Модни консултации 42

• 47 257
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Така съм навлякана, когато излизам да простирам през зимата на двора, да изпратя детето на училище и мъжа ми на работа до външната входна врата или съм продала домашни кокоши яйца и изпращам купувача:laughing:

Аз при това положение вместо рокля си нося долнището на пижамата.  Laughing
Но иначе и аз по яки обувки и дебел шушляк отгоре ще ида да простирам по терасата, да. И помежду стърчат копани в развлечена памучна пижама.

# 136
Интересно ми беше да прочета мненията ви за "тоалетчето" на Томи.

Лично моето мнение е, че този стил съвсем не е мой и въпреки, че бих сложила ботите с роклята без да се замислям много, но и без да ми е първи избор през 2019 год (защото през 1999 никога не бих съчетала кубинки с рокля), едва ли бих добавила спортна пухенка, НО не изключвам на 100% такава възможност в някакво бъдеще. Все пак на стари години сложих съчетания, които дори и в бунтарските ми тийн години не си бях помисляла.

Също така скоро в темата за грим си говорихме колко влияе средата при избора и на грим, но и на дрехи, и на прическа ако щете. В Лондон винаги се чувствам с ненаправена коса, в София и Рим с недостатъчно грим, в НЙ недостатъчно екстравагантна, в Маями недостатъчно ярка, в Бостън твърде ярка, етц. ... та мисълта ми беше, че ако за БГ този тоалет е твърде неглиже, то има места по света, където ово е норма и никой никога дори не би го погледнал с изненада.

Също така е доста важно кой го е облякъл и какво излъчване има - млада и популярна манекенка в подобно съчетание едва ли ще предизвика реакцията и коментарите, които бихме имали ако видим застаряваща, поразплута особа в същото. Примери много за двоен стандарт.

PS Да си призная, че всеки път се сепвам като прочета, че "сникърсите"  това или онова... преди 15+ год сникърсите в българския език бяха само вид шоколадов десерт, а за кифлите да не споменавам Grinning

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 16:41 от Agent Provocateur

# 137
...
Лично моето мнение е, че този стил съвсем не е мой и въпреки, че бих сложила ботите с роклята без да се замислям много, но и без да ми е първи избор, едва ли бих добавила спортна пухенка, НО не изключвам на 100% такава възможност в някакво бъдеще. Все пак на стари години сложих съчетания, които дори и в бунтарските ми тийн години не си бях помисляла.
...
Мисля, че е въпрос точно на тип мода в дадения момент.
Когато даденото съчетание е модно, колкото и абсурдно да изглежда, поради разностилие или неприемливо цветово, по-малко хора ще му излязат на нож, щом е модерно. Все пак човек се увлича от модата. Човек без собствен стил пък с нея изцяло живее.
Съчетанието на ефирна рокля и груби обувки си е точно това - разностилие. Лично на мен и модерно да е в даден момент, никога не ми е допадало. И не бих го носила. Но пък и реално гледам по-малко осъдително, когато го срещна на улицата. Защото съм наясно, че хората се увличат по тренда. Когато не беше тренд съм го свързвала точно с баба ми на село - обута с галошите в градината и наметнала манта, да не се цапа, върху лятната рокля, с която се е върнала току-що от пазар, но още не е преоблякла, а е решила нещо да направи спешно по двора. Сега просто го приемам като следване на модела. 

# 138
Модата е следване на модела, но тъкмо тя те кара да излезеш от своите модели.
Всеки има стил, но понякога хората не са смели да опитат друг стил.

# 139
  • Нидерландия
За комбинирането на различни стилове: аз съм ЗА. Постепенно на тези години (47) започнах да следвам тези тенденции и се радвам че модата излезе от стандартните комбинации. Например: слагам тънък черен чорапогащник и пола на гуменки, кецове сникърси или войнишки обувки. Както и стилно палто с кубинки на чорапогащник.Плетен пуловер със ефирна копринена пола и гуменки. Стои раздвижено и нестандартно. И все пак както се коментира по горе всичко зависи от визия, фигура, повод съчетаване на цветове и гами. Като цяло българките имаме усещане за вкус и съчетания. Тук в Холандия в това отношение жените са зле. Усета към комбиниране го нямат.
Последното ми цветово съчетание е зелено, тъмно синьо със лилаво и златисто и стои супер😁 нещо такова но в други цветове..

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 21:07 от Madelief

# 140
Аз пък съм си консерва и не мога да смесвам стиловете.

# 141
  • Нидерландия
И аз не можех. Ако преди 10 години се бях видяла как ходя сега нямаше да повярвам☺️.  Ти си по млада 😉👍🏻
В Холандия имат една известна  поговорка (преводът е буквален но мисля че се схваща) "колкото по на възраст толкова по луд ставаш" 😂

# 142
  • София
Излиза, че като прехвърлим четиридесетте и ставаме дръзки. Grinning

# 143
Излиза, че като прехвърлим четиридесетте и ставаме дръзки. Grinning
Ми то не ми остава много Simple Smile 4,5 годинки и ще се видя живот и здраве Simple Smile

# 144
Ооо, напротив! Аз като прехвърлих 40-те, станах консерва. Не се възприемам с по-дръзки комбинации и това е.
Аз съм съгласна с "На младото, всичко му отива!" и "Младостта ги краси!"
Всичко си е до време и възраст.

# 145
  • София
Аз съм все по-дръзка в съчетанията. Но има някои дължини, които не бих преминала на обществено място.

# 146

То не е и нужно, още по-малко е задължително.

# 147
  • София
По повод на "екипчето" на ТН и дързостта след 40-те, аз пък си ходя и сега, както и преди 20 години с пола/рокля и кубинки! Признавам, в тийнейджърските си години бях повлияна от гръндж течението и комбинирах кубинки и дълги поли и рокли, понякога в комбинация с дълги жилетки или пък къси сака!
Сега ползвам почти същите комбинации, само че, ако визията ми преди 20 години е била по-романтична или пък дръзка, на моменти (Позволявала съм си и доооста къси поли) , то сега, в романтиката се опитвам да вкарвам някаква елегантност, отговаряща на възрастта ми и се съобразявам със спецификите на фигурата ми.  Понякога балансът е труден, но възприятията на човек са различни и много зависи от конкретната комбинация и повод!
ММ ме харесва с пола, определено! И ме насърчава да нося, тъй като в последните години залитам повече към удобството и бойфренд дънките и карго панталоните, тъй като имаме малко дете и предпочитам да мога свободно да препускам след малката, вместо да запретвам фусти!
Та, преди няколко дена си купих страхотна пола, в изумрудено зелено,  с много странна дължина-някакво никакво 7/8 . Като я видя, ММ вика"Е, по-бабешка пола не можа ли да си купиш?" На следващия ден я обух с бели кецове и той си призна-ок, харесва ми! След  няколко дена я носих с кубинки и той каза, че е влюбен във визията! А аз си я купих точно с идеята да я нося така, с кубинки!
Та много е важно как комбинираме нещата, с какво самочувствие ги носим, дали са подбрани удачно, спрямо ситуацията, времето, обкръжението, фигурата , възрастта и  социалното ни положение !

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 00:03 от placebo7

# 148
Къде, кога и по какъв повод са трите неща с които се съобразявам.
И аз се оказвам консерва, защото този тип якета ги свързвам само в часовете по физическо, някаква екскурзия по балканите или игра на децата на улицата. Кецове и гуменки за мен са само за спорт или излизане с дете в градината.
Наистина не ходя по такива места, където подобен тоалет би бил подходящ.

# 149
  • София
Дълго яке не става за планина. Пробвала съм.
Не знам какво толкова се хванахме за това съчетание. По-миналата година ходех ежедневно с дълга черна пухенка и кубинки.
Ха, за полите и роклите. Откакто малкия порастна, не мога да се спра да си купувам и нося.

Общи условия

Активация на акаунт