Фермата 5 тема 2

• 30 306
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • London
Хаха Митко  няма да е ратай. Най накрая Ивайло го биха и то баш Митко 😁
Иво много ме издразни с коментара си за електронните книги.. Според мен го направи само за да опонира на Митака .
Ивайло и Митко говореха за аудио книги и Ивайло е прав. За мен да изслушаш аудио книга не е равно на да я прочетеш, а да я слушаш докато караш....

Принципно и аз не съм фен на аудио книгите, защото не усещам историята по начина по който като я чета, но пък тия книги принципно са измислени за незрящи хора, хора с дислексия, възрастни хора с пердета  и тн. Та в тях няма нищо лошо, не е казано, че следва да се слуша в кола, може и у дома.

Веселка не може ли да си намери друго поприще? Нали мисли да учи? Много тегава ми звучи тази работа на мен....

Още се смея с ленивия Сашко и косачката. Той в живота с какво се занимава? Пропуснала съм тази подробност...

# 166
Аз харесвам Митко IT ,но много ме дразни като се прави на супер изненадан всеки път като спечели историческа битка.Защо го прави?Ясно е вече на всички ,че веднъж може да е късмет,но всеки път...

# 167
Във визитката на Сашко пише: Визуализация на сгради, каквото и да означава това.

# 168
  • London
Това май е проектиране на 3д визуализация на сгради.... ще рече, че Сашко не е някой олигофрен в такъв случай. Просто е свикнал да си пръцка пред монитора и да не се напъва физически.

# 169
Не споменаха ли в началото, че Сашко е инженер?

# 170
  • Sunshine state
Казаха визуализация на сгради, което пак се връзва. Много е пасивен, муден и мързелив. Според мен всеки би го отвял на дуел.

# 171
  • Калгари, Канада
Мъжът ми слуша аудио книги в колата, но става въпрос за извънградско шофиране в Канада в провинция, която е с относително прави магистрали. Ако Митко шофира от София до Варна например не виждам нищо лошо да си слуша книга. Обикновено това се прави като си караш с разрешената скорост в лявата лентата и се наслаждаваш на пътуването, а не се състезаваш с останалите (и без деца или шумна компания в колата). Не мисля, че той имаше предвид да се кара в града. Но едва ли в България много хора слушат книги докато карат кола, пък за катастрофи (при положение, че дори не е разпространено в България) е силно преувеличено да се говори.

Аз също обаче съм привърженик на четенето на книга пред слушането, и то на хартиени. Радвам се, че и децата ми предпочитат хартиените.

# 172
  • Sunshine state
Това изказване, че било опасно да се слушала книга по време на шофирането е. напълно безсмислено - то по тая логика дай и радио да не слушаме. Аз постоянно слушам нещо в колата, а шофирам доста и то в натоварен трафик. Изобщо не ми пречи на концентрацията.

# 173
Най-сетне Ивайло ратай, но на дуел няма шанс ми се струва, макар че сега се е паднал шанс на Митко да изкара силен играч, ако не вземат имунитет. Марияна започва да ме дразни, на доста пъти ми правеше впечатление, дори още като си бяха в тяхната ферма, че прави понякога доста високомерни или обиждащи коментари. Сто пъти повтори как се кефи и се радва, че са ги преместили и ще е ратай, но според мен сама не си вярва. Доста ми е кисела като цяло. И нещо, което всъщност не е толкова важно, но задникът ѝ ми се набива в очите всеки път и според мен е просто ужасен, изглежда като подплънка под дрехите, малко като на Кардашияните го докарва. За гърдите, ок, по-мога да го възприема, ако са направени и както трябва, но задниците... Rolling Eyes Както и да е, важното е тя да се харесва. Като съм тръгнала да хейтя, да кажа, че на Ивайло говорния дефект ме побърква. Знам, че не е виновен, но ме побърква! Чудя се как така е радиоводещ, доколкото помня или притежава собствени радиостанции?!?

Венци е отврат, да го праща Красимира на дуел и да се свършва тази мъка.
Паолина и Красимир започват да ми омръзват. В началото им се кефех, но ме е яд, че Красимир тотално се обезличи в тази връзка, а ми беше един от най-приятните и интересни участници.

А за аудиокнигите, аз не чух Митко да казва, че са по-добри, а просто, че са добър вариант за хора, които нямат толкова време да отделят за четене.

# 174
  • ново
С конете, които вече има, може да свалят дървата до горския път, където да ги натоварят на камиона и да пренесат много повече, отколкото бавно движейки се с няколко дървета отстрани на самарите на конете. Това имах предвид.

Аз добре ли чух 10 лв за кубик, което каза тя, или съм чула погрешно? Защото в града в момента кубикът е 110 лв, на палет е 90 лв. Ако съм чула правилно - това е абсолютно издевателство!
Камионите, които карат дърва вече имат изискване да са оборудвани с gps и още куп други, което усложнява много и качва цената. Има куп документи и разрешителни, с които хора като тях (работници) не могат да се справят. Тук в нашия район кубик дърва е около 75 лв. Самите разрешителни струват пари, дървата също, конярите, превоза, товарене и разтоварване, и ето защо до тях стигат само 10 лв.

Аз шофирам със слушалки, не ми пречат на концентрацията.

# 175
За мен пък Митко 2 беше прав, като й говореше на Веселка - ако искаш да печелиш в даден бизнес, трябва да се учиш да рискуваш: като си изплати кредита, да вземе друг и да си разшири дейността. В противен случай, ще тъпче на едно място и изкараните пари, винаги ще има за какво да ги харчи. Аз мисля, че именно тук е разликата между "бедни" и "богати" - да можеш да рискуваш и дори да не се получи, отново да се станеш и да започнеш.

# 176
Митака е дразнещ да на Алманаха е ясно че е добър и първия той го спечели,на втория се направи на разсеян явно и сега пак изненадан.И изказването му,че видите ли горките сиромаси кой знае какво са заварили дайте да покажем малко съчувствие два дена след якия хейт от всички ми идва яка поза.Много взе да ме дразни.Това за книгите няма да го коментирам,всеки да си чете както иска и му е удобно,за мен по-хубаво от хартиената книга няма.
Митко 2 ми се видя злобен към Веселка, баща ми е бил горски и хич не е толкова лесно колкото му се струва на него.Катереха се като луди,маркираха дърва,режеха,мъкнеха трупите до камионите и така 40 години.
Красимира иска да се докаже,според мен Венци си отива и ще стане една идея по спокойно.Въпреки че ако е умна и загубят ратаите и да прати учителката и Елизабета е чао или Паулина.Ама не ми се вярва отново женски дуел

# 177
  • Стара Загора
Въпреки че ако е умна и загубят ратаите и да прати учителката и Елизабета е чао или Паулина.Ама не ми се вярва отново женски дуел
Бих се радвала ако Елизабет отпадне, не ми харесва с постоянното говорене на английски. Много ме дрази.

# 178
Паулина ми става все по-неприятна. Сякаш друг участник така не ми въздейства чак. Държи се много нечистоплътно и евтино - очевидно професионално изкривяване Stuck Out Tongue Closed Eyes Това постоянно чекнене в сексуални пози и лигавене докато говори. Пък как харесват мъже подобно поведение, даже не ми се коментира Scream

# 179
....И изказването му,че видите ли горките сиромаси кой знае какво са заварили дайте да покажем малко съчувствие два дена след якия хейт от всички ми идва яка поза.Много взе да ме дразни.Това за книгите няма да го коментирам,всеки да си чете както иска и му е удобно,за мен по-хубаво от хартиената книга няма....
Митко не се включи в хейта. Мълча си, даже подметна по едно време нещо от сорта "да видим ние дали ще можем да се справим". Реалист е и не бърза с преценките,  преди да е опитал.
Колкото до книгите, не е налагал мнение, просто изложи още един начин за ползването им. Няма лошо, субективно е.

Общи условия

Активация на акаунт