна и предлежаща плацента са различни неща... Мислих, че означават едно и също нещо и затова се ошашках. Сега правя разлика. Мерси много наистина! Flowers Hibiscus Радвам се, че всичко е наред. Hug

# 281
На мен на последния преглед докторът ми каза, че единият край на плацентата е много ниско. Можело да прокървя, ама да не съм се притеснявала. Тя с времето на бременността щяла да се вдигне сама. Каза да не се натоварвам. Малко ми е притеснено.Утре ми предстои да замина на почивка и не знам дали трябва да огранича и вървенето...

Norry, в коя седмица си? Наистина лекарите казват, че в повечето случаи плацентата се вдига сама, ако е по-ниско разположена. При втората ми бременност плацентата в началото беше по-ниско разположена, но ми обясниха, че ще се вдигне. Така и стана, на втората ФМ около 20 г.с., вече се беше вдигнала.

Щом са ти казали, че има риск от прокървяване, по-добре не се натоварвай и почивай повече докато се нормализират нещата.

Lovingsun, разбира се, че всичко е наред. Трябват само позитивни мисли. Естественото раждане е нормален физиологичен процес и в повечето случаи всичко протича без усложнения. Simple Smile А ако нещо изникне в хода на раждането, лекарите са толкова обиграни, че за минути ще те вкарат в операционната и ще направят секцио. На моите раждания бях спокойна, защото знам, че медицината е достатъчно напреднала за да се реагира адекватно в кризисни ситуации. И пак казвам, нормалното раждане си е нормален процес, за който е пригоден женският организъм, така че няма място за притеснение.

# 282
  • Наблизо
Здравейте момичета.В 38ма седмица съм и от два-3 дни ми се гади ужасно,като днес още от ставането съм така.Не знам дали да се притеснявам.Отделно вчера бебето го усещаш слабо и рядко,тази сутрин още не съм.Не знам дали да се притеснявам Sad Нормално ли е ?

# 283
В 14г.с съм.

# 284
как протича абортът в 22 г.с по медицински причини? вярно ли е че жената може да умре?

Общи условия

Активация на акаунт