Великобритания - тема 79 Есенно- Зимна Коледна

• 27 343
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
НАшите тук на tea казват на вечерята. А cuppa  е чаша чай. Чувала съм и brew, не съм сигурна за спелинга, пак за чай. Иначе и на мен чая ми харесва, преди първата бременност само такова пиех, кафе не близвах. После почна да ми се гади от него. Сега пак започнах да го пия, но само след обяд, сутрин съм си на кафе. И тук ползавт wee, но рядко, основно като става дума за деца.

# 676
Rouse of Valley за чаша чай съм чувала да използват.

# 677
  • Leeds, UK
Merry, рагдолът се води strictly indoor cat, защото е много доверчив и ходи при всеки, който го викне, не се катери нависоко, не е териториален и става лесна жертва на крадливи хора, кучета или други котки въпреки големите си размери. Нашият минава 8 кг.

# 678
  • Bristol
Happy Bella, моята щерка искаше Мейн куун (Maine Coon), не знам на български как точно се казва и пише 🤪 Мен ме притесняваше, че е прекалено космата и няма да можем да я пускаме свободно навън или ако я пускаме, някой ще я открадне. Ресането на котката си е изцяло отговорност на щерката, но често забравя. Аз подсещам и понякога небрежно добавям, а ако беше Мейн куун, всеки ден трябваше да я решиш 😂

# 679
  • UK
Те са разкошни, но не са гушливи и са полу диви. За космите, аз съм с Дайсън от пет серията но при мен проблемът е моята коса, животни нямам. Купила съм си едно като скуиджи за прозорци, но с дълга дръжка, и минавам с него пода преди прахосмукачката, за да обера косата.

И тук тий викат на вечерята, пудинг на десерта. Следобедната закуска с чай, сандвичи и скоунс е хай тий, но не се практикува. Чаят и той е тий, от контекста се разбира обикновено за какво говорят. Simple Smile

# 680
Аз съм още beginner, ще ги науча Simple Smile Аз така или иначе техния чай не го пия, много ми е силен, пия си билков без мляко.
 МГМ тук ли ще си за Коледа?

# 681
  • UK
Здравейте
Много сте изписали пак.
Моите момичета са с chiken pox. Лошото е, че тук не обясняват какво е варицела ли, едра шарка ли, всичко под един знаменател с общо понятие.
При едната се наложи и антибиотик че някои пъпчици станаха на циреи. Оф толкова пъпки на 1 място не бях виждала. Мислех си, че до седмица ще отминат, но то в петък става 1 седмици, а те още си стоят. Оплаках се.
Готвите ли се за празниците, подаръци 😃
Ние пишем писма на Дядо Коледа и всеки ден добавяме нещо ново, горкия старец няма да ни насмогне на желанията 🤣
Нашето като и то улично превъзходно от порода гиганти😆

# 682
Хайде да завъртим темата Коледно....

На работа поставям Коледната пиеска. 3 деца ще играят "животно в обора".
Майката на вратата казва "ми какво е това животно?", "той има костюм на динозавър, става ли да го донеса?"

Освен Сашо Морфов, съм и Нешка Робева. Поставям хореографията по Григ - в пещерата на планинския цар... Децата със СОП са в костюми на елфчета и носят "подаръци" в такт с музиката, които хвърлят в една огромна кошница. След сума репетиции, още сме в началното положение - като почне музиката, всичко живо тръгва да бяга и да се върти като коледен пумпал...

Обичам си работата, заради точно тези моменти!
Christmas TreeChristmas TreeChristmas Tree

Казвайте какво ще вземете/направите за подарък на децата си?

# 683
  • UK
Коконче, как така не са ти обяснили, chicken pox си е варицела, едра шарка уж нямало по света вече. Бързо оздравяване, моите деца още не са карали. 

Аз много искам сиамска котка, имала съм сиамки само като дете и умирам за такава, обаче и аз се притеснявам много, че ще ми я откраднат. Disappointed А да я държа затворена при положение, че живеем в къща... То ако му се излиза, няма спасение, все някое дете ще и отвори вратата.

# 684
Коконче, варицела е т ова.

Маpи, на приятелските деца съм взела книги според интересите им. На моето - книга+настолна игра към нея от Бг.От дядо Коледа ще има нещо от Дисни магазина, че е на вълна Toy story.
Колко време имате за репетиция?
У дома учим реплики и песни за тържеството. Ще бъде магарето.

# 685
Все се сещам за коледната пиеса в 'Наистина любов', в която детето играеше октопод, и майката го пита- ама то и октоподи ли е имало на Рождество Grinning

Имате ли коледен дрескод в офисите, братовчедка ми каза, че имат, гледам и в Асда, която сега ми е най-близкият магазин и временно не ходя в любимия ми Кооп, служителите са в коледни блузи, много е празнично. Ама аз още като дойдох на 11.09, от зверско лято с 35 градуса, тук имаше коледни украси на някои места Simple Smile  Ходихме на площада, когато запалиха коледните светлини, хубаво е:) а скоро бях на дипломиране на приятелка, тя в Единбург живее, но учеше тук, уж дойде заради дъщеря си да ѝ помага, за завършиха заедно, беше страхотна церемония. Откриха с гайдар с традиционни дрехи и индиец барабанист ли не знам как се казва, едно като тъпан, и той традиционно облечен. Всички празнично облечени, пляскат, крещят, те са си доста шумни и експресивни тук. Всичко разбирах от речите и съвсем не са скучни като нашите, даже ректора помоли всички да станат и да вдигат шум, за да си направи селфи с нас, че му била първа церемония Simple Smile

# 686
В Азда от известно време си ходят с коледни пуловери, дори моя мъж си купил нов и ходи с него, поне сега ризи не гладя 😂 Ние нали сме в болница и не ни е разрешено много много. Иначе Крисмъс джъмпър дей нмай е на 13.12, тогава обаче аз съм си пуснала отпуска. Но работя на 24.12 цял ден и тогава съм с коледен пуловер.

# 687
  • София
Каква прекрасна мъркотка, Хепи! Ние си взехме нашите с нас от България:

# 688
  • Bristol
Ох, милите, как реагираха на новото си жилище. Пускаш ли ги навън, Happy?

Dejie, аз имах сиамка, като бях дете. Тук си мислех, че не е популярна, но в същност породистите котки май не ги пускат навън.

В офиса нямаме нищо уговорено, но мъжете понякога идват с коледни пуловери, но по-класическите, коледни вратовръзки или чорапи под панталона понякога можеш да видиш Simple Smile Жените коледните обици вадят. Аз имам риза и рокля коледни, които са подходящи за офиса. Взех си пред няколко седмици и шал коледен и ги въртя, веднъж дваж седмично, да не забравим, че е декември. На 13ти имаме коледен обяд и тогава се развихрят всички с коледните пуловерисъс снежни човеци, Led светлини и тн 🤪

# 689
  • UK
Мери, аз съм се включила в една местна група за котки и отделно една за обяви за изгубени и намерени домашни любимци, покъртително много са случаите. Отделно милозливи и съвестни граждани редовно хранят чуждите котки по дворовете си и те след време се самоотлъчват. Направо ме е страх. Едната ни сиамка навремето беше много дружелюбна с всички и така не се прибра веднъж след разходка.

Общи условия

Активация на акаунт