Фермата 5 тема 2

• 30 298
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Разбрахме кой е хвърлил фаса! Красимира и Сашо са лежали и пушили в стаята, докато Венци е чупил работни рекорди Stuck Out Tongue Winking Eye

# 151
  • ново
Не мога да реша Венци или Ивайло ми е по-антипатичен?! Ивайло поне има някакво чуство за хумор и умения, а за другия не се сещам за ни едно положително качество. маргарита сякаш стана малко по-умерена и въздържана.

# 152
  • Sunshine state
Тоя Венци пак нарежда.. Как можаха да разбият гардероба на Веселка?! И пак по традиция си наричат "майката от еди си къде" както викаха и помакът от Сърница. Не ме кефи.

# 153
Този път в спора подкрепям Ивайло.

Митко ИТ говореше не за електронни книги, а за такива за слушане, аудио записи. И аз имам доста, и съм слушала, и изобщо не е същото като да отвориш една книга. Всичко минава и заминава много бързо, не можеш лесно да се върнеш и да препрочетеш и осмислиш някои пасажи и идеи, които си искат малко да ги превъртиш през мозъка си, да подчертаеш и запишеш отстрани неща, мириса на нова книга и физическото усещане, дори, на книгата в ръцете ти.

Същевременно, карал си ИТ-то и така ги "'четял", в колата. Това си е опасно. Човек, който кара кола, трябва да е фокусиран върху пътя и различните ситуации, които му се поднасят всяка секунда там. Слушане на музика за фон -ок, но фокусиране върху книги!

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 22:58 от Tahiti

# 154
Паолина ми напомня на кака Лара, а Венци си е същински Йори от "Мечо Пух".😌

# 155
  • London
Венци и Маргарита май нямат шанс за имунитет. Та ще видим Краси, според мен Маргарита ще прати на дуел. Тя даде заявка, че иска да е първата жена победител, а това значи, че ще си гони играта и ще елиминира жени. Сигурно Маргарита ще дръпне Мариянчето и ще я прати вкъщи. Ако избере Венци нямам и на идея кой би посочил, по-скоро ще си излезе без дуел какъвто е начумерен.

# 156
Разговора Митко -Веселка показа, че ...Митака 2 дава съвети без да познава особеностите на бизнеса на дърводобива. Какъв ръст, какви още 16 коня като работата е сезонна, зависи дали ще спечелиш обекта, дали вали ... Жената се опита да му каже, че повече коне са повече разходи за самари, че ще трябват още работници ... нашия я пита за ръста на доходите. Като стоиш 3 месеца без работа и се грижиш за животни изяждаш всичко заделено.Този бизнес е повече оцеляване отколкото печеливш, цялото семейство се е включило   и се прехранва със100лв. на ден печалба за всички. Куха лейка е Митко 2, добре, че са мама и тати иначе какъвто е ранобуден и работлив не го виждам какъв годишен ръст ще изкара. Mask

# 157
Разговора Митко -Веселка показа, че ...Митака 2 дава съвети без да познава особеностите на бизнеса на дърводобива. Какъв ръст, какви още 16 коня като работата е сезонна, зависи дали ще спечелиш обекта, дали вали ... Жената се опита да му каже, че повече коне са повече разходи за самари, че ще трябват още работници ... нашия я пита за ръста на доходите. Като стоиш 3 месеца без работа и се грижиш за животни изяждаш всичко заделено.Този бизнес е повече оцеляване отколкото печеливш, цялото семейство се е включило   и се прехранва със100лв. на ден печалба за всички. Куха лейка е Митко 2, добре, че са мама и тати иначе какъвто е ранобуден и работлив не го виждам какъв годишен ръст ще изкара. Mask
И освен това на тези 16 коня трябва са им осигуриш и храна.

# 158
за цената на 16 коня, по-добре един камион.

# 159
  • ново
Този бизнес е тегав и то много. В повечето случаи разчитат на бързи кредити, защото нямат осигуровки, а знаете лихвите как са там.
Често обектите са далече от мястото, където живеят и нощуват във фургони насред нищото. Там условията са на оцеляване, за това на Веселка не ѝ правят впечатление някои домакински дейности. Нея лично не я познавам, но познавам други хора около нея. Жените работят наравно с мъжете и домакинството, и личната хигиена са им последна грижа.

С камион в гората и по точно на сечището ще идеш друг път. Дървата от сечището се свалят с коне до път и тогава се товарят на камион.

# 160
за цената на 16 коня, по-добре един камион.
Където се добиват дърва много често камион не може да мине. Камиона е долу, на горския път с изровени коловози, а до него само с коне, катъри....
Г&В -, писали сме едновременно , но ти излезе по бърза Yum

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 23:27 от Tary

# 161
  • София

фермата
/2019/10/08/The_Farm_S05_E27

# 162
С конете, които вече има, може да свалят дървата до горския път, където да ги натоварят на камиона и да пренесат много повече, отколкото бавно движейки се с няколко дървета отстрани на самарите на конете. Това имах предвид.

Аз добре ли чух 10 лв за кубик, което каза тя, или съм чула погрешно? Защото в града в момента кубикът е 110 лв, на палет е 90 лв. Ако съм чула правилно - това е абсолютно издевателство!

# 163
  • Вестерос
Хаха Митко  няма да е ратай. Най накрая Ивайло го биха и то баш Митко 😁
Иво много ме издразни с коментара си за електронните книги.. Според мен го направи само за да опонира на Митака .
Ивайло и Митко говореха за аудио книги и Ивайло е прав. За мен да изслушаш аудио книга не е равно на да я прочетеш, а да я слушаш докато караш....

# 164
  • София
Ивака пак беше прав, Митко пак се изказа с това слушане и каране, после много катастрофи имало...

Общи условия

Активация на акаунт