Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 61

• 40 850
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Съни, може да пиеш всякакъв чай общо взето. Само внимавай с черен и зелен с количеството. И все пак до 2-3 чаши дневно де, не прекалявай.

# 646
Здравейте мамита бременна съм в 19та седмица и от вчера настигнах имам силни болки в гърлото , смуча хомеопатия и си правя гаргари , но въпросът ми е мога ЛК да пия чай от лайка или някакъв друг ако някоя от вас Знае нещо много ще съм ви благодарна.Дадоха ми някакъв комбиниран лайка,мащерка,бъз,ихинацея,босилек обаче мен ме е малко страх да пия толкова комбинации и за това питам само за лайка.Благодаря:blush:
Прави си чай от джинджифил, като вариш обелено коренче около 20гр. В 500мл вода, към чая можеш да си изцедиш половин или един лимон и да добавиш мед. Като цяло през бременността не всяка билка е полезна.. аз избягвям чайове или ако пия, първо проверявам в нета, кои билки са подходящи за бременни! Дано бързо отмине, стискам палци!

# 647
Здравейте. В 10та седмица съм, пуснах кръвни изследвания и урина и излязоха кетони? Някаква идея какво ще рече това? Търсих в гугъл, но не ми е съвсем ясно. Също така желязото е Ок, но ЖСК е под долна граница, имате ли някаква идея какво значи? Естествено, че лекар ще ги коментира, но чак след седмица и се притесних. Предварително благодаря на отзовалите се Hug

# 648
Kaylinn, аз съм с кетони в урината 1.5mmol (+1).
Коментирах с моето АГ, и той каза, че е защото организмът ми в гладен. А аз наистина не се храна добре и не пия много вода, защото още ми се догажда.

# 649
  • София
Здравейте. В 10та седмица съм, пуснах кръвни изследвания и урина и излязоха кетони? Някаква идея какво ще рече това? Търсих в гугъл, но не ми е съвсем ясно. Също така желязото е Ок, но ЖСК е под долна граница, имате ли някаква идея какво значи? Естествено, че лекар ще ги коментира, но чак след седмица и се притесних. Предварително благодаря на отзовалите се Hug
Кетоните най-вероятно са от недостатъчен прием на вода. ЖСК се тълкува в комбинация със стойностите на желязото и показятелите в кръвната картина. Още си в началото на бременността, тепърва ще се покачва.

# 650
Здравейте,

До коя седмица най-късно сте вливали Привиген?

Имам назначен такъв в 26 седмица, заради завишени НК клетки и автоимунно заболяване. Притеснява ме информацията в чуждестранни сайтове и упътването на Привигена, че преминава през плацентата в последните месеци. За автоимунното заболяване приемам Медрол и Плакенил.

# 651
Момичета, коя е реалната възраст на ембриончето.... тази по календар или тази на ехогарафа.
Моето чудо първо вървеше точно със седмицата си, после нададе с 4 дена и днес на ранния скрининг вече е 6 дена напред.
Не съм с ранна овулация.
И още нещи, как ви се струва Нухална Транслуценция = 2,1мм?
За мен е малко повече, отколкото бих се чувствала комфортно.

# 652
Джинджифилът не е добре за бременни, защото в големи дози може да предизвика аборт. Също така, не е вярно, че бременните могат да пият каквито искат чайове, защото много от билките действат като естрогени и други хормони. Например, не е добре да се пие мента по време на бременност, доколкото знам, и лайка, както и доста други билки не са препоръчителни. Всъщност, черният чай и кафето са доста безопасни на фона на някои билки. Според мен, каквото и да консумирате по време на бременност, е хубаво да се консултирате с лекар, а не само с форум. Безопасен е например чай от шипки, защото шипката си е плод Simple Smile)

# 653
За чая от Шипка съм чувала, че се използва при разстроен стомах и вероятно запича. Не съм 100% убедена, но си струва да се има едно на ум.

# 654
Момичета, коя е реалната възраст на ембриончето.... тази по календар или тази на ехогарафа.
Моето чудо първо вървеше точно със седмицата си, после нададе с 4 дена и днес на ранния скрининг вече е 6 дена напред.
Не съм с ранна овулация.
И още нещи, как ви се струва Нухална Транслуценция = 2,1мм?
За мен е малко повече, отколкото бих се чувствала комфортно.
Ако си с редовен и около 28-дневен цикъл реалната възраст е тази по календар, ако си с нередовен, по-къс или дълъг цикъл се взима това под внимание и се определя на база ехограф. Не се притеснявай от разлика от няколко дни - не е притеснително и може на всеки преглед да имаш +/- няколко дни разминаване, зависи и колко прецизно лекаря е измерил.
Нухалната транслуценция е добре, нормата е до 3мм, а за гранични стойности се приемат между 2.5 - 3, при теб е дори под 2.5.

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 23:27 от Butterfly

# 655
Мерси, Butterfly! Simple Smile
Гледам, че на снимките от ехографа, заради размерите на малчо, ми се е преместила и датата на раждане. Дай Боже да го докарам до там, аз ще съм 100% секцио. Та както ми се мести термина + секцио и ще се окаже, че съм за майската а не за юнската тема. Grinning

# 656
  • София
Чаят от лайка е един от разрешените за бременни.

# 657
Чайове в които има босилек не бива да се пият от бременни, знам че бременните са ги пиели едно време преди раждане за да предизвикат разкритие

# 658
Мерси, Butterfly! Simple Smile
Гледам, че на снимките от ехографа, заради размерите на малчо, ми се е преместила и датата на раждане. Дай Боже да го докарам до там, аз ще съм 100% секцио. Та както ми се мести термина + секцио и ще се окаже, че съм за майската а не за юнската тема. Grinning

Терминът не се сменя. Винаги си остава този по дата на ПРМ. Биха взели предвид термина по ехограф само в краен случай, ако си с много нередовен цикъл и много късна овулация(напр. О на 25ти ден от МЦ и нагоре). Но това е рядкост.

Разминаване на плода от по няколко дни е съвсем обичайно, а колкото повече напредва бременността, толкова повече може да има разминаване, защото плода си има своите генетични особености. Може в края на бременността да върви по-едро бебето, но това не означава, че трябва да се роди по-рано, защото за всички бебета е добре да останат колкото се може по-близо до термина. Затова и недоумявам защо някои лекари с лека ръка сменят термин. В сериозните болници не би трябвало никой да ти сменя термина. Той си е един и същ през цялата бременност. Това е прието в световен мащаб и е много важно за планираното секцио, за да не се извади бебето твърде рано.

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 20:18 от Happy_mommy

# 659
  • Бургас
Galeona, моето бебе от самото начало върви със седмица напред. Въпреки това лекаря ми смята термина по ПРМ. И за мен е странна тази смяна на термини след всеки ехограф. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт