Великобритания - тема 79 Есенно- Зимна Коледна

• 27 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Аз ти казах за моята от Теско, не твърдя че е било най-доброто, 4 GB нет и 500 безплатни в Англия. За 20 паунда ще е повече. Активира се пакет, който е валиден за един месец. Като мине месеца презарежда същата сума. WiFi като ползвам навсякъде, където може тези 4 GB  не съм ги и изразходвала. За работа ти трябва английски номер, също в банката сигурно ще те питат. Заплати тука по банка се превеждат. Искаш ли да ти потърся и от бързите сметките, които лесно ставаха линкове?

# 241
Инфантилна, за цистит има едни прахчета, казват се Цисто стоп или нещо подобно, не помня точно, не съм ги виждала отдавна.
На нефролог лесно няма да те пратят, а пък и за есин цистир само. Това джипи си го лекува. Ципрофлоксацин и тук има, но не го дават за цистит, тукашния антибиотик е триметиприм. Опциите са ти, или да се запишеш при джипи и да искаш да те видят; да отидеш в уолкинг център и там да чакаш да те видят или питай в аптеката, в някои има опция да то дадат триметоприм там, но не съм сугурна дали ще стане ако нямаш джипи.

# 242
В БГ само с рецепта ми го дават? Ще видя това цистостоп. Много е неприятно, не е нещо, което да те събаря на легло, но хич не е комфортно.
Аделинда, да ако не ти е проблем ще съм благодарна Heart

# 243
  • UK
Съжалявам, че връщам темата пак към моя проблем, само исках да уточня, че не съм ги игнорирала. Получих писмо, което ми даваше две възможности - да платя веднага накуп или да плащам месечно докато се изплатя. Аз мислех, че плащам месечно. Те твърдят, че са ми пращали писма много пъти, но аз не бих игнорирала подобно нещо, ако бях получила пусмата им. След онова, което твърдеше, че ще плащам месечно, друго не съм получавала. Онзи ден като получих писмо, веднага бях на телефона да видя какво става. Абсурд е да игнорирам подобно нещо. Писмата в сградата се получават през пощенската кутия, която е обща за всички, не на вратата на апартамента, не знам дали нещо е изчезнало от там или не ми е пратено, няма да е за пръв път. Така или иначе другата седмица в понеделник ще оправя нещата.

# 244
А дължиш ли сумата или има давност, не е малка...

# 245
  • UK
Дължа £117 данък, £100 глоба за неплатени данъци и £1200 глоба за неподаване на декларация, но се надявам последната да ми я опростят. £217 ще ги платя на 4ти, когато имам час за да оправя кашата.

# 246
Дано е "малкият дявол" както казваме в моя роден град. Нали знаеш лафа, от две неща не можеш да избягаш- Смъртта и данъчните Simple Smile
Благодаря за съветите за цистита, поолекна с лекия вариант на лекарството, сигурно няма да се наложи антибиотик, както и съветите за каймата, направихме с приятелката ми румънка най сетне свестни сарми и чушки, облизаха си пръстите. Всичко, което им сготвим им харесва, само не печени чушки и боза Simple Smile но аз това и от туриститте ми го знаех, бозата им е някакво абсурно нещо, като развалено и вкиснало го намират Grinning

# 247
В БГ само с рецепта ми го дават? Ще видя това цистостоп. Много е неприятно, не е нещо, което да те събаря на легло, но хич не е комфортно.
Аделинда, да ако не ти е проблем ще съм благодарна Heart
monese е бърза банкова сметка, която се изкарва онлайн преди да си направиш нормална. Виж ги в гугъл.

# 248
  • Bristol
Happy Halloween 🦇 🎃 Заредихте ли се с бонбони? Майка ми каза, че вече и в България го отбелязали и миналата година бая дечурлига й били звъннали на вратата, та и тя се подготвя Simple Smile
До сега не бях попадала на църква, украсена за Халоуин. Дори ливадата пред църквата я бяха декорирали и барбекю планират.

# 249
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добро утро от мен от Кроли.
Инфантилна, за цистит да ти кажа как аз се лекувам без АБ. Аз също съм с хрони§ен, но на вси§ко отгоре имам алергия към лекарства и не мога да пия всеки АБ, шубе ме е сама да си изписвам, защото ако сбъркам .... не е приятно - спешното преливат ми кръв, защото правя хемолиза - еритроцитите ми буквално се разпадат...
Та на въпроса - 1 §аена лъжи§ка сода за пе§ене в 1 §аша вода, изпиваш и не пишкаш, стискаш се за 30мин. и си готова.
Вклю§ително съм го доказала със стерилна урина - давам преди содата - имам бактерия, после ми казаха за тази сода, викам си ще пробвам - пия сода ве§ерта на др ден отивам давам стерилна урина - няма бактерия - променя средата и не виреят.

Такааа аз пристигнах в понеделник следобед и хазяйката ми беше казала, §е ще ме настани към 5, защото има др ангажименти, викам си ОК, ще си оставим куфарите някъде и ще се мотаме. Каца самолета, вклю§вам си телефона и тя ми звъни - ела асап на един кой си адрес (разли§ен от моя) отивам и тя ми казва - другото моми§е в твоята стая не се е изнесло още и не мога да я принудя, разбираемо, така §е ще трябва да останеш тук. Влизам в една неугледна къща, мръсни стени тъмна, мра§на, ужас (и умирам от студ), показва ми стаята - някаква пристройка, според мен е била гараж, защото вратата ми към кухнята и едната стена е врато-прозорец, през който се излиза на двора. Стаята спокойно може да приюти бедставащи пингвини, или бели ме§ки, поради температурата вътре. Аз запо§вам да рева и да си викам за това ли си оставих апартамента с гледка към морето, дървени подове и т.н. и децата!!! децата миии!!!! и така рев до следващият ден наобяд... Мъжа ми беше с мен, за щастие, тук другите съквартиранти се опитаха по всякакъв на§ин да ни помогнат - дадоха ни духалка, която оба§е за късмет се развали след 1 §ас употреба (и никой не каза с§упи ми я, купи ми нова, жената просто вдигна рамене и каза "дошло й е времето" ) спах с потник, тениска, вълнен пуловер, пухено яке с ка§улка, парка. В този порядък. Стаята има радиатор, но той не е вързан към централното, аз естествено се отдадох на реване и вайкане вместо да отида до Праймарк и да си купя завивки... Изкарахме нощта някак, отново друг съквартирант споделяше с нас §ай, мляко и т.н. Изобщо хората тук в тази къща са страхотни!!! И като се освестихме малко отидохме до Праймарк, където 2 пъти въведох грешен ПИН и айде пак паника.... излишно е да казвам, §е вси§ките ми средства са в БГ картата... Отказаха ми банкова сметка на база д-р за работа и д-р за наем, но моми§ето беше много мило и ми каза да си сменя книжката, но да си я снимам преди това - снимах я, но само отпред, щото съм идиот, звъннах на хазайката й я питам кой адрес последно ще ползвам - този, който се уговорихме, или този, на който съм сега?! Тя каза този, който договорихме - ОК. Изпратих си книжката по пощата и се прибрах да си дорева, но си взех завивки и духалка с малкото пари в брой, с които пътувах. Мъжа ми се смили над мен и реши, §е офисът може да го по§ака до петък, когато евентуално ще се преместя...
По това време ве§е проверявах полетите за София и бях решила, §е няма да остана тук. Добре, §е на ММ му хрумна да отидем до работното ми място да се запозная с хората. И така обадих се, посрещнаха ме, много приятни, усмихнати хора. Казаха ми, §е ще имам обу§ения да не се притеснявам, §е никой не е запо§нал веднага със сложните неща и т.н. Отделно сградите (те са 3 в един двор) са внушителни, паркинга само е колкото на Асда.
И ми стана едно приятно и се поуспокоих. Навръщане поисках телефона на моми§ето, което се изнася поне да отида да я видя тази стая и тук става интересното = зна§и аз сега съм в гараж, но с мокет, луни§ки, нови мебели и т.н. но си представете колко е пространството, другата стая е на половина на тази, ама буквално на половина - отваряш вратата, тя се удря в леглото, ти се промушваш и това е - едно легло и срещу него един скрин с 20см между тях. Отново неугледна къща в общите §асти - коридори, стълбище и т.н. Питам моми§ето кой е нейния шкаф в кухнята, тук трябва да спомена, §е в къщата живеят още 12 §овека, тя ме води в една кухни§ка, ама супер мъни§ка и ми показва нещо с размера на 2 стандартни §екмеджета и казва "това е, не можах да се разбера с др наематели да ми освободят по=голямо пространство" Оказа се, §е контрактът й е за 6 месеца, оба§е зарязва депозит и вси§ко и се мести на 3=тия месец.... И така аз се прибирам и пиша на хазяйката = искам да си остана в гаража. А! И нещо друго - хазяйката ме налъга, §е там в стаята, която първона§ално договорих ще имам паркинг, оба§е нямам... ми нямало бе, жената се е объркала. А тук мога да си спирам колата пред гаража/стаята абсолютно безплатно. Двете места са на не пове§е от 200 метра = едното оба§е е на основен път, а другото (гаража ми е в пресе§ката Wink ) И двете места са на същата хазяйка и днес трябва да ми отговори дали мога да остана тук.  Тук освен мен има една 2-ка много, много приятни хора, снощи ве§еряхме заедно, един българин от Варна, но него съм го виждала само веднъж = кара бус§е за асда и още едно мом§е, което кара такси. Пове§е се заси§ам с жената и си говорим, пием §ай, много добре се разбираме.
Та §акам да видим дали ще мога да остана тук. Лошото е, §е книжката ми ще пристигне на другия адрес и още топла, топла ще трябва да я изпратя обратно с искане за подмяна с нов адрес.
Днес трябва да купим кола най-накрая...

# 250
  • Leeds, UK
Аз съм employee, подадох обаче за тах return и се оказа, че съм наплатила  £14,50 за 2016/2017 и сега ми ги връщат. 😁
Вчера ми пратих имейл че апликацията за сетълд на сина е в процес на обработка и да бъда търпелива, че времето за резолюшъна е само препоръчително, нищо че мина повече от месец.

# 251
12 човека ако сте с една баня- оставай в гаража, ние на морето една година 3 момичета в апартамент само не се избихме за тази баня, представям си 12.
Благодаря за лекарството Heart

# 252
  • UK
TDI, добре дошла! Нямала си късмет, стисни зъби, няколко седмици трябват да се ориентираш в обстановката и веднага ще си намериш друга стая някъде. Фокусирай се в работата и никакви сълзи и сополи, ще видиш, че после ще ти се подредят нещата, добре, че мъжът ти е с теб да те окуражава. Успех!
Говори с хората от работа, обясни им, възможно е да ти съдействат с нещо за квартирата.

Стаите между другото навсякъде са такива при нас, ужасни са им къщите, миниатюрни стаи с миниатюрни прозорци, ние искаме да се местим и ходим по огледи, положението е отчайващо, спални на 2x3 м я гледам и се чудя как да събера две деца в нея.

Happy Halloween на всички! Ще водя днес децата на adventure golf, mcdonalds  а довечера ще се преобличаме и ще ядем сладки. Само на trick o treat не ходим, не мога и това е.

# 253
При така описаните условия тази “хазяйка” си е за докладване, 12 човека нагъчкани незнам къде си..Съгласна съм с Dejie, потърси си друго място възможно най-скоро. Ще се наредят нещата, но не става веднага, стискай зъби Simple Smile

# 254
Мери, не бях виждала украсена църква. Нали недолюбват празника, защото бил езически Grinning

Ние не го празнуваме. То като гледам на нашата улица никой не празнува поредна година. Има детска дискотека в близкия пъб и там ще вилнеят хлапетата. Моят е ваканция и съм го записала на спортен лагер, та ще празнува там.

TDI, добре дошла!
Нe знам дали вярваш в астрология, но в момента имало 4 ретроградни планети и всичко се обърквало. Щяло да бъде така до 20-ти ноември. Стисни зъби. Ще се оправят нещата. Просто късмет Wink
При така описани нещата, бих останала в гаража докато си намеря нещо по-добро. Важното е, че колегите са готини.

За банката - отиди питай и в друга. На нас във втората банка освен ЛК и доказателство за адрес, друго не ни поискаха. И веднага ни извадиха карти. В първата ни мотаха и искаха какво ли не. Голямо заяждане беше.
Книжка се сменя след като имаш "permanent address in Great Britain that you’ve lived in for at least 185 days".

Общи условия

Активация на акаунт